افزایش نبض و درمان آن

افزایش نبض مشکل مهمی است که گاهی به دلایل مختلف ما دچارش می شویم. اگر تعداد ضربان شما به بیش از 100 بار در دقیقه می رسد ، در حالی که فعالیتی ندارید، باید به پزشک مراجعه کنید. ضربان قلب بالغین در حال استراحت بین 60 تا 100 بار در دقیقه می باشد . بیش از این مقدار را به اصطلاح تا کی کاردی یا تند ضربانی می نامند . دراین بخش از سایت اسان طب اطلاعاتی را درباره افزایش نبض و علایم ان در اختیارتان می گذاریم.

افزایش نبض و علل

چه هنگامی به پزشک مراجعه کنید ؟

– درباره افزایش نبض باید بگوییم که اگر تعداد ضربان شما به بیش از 100 بار در دقیقه می رسد ، در حالی که فعالیتی ندارید، باید به پزشک مراجعه کنید.

– شربان قلبتان در طی مدت پنج دقیقه پس از فعالیت یا ورزش سنگین به حدود طبیعی باز نمی گردد.

– بدون فعالیت یا مواجهه با استرس و یا یک تنش عاطفی دچار بی نظمی در ضربان قلب شده اید و ضربان به بیش از 100 بار در دقیقه رسیده باشد . در چنین حالتی به سرعت خود را به اورژانس برسانید .

افزایش نبض
افزایش نبض

علایم افزایش نبض

به مانند خودروهای مسابقه ، قلب نیز می تواند با سرعت بیشتر به پیش رود ، اما بر خلاف “کوروت” و “پورشه” قلب برای آسایش ساخته شده است و نه برای سرعت گرفتن . هنگامی که قلب به سرعت می تازد ، آنگاه ممکن است یک سواری آزاردهنده در پیش داشته باشید .

درباره افزایش نبض باید بگوییم که ضربان قلب بالغین در حال استراحت بین 60 تا 100 بار در دقیقه می باشد . بیش از این مقدار را به اصطلاح تا کی کاردی یا تند ضربانی می نامند . پروفسور اورناتو از برخی از حالات صحبت می کند که در آنها ضربان قلب به طور طبیعی از این تعداد بیشتر می شود . وی می گوید : قلب معمولا هنگامی که مجبور به انجام کار بیشتر و پمپ کردن خون بیشتر به درون بدن می باشد ناچار است ضربان بیشتری نیز داشته باشد . ورزش ، تنش های عاطفی و عصبی و مصرف غذای زیاد موجب تحریک چنین حالتی می شوند .به گزارش آسان طب چنانچه اضافه وزن دارید قلب ناچار است بیشتر کار کند و در برخی از افراد بر حسب وضعیت شیمیایی بدن ، ممکن است ضربان قلب مقداری بیشتر از حد طبیعی باشد .

درباره افزایش نبض باید بگوییم که بیماری ها و تغییرات روحی روانی نیز از جمله مواردی هستند که کار اضافی بر قلب تحمیل می کنند . این ها شامل تب ، زیادی یا کمی فشارخون ، آسم ، کم خونی ، فزونی تولید هورمون های تیروئید و فزونی آدرنالین می باشند . در برخی موارد فعالیت قلب پاسخی به محرک های خارجی از قبیل نیکوتین ، کافئین ، برخی داروها و مواد غیر مجاز می باشد .

کمبود شدید برخی از عناصر تغذیه ای ، بیش از همه پتاسیم و ویتامین های ب ، نیز می تواند موجب افزایش ضربان قلب شوند . رژیم های غذایی شدید و کوتاه مدت برای کاهش وزن آنچنان تعادل ترکیبات اصلی بدن را بر هم می زنند که قلب را وادار به افزایش ضربان می کند . تندی ضربان قلب در بین مبتلایان به نارسایی احتقانی قلب و افرادی که سابقه حملات قلبی داشته اند زیاد شایع می باشد . درباره افزایش نبض باید بگوییم که  پروفسور جیمز ویلرسون توضیح می دهد : هنگامی که قلب آسیب می بیند ، برای حفظ برون ده ناچار است ضربان را افزایش داده و سریعتر منقبض شود .

درباره افزایش نبض باید بگوییم که  ممکن است در برخی مواقع در اسمانه الکتریکی یک قلب اسیب دیده و یا حتی یک قلب سالم اختلالاتی به وجود آیند که موجب بروز پیام های الکتریکی پرسرعت شوند . “تند ضربانی حمله ای فوق بطنی” P.S.V.T یکی از شایع ترین انواع این اختلالات می باشد . به گزارش آسان طب تند ضربانی به طور ناگهانی  و گذرا اتفاق می افتد و در خلال آن ضربان قلب تا 200 بار در دقیقه نیز می رسد . این حملات گرچه هراس انگیز هستند ولی کمتر خطری در پی دارند و به اسانی قابل درمان می باشند بدون آنکه زندگی فرد را تهدید کنند .

درباره افزایش نبض باید بگوییم که حالت دیگری از این افزایش پیام های الکتریکی ایجاد ضربان با سرعت فوق العاده زیادی را در پی دارد ولی در این مواقع ریتم حاصل آشفته و غیر قابل پیش بینی می باشد . این حالت فیبریلاسیون دهلیزی نامیده می شود ، این مشکل نیز تا حدودی به اسانی قابل درمان می باشد .

اما پزشکان بیشتر نگران اختلال ریتم در بطن ها می باشند . این اختلالات می توانند به صورت فیبریلاسیون با سرعت فوق العاده بالا ، تاخیر و یا بروز مکث باشند. بر خلاف انواع دهلیزی ، اختلالات ریتم بطنی می توانند منجر به ایست ناگهانی قلب شوند .

افزایش ضربان قلب

درمان ضربان قلب بالا و افزایش نبض

فقط بگویید نه . از مواجهه با کلیه موادی که موجب تحریک شما و افزایش ضربان قلبتان می شوند بپرهیزید . دکتر اورتانو از کافئین ، الکل و داروهای مخدر نام می برد . کشیدن سیگار موجب انقباض رگ ها می شود و کار قلب را سخت تر می کند ، از سوی دیگر نیکوتین خود یک ماده محرک است . اگر از دارویی استفاده می کنید ، از مصرف دقیق آن اطمینان حاصل کنید و نیز در مورد آن با پزشک خود مشورت کنید .

تلاش مضاعفی به خرج دهید . شما می توانید حملات تندضربانی فوق بطنی را با روشهایی که مانور واگ نامیده می شوند متوقف سازید . اگر دچار چنین مشکلی می شوید در مورد به کارگیری این مانورها با پزشک خود مشورت کنید . سازوکار این روش ها تحریک عصب  به منظور کاهش ضربان قلب می باشد . این مانور شامل هر کدام از این موارد است :

– بینی خود را بگیرید و در آن بدمید .

– سرفه کنید یا عق بزنید .

– سر را برای چند ثانیه به داخل ظرفی حاوی آب یخ فرو ببرید .

– چمباتمه بزنید و به خود فشار وارد آورید .

– عضلات شکم را منقبض کنید وحالت دفع مدفوع به خود بگیرید .

ورزش کنید وخود را لاغر کنید . کاهش وزن کار قلب را نیز کاهش می دهد و ورزش های هوازی وضعیت دستگاه قلب و عروق شما را با شرطی نمودن قلب ، ریه و عضلات به منظور استفاده اثر بخش تر از اکسیژن ، بهبود می بخشند . ورزش هم چنین در رفع اضطراب کمک کننده است .

از گرفتن رژیم های تفننی بپرهیزید . پودرهای پروتئین و نیز کاهش وزن سریع ایجاد اختلال و اشفتگی در بدن می کنند . این اختلالات در برخی مواقع برای ضربان ریتم قلب خطر آفرین هستند . لذا به جای چنین برنامه هایی از پزشک خود بخواهید برنامه ی مناسبی برای شما تهیه کند .

دارو درمانی . متخصصین قلب و عروق تند ضربانی های عود کننده و یا مقاوم را با داروهای کاهش دهنده ی ضربان مهار می کنند . این داروها شامل مسدود کننده های گیرنده ی بتا ، مسدودکننده های کانال کلسیم ، کینیدین ، دیزوپیرامید و لیدوکائین هستند .

علت افزایش نبض

علت افزایش نبض زیاد است. از علت افزایش نبض میتوان به ترس ،تب ، فشار خون بالا یا پائین ، آسم ، کم‌خونی ، تولید بیش از حد هورمون تیروئید ، و آدرنالین زیادی در بدن نام برد.

همچنین به گزارش اسان طب قلب در پاسخ به بعضی تحریک‌کننده‌های خارجی تند میزند . این تحریک کننده ها مثل نیکوتین، کافئین، داروها، و مواد مخدر میباشد.

همچنین باید بدانید که مقدار کم  برخی مواد مغذی – مخصوصاً پتاسیم و ویتامین‌های گروه B – موجب افزایش نبض می شود.

افزایش نبض
افزایش نبض

اگر دچار مشکل افزایش نبض هستید سعی کنید مدام نبض خود را چک کنید و اگر به نکته مشکوکی برخورد کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. البته گاهی افراد عادی بعد از دویدن نبضشان بالا میرود که این طبیعی است و سریع نبض به حالت اول بر می گردد.

از نمک خوردن دوری کنید. ممکن است استرس و عصبانی شدن هم باعث افزایش نبض شود. لطفا بر اعصاب خود مسلط باشید و استرس الکی نگیرید. سلامتی شما بر همه چیز ارجعیت دارد. گاهی پزشک برای شما دارو تجویز میکند که حتما باید همه ان را سر موقع بخورید.

افزایش نبض

افزایش نبض ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد.

مثلا وقتی خیلی دویدیم یا پیاده روی کردیم ممکن است نبض ما بالا رود و کم کم خودش پایین می اید.

همچنین وقتی فشارمان بالا میرود یا عصبی می شویم و جوش میاوریم هم این طور است.

لطفا تعداد نبضتان را جدی بگیرید.

نبض خیلی کم یا نبض خیلی زیاد در هر دو حالت ممکن است حتی منجر به مرگ شود.

منبع :

asanteb.com

‫3/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا