غذاهای کاهش دهنده اضطراب + افزایش دهنده استرس
غذاهای کاهش دهنده اضطراب به دسته های مختلف تقسیم می شود. پروتئین ها از گروههای غذایی هستند که در کاهش اضطراب تاثیر گذارند. همچنین موز میتوان به درمان اضطراب شما کمک کند. از دیگر غذاهای کاهش دهنده اضطراب میتوان به کیوی، چای اولانگ، قهوه و … اشاره کرد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب برخی غذاهای کاهش دهنده اضطراب و همچنین افزایش دهنده اضطراب را به شما معرفی می کنیم.
غذاهای کاهش دهنده اضطراب
- غلات کامل
- تخم مرغ
- هویج
- اسفناج
- کرفس
- سیر
- ماهی
- پیاز
- چغندر
1. دانهها
دانه ها یکی از غذاهای کاهش دهنده اضطراب هستند. دانههایی چون تخم آفتابگردان و تخم کدو حاوی منیزیم بوده که افسردگی، خستگی و تندخویی افراد را تسکین میبخشد و به عبارت دیگر با استرس مقابله میکند.
2. بادام هندی
این خوراکی حاوی ماده معدنی روی میباشد که عصبانیت افراد را کاهش می دهد. پس یکی دیگر از غذاهای کاهش دهنده اضطراب بادام هندی است. فقط در مصرف ان زیاده روی نکنید. چون چرب است.
3. اسفناج
اسفناج و دیگر برگهای سبز رنگ سبزیجات سرشار از اسید فولیک بوده که دوپامین را در مغز تولید میکند مواد موجود در این سبزی احساس آرامی را در افراد به وجود میآورد.
4. شیر
شیر یکی دیگر از غذاهای کاهش دهنده اضطراب است. این نوشیدنی به دلیل دارا بودن ویتامین D بسیار قوی بوده و احساس شادی را در افراد بالامیبرد.همچنین شیر به عنوان کاهش دهنده اختلالات ترس شناخته شده است.
5. پسته
پسته یکی از غذاهای کاهش دهنده اضطراب است. این آجیل میتواند فشار خون و مشکلات قلبی را کاهش دهد. مصرف مرتب این خوراکی را از دست ندهید.
6. ماهی آزاد
استرس و اضطراب غالبا به دلیل افزایش هورمون آدرنالین کورتیزول و در بدن به وجود میآید خاصیت ضد التهابی موجود در این ماهی میتواند اثرات منفی آن را خنثی کند.
غذاهای کاهش دهنده اضطراب در اشخاص دیابتی
اضطراب بیش از اندازه و طولانی مدت باعث کنترل ضعیف دیابت شده که به سهم خود باعث سرخوردگی ، یاس و حتی خوف می گردد. شیوه های بد غذایی نیز شاید در نتیجه داشتن اضطراب بیش از اندازه، در زندگی ایجاد شود. در این بخش 9 ماده غذایی که به کاهش و یا از بین بردن اضطراب کمک میکنند را به شما معرفی می کنیم:
1- شکلات تیره
این نوع شکلات حاوی انتقال دهنده ی عصبی (نوروترانسمیتور) به نام anandamideاست که برای یک دوره ی کوتاه می تواند احساسات ناشی از افسردگی و درد را متوقف کند. همچنین این نوع شکلات حاوی مواد شیمیایی خاصی است که تأثیر anandamineرا افزایش داده و به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشد. برخی از تحقیقات حتی از این هم فراتر رفته و می گویند: از این نوع شکلات می توان به عنوان داروی جدید ضد اضطراب یاد کرد.
2- کیوی
این میوه یکی دیگر از مواد غذایی مفید است. یک عدد کیوی می تواند بیش از 85 درصد از نیاز روزانه ی شما به ویتامین Cرا تأمین کند. از آنجائیکه ویتامین Cسبب کاهش مقدارهورمونهای استرس تولید شده در بدن می شود و سیستم ایمنی را تقویت می کند بنابراین اگر بطور مرتب خورده شود احساس استرس را در شما کاهش می دهد .
3- پروتئین
مصرف پروتئین سبب حفظ پایداری مقدار قند خون می شود و این امر سبب بهبود خلق وانرژی شما خواهد شد. شما به عنوان یک فرد دیابتی به مقدار کمی از یک پروتئین با کیفیت خوب نظیر این مواد احتیاج دارید: یک مشت بسته از مغزهای مغزی(آجیل)،مقداری پنیر گودای کم چرب،یک تخم مرغ ارگانیک
4- توت های بنفش
توت های بنفش از غذاهای کاهش دهنده اضطراب هستند. انواعی ازتوت با رنگ بنفش وجود دارد (تمشک، توت سیاه و قره قاط) که حاوی آنتوسیانین هستند آنتوسیانین ها رنگدانه های تولید کننده ی رنگ تیره در توت سیاه و قره قاط می باشند. آنتی اکسیدانهایی در این نوع از توت ها وجود دارد که سبب بهبود خلق شما شده و به کاهش احساس استرس شما کمک می کند.
5- موز
این میوه دارای دوپامین است دوپامین خود حاوی منیزیوم است که یکی دیگر از تقویت کننده های حالت خوب روحی است همچنین حاوی طیفی از انواع ویتامین Bاست از جمله B6که به آرامش سیستم عصبی شما کمک می کند.
بیشتر بخوانید:
درمان استرس + 12 روش موثر خانگی + 8 ویدیو راهکارهای مفید
6- قهوه
این ماده حاوی انتقال دهنده های عصبی ویژه ای است که بر چگونگی احساس شما تأثیر می گذارد. بنابراین هنگامیکه قهوه می نوشید حالت روحی و خلق و خوی شما بهبود می یابد محققین همچنین می گویند: این ماده با تأثیر بر بخشی از مغز سبب آزاد شدن BDNF یا Brain- derived neurotrophic factor می شود. BDNF به سلولهای مغز شما پیام تولید نورونهای جدید و بهبود سلامت کلی مغز را می فرستد. دانشمندان می گویند: کاهش مقدار BDNF سبب ایجاد افسردگی واسترس می شود چنانچه تولید نورون افزایش یابد قهوه میتواند مانند یک ماده ی ضد افسردگی عمل کند.
7- چای اوولانگ Oolong
این نوع چای حاوی مقادیر زیادی گاما آمینوبوتیریک اسید یا GABAاست این اسید امینه به کاهش تعداد نورونهایی که درمغز شما روشن می شوند کمک می کند وبنابراین به کاهش اضطراب واسترس کمک می کند.
8- کورکومین
این ماده رنگ زرد موجود در زردچوبه را سبب می شود. دانشمندان معتقدند این ماده دارای تأثیرات مثبتی بر سلامتی انسان است این ماده حاوی عناصر محافظت کننده از اعصاب (نورونها) است و سبب بهبود خلق و خوی شما شده و به کاهش افسردگی کمک می کند.
9- چربیهای امگا 3
مصرف چربیهای امگا 3 سبب سلامت احساس شما می شود چه این ماده را از منابع طبیعی آن مانند ماهی سالمون دریافت کنید و چه از مکمل های غذایی شامل روغن کریل، روغن های امگا 3 DHAیا EPAآنها را بدست آورید. تحقیقات نشان داده است این مواد به کاهش اضطراب تا 20 درصد کمک می کند. در برخی دیگر از تحقیقات نشان داده شده است که این مواد مانند دارو برای پیشگیری از افسردگی موثرند.
توجه داشته باشید که این غذاها نتایج مشابهی را بروی همه ی افراد ندارد، اما اگر به شما درکاهش استرس کمک کنند پس ارزش امتحان کردن را دارند. دیابت نوع 2 بیماریی است که شما باید با آن زندگی کنید این بیماری به آرامی پیشرفت می کند پس وقت آن رسیده است که این بیماری را بهتر کنترل کنید و به زندگی عادی خود برگردید.
یک پیشنهاد:
نعنای دشتی ، خواص آنتی باکتریال و کاهش استرس
کاهش اضطراب با ورزش
جدا از اثر مفید تحرک در رهایی از استرس و اضطراب، فعالیت ورزشی برای اثر بهتر مسکن ها و آزاد سازی فشار بسیار مفید است. فقط 30 دقیقه ورزش فشار روی اعصاب را کاهش می دهد و احساس اعتماد به نفس را افزایش می دهد.
کاهش اضطراب با نیکوتین
نیکوتین از کافئین قوی تر است و با اختلال در تنفس و افزایش کار قلب ضرر زیادی به بدن می رساند. منبع آن سیگار است که منجر به کاهش تحمل می شود. افراد سیگاری نسبت به غیر سیگاری ها مضطرب تر هستند.علاوه بر بدن ناسالم، میزان مطابقت با محیط اطراف را کاهش می دهد و با اتلاف مواد مغذی بدن، اثر کمبود ریز مغذی ها را در اضطراب و استرس دو چندان می کند.
بدن بدون غذا چند هفته و بدون آب چند روز می تواند زندگی کند ولی بدون اکسیژن چند لحظه هم نمی تواند. پس چرا بدن مان را در معرض یک عامل کشنده قرار دهیم؟
غذاهای افزایش دهنده اضطراب
1. قهوه
نوشیدن قهوه را محدود کنید. کافئین محرک اعصاب است و باعث عصبانیت شده و در الگوی خواب ایجاد اختلال می کند. منابع کافئین: قهوه، چای، شکلات و بعضی نوشابه ها.
2. الکل
الکل به طور موقت رهایی از اضطراب را به دنبال دارد؛ اما مصرف آن اضطراب زا است.
3. شیر گاو و بستنی
شیر گاو و بستنی در برخی افراد ممکن است ایجاد اضطراب کند. بدین ترتیب مواد لبنی را به مدت 3 هفته از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. سپس تدریجی آن را اضافه کنید و برگشت علایم شرایط عصبی را کنترل کنید.
4. غذاهای آماده
از غذاهای صنعتی اجتناب کنید چرا که مواد به کار رفته در آن ها در سیستم بدن ایجاد استرس می کند، از این دسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* آرد تصفیه شده * شکر
* نوشابه ها * شیرین کننده های مصنوعی
* نگهدارنده ها * نمک
* گوشت گوساله * غذاهای سرخ شده
* ادویه جات * شکلات
از مواد مغذی ای استفاده کنید که از سیستم عملکردی مغز محافظت می کنند و حاوی پروتئین اند و شکر کمتری دارند. خوردن مواد نشاسته ای برای کسانی که احساس آشفتگی می کنند، بسیار پیشنهاد می شود. مصرف آب میوه های طبیعی، خصوصا مرکبات مانند آب پرتقال، منابع اسید های چرب امگا 3، سبزیجات تازه هرگز فراموش نشود.
ادویه ها استرس رو بالا میبرن یا تاثیری ندارن؟