علایم مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس چیست
در این مقاله از ساین آسان طب از بیماری آشنا اما نا شناخته مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس صحبت میکنیم..از علایم مولتیپل اسکلروزیس برای شما بیشتر می گوییم ..با ما همراه باشید :
مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) چیست :
مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس ، بیماری مزمن و پیشروندهٔ مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. هر سال برای ۲۵۰/۰۰۰ امریکایی تشخیص MS dh مولتیپل اسکلروزیس داده می شود و زنان بیش از مردان به این بیماری مبتلا می شوند.
مولتیپل اسکلروزیس در قریب به دو سوم بیماران بین بیست تا چهل سالگی آغاز می شود. شایعترین علامت ابتدایی بیماری کوری ناگهانی در یک چشم یا احساس گزگز یا بی حسی در یک بازو یا ساق است. ضعف اندامها ممکن است باعث شود حرکات شخصی حالت ناشیانه به خود بگیرد یا راه رفتن ناپایدار شود
سایر علائم مولتیپل اسکلروزیس عبارت اند از تغییرات ذهنی، جویده جویده صحبت کردن، و اشکال در کنترل مثانه. معمولاً اولین علائم بیماری، ظرف چند هفته یا چند ماه از بین می روند. در برخی افراد بروز حملهٔ بعدی سالها (گاهی، پنج یا ده سال و حتی بیشتر) طول میکشد.
در معدودی از افراد حملهٔ دومی وجود ندارد. این حقیقت که شروع مولتیپل اسکلروزیس MS ممکن است تا این حد نامنظم و بیقاعده باشد، یکی از دلایل دشواری در کشف درمان مناسب برای این بیماری است
در صورتی که یک روش درمان نتیجه بخش باشد، آیا باید واقعاً آن را به حساب درمان گذاشت یا بیماری خود وارد مرحلهٔ بهبودی شده است؟ تشخیص بیماری معمولاً پس از آنکه چند حملهٔ بیماری، اختمال آن را تقویت کند، مطرح می شود. آزمایش مایع نخاع به تشخیص قطعی بیماری کمک میکند.
به خاطر سپردن این نکته که همهٔ افراد بر اثر مولتیپل اسکلروزیس معلول نمی شوند، حائز اهمیت است. بسیاری از افراد به علائم خفیف بیماری دچار هستند و اساساً زندگی طبیعی در پیش خواهند داشت.
بدیهی است که هر بیمار مبتلا بهمولتیپل اسکلروزیس MS باید تحت نظر متخصص اعصاب (نورولژیست) قرار گیرد. هر چند هنوز این بیماری علاج قطعی ندارد، داروهای وجود دارند که به تسکین علائم بیماری کمک میکنند
. همچنین چند درمان طبیعی وجود دارد که عمدتاً باعث تأخیر در پیشرفت بیماری می شوند. صرف نظر از اینکه چه نوع دارو یا درمانی در مقابله با مولتیپل اسکلروزیس MS به کار رود، بیماران مبتلا به MS حتماً باید شیوه های زندگی سالم و بهداشتی را در پیش گیرند و از تغذیهٔ کافی، شیوه های مناسب مهار استرسی و خواب کافی بهره مند شوند.
علل مولتیپل اسکلروزیس MS هنوز شناخته نشده اند. امروزه میدانیم در جریان بیماری چه اتفاقی رخ میدهد (غلاف میلین که پیرامون عصب را فرا میگیرد، تخریب میشود) ولی علت آن را دقیقاً نمیدانیم.
نکتهٔ جالب توجه در این بیماری این است که افرادی که در عرض جغرافیایی بالاتری زندگی می کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به بیماری قرار دارند. نواحی پرخطر از این نظر عبارت اند از نواحی شمالی امریکا، کانادا، بریتانیای کبیر، اسکاندیناوی، شمال اروپا، زلاندنو و تاسمانی.
استثناء جالب توجه این توزیع جغرافیایی ژاپن است که در ان MS بیماری نادری محسوب می شود. توزیع جغرافیایی خاص این بیماری، محققان را به مطالعه و پژوهشی دربارهٔ نقش عوامل محیطی در ایجاد MS واداشته است.
پژوهشهای انجام شده حاکی از ارتباط بسیار نزدیک میان استفاده از رژیم های غذایی سرشار از چربی حیوانی و ایجاد بیماری مولتیپل اسکلروزیس MS هستند.
مدتهای مدیدی است که دربارهٔ ویروسها و ارتباطشان با MS تحقیق کرده اند. پژوهشهای اخیر در نروژ حاکی از ارتباطی میان آلودگی به ویروس خاصی نظیر اپشتین بار در یک سن بحرانی (بین ۱۳ تا بیست سالگی) و بروز بیماری MS است. البته به نظر میرسد که این ویروس عاملی ایجاد بیماری نیست، بلکه باعث شعله وری بیماری می شود. نقش ویروس سرخک نیز به همین صورت مطرح شده است.