دردهای خاص دوره های سنی مختلف چیست ؟
دردهای خاص در سنین مختلف با هم فرق می کند. درد با گذر زمان سراغ همه ما می آید و نباید از آن ترسید. بلکه باید بهترین روشهای پیشگیری، کنترل و درمان آن را بیاموزیم. به عنوان مثال ممکنست در دهه 30 کم کم درد مچ دست به سراغ ما بیاید. در این بخش درباره دردهای خاص دوره های سنی مختلف اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
دردهای خاص دوره های سنی
شما ممکن است درد های جدیدی را در دوره های سنی مختلف تجربه کنید. اما راه هایی وجود دارد که احساس بهتری داشته باشید.
دردهای خاص دهه 30 زندگی
درد در دست و مچ دست
تایپ کردن با صفحه کلید، تلفن همراه، تبلت، و بازی های کامپیوتری احتمال بروز سندروم تونل کارپال را بیشتر می کند.اما ژنتیک و آسیب هایی که در گذشته به وجود آمده هم می تواند دلیل این امر باشد. علت درد در دست و مچ دست که بر اثر فشار به عصب های مچ به وجود می آید، سندروم تونل کارپال است.
چگونه بهتر شویم؟
هنگام تایپ کردن روی کیبورد؛ کاملاً به صندلی تکیه دهید تا شانه هایتان احساس راحتی کنند. آرنج ها را در کنار خود و مچ دست ها را صاف و مستقیم نگه دارید. پای خود را صاف روی زمین و یا روی زیرپایی قرار دهید. سعی کنید از یک مچ بند استفاده کنید. اگر می توانید از تایپ کردن و پیام کوتاه دست بکشید و حرکات دیگری را انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که چیدمان فضای کاری تان به شکل درستی انجام شده باشد.
فیزیوتراپی و حرکات ورزشی که ماهیچه های بازو را تقویت می کند نیز می تواند موثر باشند. اگر درد برطرف نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید.بعضی افراد حتی نیاز به جراحی پیدا می کنند.
سردرد
دهه ی 30 زندگی می تواند دوران شلوغ و پر کار زندگی شما باشد.استرس در محل کار و خانه بسیار رایج است و می تواند منجر به سردرد شود.
همچنین نشستن جلوی کامپیوتر در تمام طول روز و نگه داشتن سر در یک حالت، فشار زیادی به گردن وارد می کند و می تواند به سر صدمه بزند و موجب سردرد شود.
چگونه بهتر شویم؟
ورزش های تنفسی را امتحان کنید.با یک ماساژ ملایم یا یک حمام آب گرم طولانی، خود را معالجه کنید.
برای رهایی از سر دردی که بر اثر نشستن جلوی کامپیوتر به وجود آمده؛ سعی کنید ماهیچه های گردن خود را بکشید و سرتان را به سمت راست و چپ بچرخانید.بعد سعی کنید به آرامی گوش خود را با شانه هایتان در هر دو طرف لمس کنید.
کمپرس آب گرم یا داروهای مسکن هم می تواند آرامش را برایتان به ارمغان بیاورد.
.
دردهای خاص دهه 40 و 50 زندگی
کشیدگی عضلات و التهاب تاندون
فشار آوردن بیش از حد به خودتان تاثیر بسیار بدتری دارد. به گفته ی یک فیزیوتراپیست فشار مکرر به بازوها هنگام نظافت، تمیز کردن حیاط و… از دلایل دردهای مزمن در شانه است. فعالیت های مکرر تناسب اندام مانند وزنه برداری و دوندگی نیز می تواند مشکل ساز باشد.
چگونه بهتر شویم؟
حرکات کششی و تمرینات طولانی انجام ندهید.اگر در ورزش صدمه دیدید و دچار التهاب، ورم یا مشکلات دیگری شدید، تمرینات خود را کاهش دهید. روش RICE را امتحان کنید؛ استراحت ، یخ و کمپرس . همچنین داروهای ضد التهاب بسیاری می توانند درد را کاهش دهند. درصورتی که از داروهای دیگری استفاده می کنید و یا مشکل یا بیماری خاصی دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
کمر درد
چندین عامل می تواند باعث کمر درد شود مانند فشار روی ستون فقرات بر اثر وضعیت بد نشستن، غیر استاندارد بودن فضای کاری و عادات اشتباه خوابیدن.
چگونه بهتر شویم؟
به فضای کاری تان نگاه کنید. آیا ارتفاع صندلی تان بدرستی تنظیم شده است؟ آیا صفحه مانیتور در جایی که باید باشد قرار گرفته است؟ در صورت نیاز آن ها را تنظیم کنید. این علاج کمر درد است .
آیا صبح که از خواب بیدار می شوید، کمردرد دارید؟
یک تشک جدید بخرید یا وضعیت خوابیدن جدیدی را امتحان کنید. داروهایی مانند استامینوفن ، ایبوپروفن و ناپروکسن می تواند به از بین بردن درد و کاهش ورم کمک کند.همچنین می توانید روش هایی مانند کایروپرکتیک، درمان های فیزیکی یا پیلاتس و یوگا را به کار گیرید.با پزشکتان مشورت کنید تا ببینید آیا این روش ها برای شما مناسب هست یا نه.
دردهای خاص دهه 60 و 70 و بالاتر زندگی
آرتروز
آرتروز حالت فرسایشی یا ساییدگی مفصل است که بر اثر کار زیاد مفاصل به وجود می آید. بیش از 12 میلیون آمریکایی 65 ساله و بیشتر، دچار این مشکل هستند.
چگونه بهتر شویم؟
در برنامه ی ورزشی خود تمرینات حرکتی برای ماهیچه ها و عضلات، و ایروبیک را برای سلامت قلب انتخاب کنید. تحرک داشته باشید و مراقب وزن خود باشید. سبک زندگی فعالانه کمک زیادی می کند. فعالیت هایی را انتخاب کنید که مفصل هایتان را آزار ندهد. در این دوران، یک سبک زندگی ثابت و بی تغییر خطر بیشتری دارد تا آسیب های ناشی از فعالیت های فیزیکی.
حرکات کششی آرام و ملایم می تواند موجب انعطاف پذیری بیشتری شود و به استحکام عضلات کمک کند.تمرینات قدرتی با کاهش فشار روی عضلات، موجب کاهش درد می شود. به گزارش اسان طب سعی کنید یک وزن متعادل داشته باشیدکه باعث کاهش فشار اضافی روی عضلات شده و احساس بهتری به شما بدهد.اگر نمی دانید که وزن مناسب شما چقدر است از پزشکتان بپرسید.
داروهای زیادی می تواند به درد و التهابات عضله ای کمک کند.درصورتی که از داروهای دیگری استفاده می کنید و یا مشکل یا بیماری خاصی دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.البته ممکن است پزشک داروی دیگری نیز برای کمک بیشتر تجویز نماید.