گیاه آویشن و فواید درمانی آن

آویشن متعلق به خانواده ی نعناعیان است. اویشن گیاه بوته ای دائمی با ریشه ی چوبی نازک و ساقه های مربعی است. ارتفاع گیاه آویشن به 15 تا 30 سانتی متر می رسد و برگ های ریز سبز رنگ و معطر و گل های ریز، معطر و سفید یا صورتی مایل به بنفش دارد. در آشپزی، از آویشن تازه یا خشک به عنوان چاشنی یا ادویه استفاده می شود.

گیاه آویشن حاوی مجموعه ای از مواد مغذی گیاهی، مواد معدنی و ویتامین های مفید است که برای سلامتی کلی بدن لازم هستند. اویشن یکی از گیاهان محبوب در آشپزی است که خواص دارویی هم دارد.

فواید و ارزش غذایی گیاه آویشن

آویشن حاوی مجموعه ای از مواد معدنی و ویتامین های ضروری است که برای سلامتی لازم هستند. برگ های آویشن یکی از غنی ترین منابع پتاسیم، آهن، کلسیم، منگنز، منیزیم و سلنیوم هستند. پتاسیم یکی از اجزاء مهم مایعات سلولی و بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک می کند. منگنز به فعالیت آنزیم های بدن از جمله سوپراکسید دیسموتاز کمک می کند. بدن برای تولید گلبول های قرمز خون به آهن نیاز دارد.

این گیاه حاوی ترکیبات فعال گیاهی بسیاری است که برای سلامتی و مقابله با بیماری ها مفید هستند. گیاه آویشن حاوی روغن فرار تیمول است. تیمول یکی از روغن های فرار مهم است که خواص ضدعفونی کنندگی و ضدقارچی دارد. آویشن روغن های فرار دیگری هم دارد که شامل کارواکرول، بورنئول و ژرانیول می شوند.

فواید و ارزش غذایی گیاه آویشن
فواید و ارزش غذایی گیاه آویشن

همچنین حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی فنولی همچون زی زانتین، لوتئین، پی جنین، نارینجین، لوتئولین و تیمونین است. سطح آنتی اکسیدان های موجود در اویشن تازه از گیاهان دیگر بیشتر است.

این گیاه سرشار از بسیاری از ویتامین های ضروری همچون ویتامین های B کمپلکس، بتاکاروتن، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین C و فولیک اسید است. 100 گرم آویشن حاوی 0.35 میلی گرم ویتامین B6 یا پیریدوکسین است که 27 درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را تامین می کند. پیریدوکسین سطح انتقال دهنده ی عصبی مغز به نام GABA را بالا نگه می دارد که استرس را سرکوب می کند.

ویتامین C دستگاه ایمنی را تقویت و به مقابله با عوامل عفونی و رادیکال های آزاد مخرب و التهاب آور کمک می کند.

ویتامین A یک آنتی اکسیدان و ویتامین محلول در چربی است که برای حفظ سلامتی غشاهای مخاطی و پوست لازم است و برای بینایی ضروری است. مصرف مواد غذایی طبیعی حاوی فلاونوئیدهایی همچون ویتامین A و بتاکاروتن از سرطان ریه و حفره ی دهان جلوگیری می کند.

برگ های این گیاه حاوی میزان قابل توجهی از ترکیبات فعال گیاهی هستند.

تنها 100 گرم برگ تازه ی اویشن

– 38 درصد از فیبر غذایی

– 27 درصد از B6 (پیریدوکسین)

– 266 درصد از ویتامین C

– 158 درصد از ویتامین A

– 218 درصد از آهن

– 40 درصد از کلسیم

– 40 درصد از منیزیم و

– 75 درصد از منگنز

مورد نیاز بدن را تامین می کند و هیچ کلسترولی ندارد.

می توانید از اویشن تازه و خشک استفاده کنید اما تا جایی که می توانید آویشن تازه را مصرف نمایید زیرا مواد مغذی و طعم بیشتری دارد. برگ های تازه ی این گیاه باید سبز روشن باشند و هیچ لکه ی تیره یا زردی روی آنها نباشد.

این گیاه به صورت تازه را باید درون یک دستمال توالت نم دار قرار دهید و در یخچال نگه دارید. این گیاه خشک را در شیشه های در بسته و در جای خشک، تاریک و خنک نگه دارید تا تازگی خود را تا 6 ماه حفظ کند.

کاربردهای درمانی گیاه آویشن

در داروسازی، از آن به دلیل خواص ضدعفونی کنندگی آن در دهان شویه ها استفاده می شود.

این گیاه حاوی روغن های فرار مفیدی است که برای ضدعفونی کردن و از بین بردن قارچ ها کاربرد دارند.
غرغره کردن آب ولرم آویشن یا نوشیدن چند جرعه از دمنوش این گیاه به رفع سرفه، گلودرد و علائم برونشیت کمک می کند.

فواید گیاه آویشن
فواید گیاه آویشن

.

نحوه استفاده گیاه آویشن

گیاه عطر تندی به غذاها می دهد بنابراین نباید از آن به مقدار زیاد استفاده شود. برای حفظ عطر و طعم اویشن، آن را در مراحل آخر پخت به غذا اضافه کنید زیرا پختن طولانی مدت باعث تبخیر روغن های فرار آن می شود.

چند راه برای استفاده از گیاه آویشن :

دمنوش آن نوشیدنی سالم و پرطرفداری است. از این گیاه در سوپ ها و سس های خود استفاده کنید.

آن را همراه با برگ بو، جعفری و کرفس در کیسه ی توری بپیچید و داخل سوپ ها یا خورش های خود بیاندازید تا عطر و طعم بی نظیری به غذای شما بدهد.
از آویشنها به همراه ادویه های دیگر برای مزه دار کردن مرغ، ماهی و گوشت استفاده می شود.

فواید و ارزش غذایی گیاه آویشن
فواید و ارزش غذایی گیاه آویشن

پس گیاه آویشن فواید زیادی دارد. یکی از فواید گیاه آویشن درمان سرفه و گلودرد است. همچنین از آویشن میتوان به عنوان دهانشویه استفاده کرد. از این گیاه ادویه هم درست میکنند. میتوانید از آویشن برای خوش طعم کردن سس ها و سوپ ها استفاده کنید.

به گزارش اسان طب آویشن دارای آهن ، کلسیم ، انواع ویتامین مثل ویتامین ب و ویتامین ث می باشد و برای بسیاری از بیماری ها مفید است.

گیاه آویشن
گیاه آویشن

 گیاه آویشن خواص گوناگونی دارد. معطر کننده غذاست و در کنار ان خاصیت ضد سرطانی دارد. همچنین برای عفونت های مختلف خوب است.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره این گیاه باارزش تقدیمتان کردیم بهره کافی برده باشید.

سعی کنید حتما از این گیاه و ادویه ان در مصارف خود استفاده کنید تا سلامتی تان حفظ شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا