خواص تره و سایر سبزیجات

همه سبزیجات از جمله تره، اسفناج، پونه و کنگر فرنگی برای سلامتی  مفید هستند. از مهمترین خواص تره میتوان به خاصیت ادرار آور ،خلط آور، اشتهاآور، مقوی قوه جنسی و قاعده آور و … اشاره کرد. همچنین کنگر فرنگی میزان مصرف اوره و کلسترول خون را پایین می آورد. پونه هم جهت رفع سیاه سرفه، آسم، نفخ ، نقرس و .. استفاده می شود. در این بخش مهمترین خواص تره و برخی دیگر از سبزیجات را تقدیم می کنیم.

خواص تره
خواص تره

خواص تره چیست ؟

خواص تره برای سلامتی بسیار است. حاوی ترکیباتی نظیر آنزیم های مختلف مانند آلانین ، آرژی نین، آسپاراژین، لوسین و سولفوره است . در ادامه برخی خواص تره را معرفی می کنیم :

خواص اثرات دارویی گیاه:

تره از سبزیجات است و طبق نظر حکمای طب خیلی گرم و به طور متوسط خشک و تخم تره گرم و خشک است. از مهمترین خواص تره میتوان به ویژگیهای ادرار آور ،خلط آور، اشتهاآور، مقوی قوه جنسی و قاعده آور و … اشاره کرد.

خواص تره  در مورد زکام، سرفه، دفع سنگ کلیه، و مثانه، لارنژیت، برونشیت، التهابات دستگاه تنفس، و قولنج کلیه به صورت جوشاتده مشهور است. همچنین خواص تره در موارد گرفتگی صدا، گریپ، ورم گلو و نای و کلا در تمام حالات التهابی حاد مزمن دستگاه تنفس و سیاه سرفه  از طریق سوپ و شربت آن به بدن می رسد و مفید است.

یکی دیگر از خواص تره اینست که تره به عنوان سبزیجات ، به علت داشتن منیزیم از بیماری سرطان جلوگیری می نماید. و به علت داشتن خواص پنی سیلین ،خردم خام آن برای دستگاه ریوی مفید است. و خوردن آن بعد از غذا مانع از ترش کرد نمی شود. خورن 15 گرم برگ خام آن باعث جلوگیری از خونریزی بواسیر می شود. له کرده آن برای محل نیش زنبور باعث تسکین درد آن می شود. خوردن مخلوط تره با آش جو جهت تنگی تنفس نافع است. زیاده روی در خوردن آن باعث خواب های آشفته و التهاب لثه و تاحدی کم شدن دید چشم می شود. تره پخته شده در زیر خاکستر موجب سرباز کردن دمل ها و همچنین آبسه ها می شود.

ضماد تخم تره به عنوان سبزیجات ، جهت تسکین بعضی دردهای عصبی و ضد دردهای روماتیسمی و نقرس اثر شفا بخش دارد . در این مورد 1 گرم تره را در لیوان شیر جوشانیده و حاصل را روزی سه مرتبه مقداری به صورت گرم کرده در محل بمالید و کمی ماساژ دهند و تا بهبودی کامل ادامه دهید. و یا در محل درد بمالید و کمی ماساژ دهند و تا بهبودی کامل ادامه دهید. و یا مقداری تخم تره به عنوان سبزیجات ،  را نرم کوبیده با کمی آب به صورت خمیر درآورده بر قطعه ای پارچه مالیده و بر ان موضع دردناک قرار دهید. مضرات تره برای مبتلایان به سو هاضمه ،چاقی، درد مفاصل، نقرس، یبوست دایمی، و مبتلایان به تحریک روده و معده مفید است. سوپ آن حبس بول ، آب اوردن انساج و سنگ کلیه را میتواند درمان کند.

خواص کنگر فرنگی یا ارتشیو

طبع کنگر فرنگی گرم است . کنگر فرنگی به عنوان سبزیجات  یا همان ارتشیو دارای خواص مقوی ،مقوی معده، ضد کم خونی، و اشتها اور می باشد و همچنین ادرار آور و صفرا بر و ضد رماتیسم و مقوی قوه جنسی است. در اختلالات کبدی نظیر یبوست های ناشی از عدم دفع صفرا وجود صفرا در خون ، ورم معده، تصلب شراین ، عوارض ناشی از کمبود ویتامین c پیدایش تخمیرات و مسمومیت های ناشی از دفع مواد از روده و کلسترول خون، احتقان کبدی ،احساس صدا در گوش، بیماریهای کبدی و مرض قند ناشی از نارسایی، چاقی، اختلالات یائسگی اسهال همچنین سردرهای یک طرفه، (میگرن)آسم، سنگ کلیه و بیماری های پوستی نظیر اگزما اتهاب و ورم پوست بدن اثرات مفیدی ظاهر می کند. کنگر فرنگی به عنوان سبزیجات به خاطر ادرار آور بودن و همچنین تب بر بودن در درمان عفونت های کلیوی و نقرس و بیماری های عفونی به کار برده می شود .

میزان مصرف اوره و کلسترول خون را پایین می آورد و از این رو صاف کننده خون بوده و در بیماری های آنژین، گریپ، تب های گرمسیری موجب دفع سموم از بدن از طریق ادرار و بهبود بیماری می باشد. آرتیشو مقوی سلول های کبدی بوده و با تحریک سلول ها قدرت ضد سمی آنها را افزایش می دهد. مصرف زیاد آم موجب کاهش اوره و کلسترول خون می شود این گیاه را به مقدار زیاد در نارسایی کبد و کلیه ها و اختلالات خون مصرف می کنند. آرتشیو به سبب داشتن ویتامین های A وB  جذب مواد غذایی را تسهیل نموده و تعادل عصبی را برقرار می سازد و بر روی غدد درون ریز یا آندوکربن اثر مساعد دارد.

آرتیشو مغذی و محرک اشتهاست و گرد ریشه اش تب بر است. آب برگ آرتشیو خاصیت ادرارآوری و مقوی عمومی بدن است .

نسخه درمانی با کنگر فرنگی

دم کرده ،40 یا 50 گرم برگ آرتیشو در یک لیتر آب جوش به مدت 20دقیقه مخلوط با عسل در مورد نارسایی های کبدی یا به عنوان ادرار آور و ضد رماتیسم همراه با هر وعده غذا یک فنجان تناول شود.

آرتشیو به عنوان سبزیجات محرک اشتها است و مغذی است و برای افرادی که کارهای فکری می کنند و به اندازه کسانی که کار دستی می کند مفید است. آرتیشو میزان آوره و کلسترول خون را پایین می آورد و از این رو تصفیه کننده خون است. برای درمان یرقان نفخ، سنگ صفرا، تجویز شده است ، ریشه اش خاصیت تب بری دارد و به علت وجود اینولین در رژیم های غذایی بیماران مبتلا به دیابت اثرات مفید و قابل قبولی دارد.

شیره برگ آرتیشو دارای املاح معدنی و سینارین است که مصارف درمانی فراوانی دارد. بهتر است زنان در دوره شیر دادن از مصرف آرتشیو خودداری کنند،  زیرا ترشح شیر را کاهش می دهد.

خواص اسفناج :

اسفناج تازه از سبزیجات است و حاوی مواد آبومینوئیدی و مواد چرب و مواد قندی و لسیتین و سکرتین و همچنین استات دوپتاس و کلروفیل ،کاروتن، ساپونین،و خصوصا اکسالت ها می باشد. در تخم جوانه زده شده اسفناج و در جوانه های آن مقداری آنزیم های جنتیوبیازو سلوبیازو لیکناز یافت می شود و ماده ای به نام اسپیناسین که ترشحات مربوط به هاضمه را تحریک می کند. به گزارش آسان طب اسفناج همچنین سرشار از ویتامین های (A،B،C،D،K ) نیاسین و مواد معدنی و املاح مانند آهن ، فسفات، فسفر، ارسنیک، پتاسیک ، کلسیم، هیدرو کربنهفولیک اسید، اسید فسفوریک می باشد.

خواص و اثرات درمانی:

طبع اسفناج بر اساس نظر حکمای طب سنتی کمی سرد و تر و تا حدی می توان گفت نه گرم است و نه سرد بلکه معتدل است. اسفناج دارای خواص خون افزا، ملین طبع، سریع الهضم، جلا دهنده، ادرار آور و تقویت کننده معده می باشد. تخم آن جهت درد کبد، درد دل و درد سر نافع است.

برگ آن خنک کننده است و برای کاهش تب و ورم ریه و روده کوچک نافع است. تخم آن ملین خنک کننده و برای درمان یرقان سفید موثر است. اسفناج در موارد رفع سرفه های خشک آسم، رفع سردرد، تب های حاد، کم خونی دختران جوان است. اسفناج یکی از سبزیجات بسیار مفید برای مبارزه با سرطان است.

خواص پونه
خواص پونه

خواص پونه:

خواص پونه برای سلامتی بسیار بوده و طبع آن گرم است. حاوی ترکیبات شیمیایی نظیر رزین، اسانس روغنی قند، استات می باشد.

خواص اثرات دارویی پونه:

طبع پونه از نظر اطبای طب سنتی گرم و خشک است و دارای خواص بادشکن، محلل، خلط آور، ضدعفونی کننده، صفرا بر، هضم کننده غذا، ادرار آور، مقوی و مسهل هضم است.

پونه از سبزیجات است و در طب سنتی جهت رفع سیاه سرفه، آسم، نفخ ، نقرس، هیستری، جلوگیری از سکسه به کار می رود.

در مصارف خارجی جهت رفع لکه های پوستی به کار می رود، اسانس آن موجب پراکندگی حشرات می شود.

شیاف آن در مهبل جهت تسهیل اخراج جنین و مشیمه موثر است. مالیدن دم کرده آن جهت خارش و دفع گازهای رحم و رفع سستی مفید است. استشمام بوی آن برای رفع غشی مفید است . مالیدن سوخته گیاه برای تقویت لثه های دندان مفید و موثر است. پونه مضر روده هاست باید با کتیرا خورده شود.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا