کیست سینه و پیشگیری از سرطان سینه

کیست سینه یک کیسه پر از مایع است که در داخل سینه قرار دارد، سینه ممکن است یک یا چند کیست داشته باشد. کیست ها اغلب به عنوان توده های گرد یا بیضی شکل وجود دارند، کیست های سینه ممکن است دردناک باشد و در یک یا هر دو سینه ایجاد شود، کیست سینه گاهی اوقات ممکن است نگران کننده باشد اما معمولا خوش خیم هستند، گرچه ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما در زنان بالای 35 سال رایج است. کیست های سینه بسیار شایع هستند و در حدود یک سوم خانم های بین 35 تا 50 ساله رخ می دهند، هر چند شیوع کیست های سینه و سرطان سینه در زنان نسبت به مردان بیشتر است اما گاهی مردها هم دچار کیست و سرطان سینه میشوند که در مردان بالاتر از سن شصت سال رخ میدهد، درد و تورم معمولا در نیمه دوم چرخه قاعدگی یا در دوران بارداری بدتر میشود، کیست های پستان نباید با “کیست های شیری” (گالاکتوسل) که معمولا در هنگام شیردهی ظاهر می شود اشتباه گرفته شود، کیست های سینه ممکن است نرم و یا سفت و در هر اندازه ای باشند و از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر متغیر هستند. آنها می توانند به سرعت و در هر جای سینه توسعه پیدا کنند. برای برخی افراد، کیست سینه ممکن است احساس ناراحتی و درد ایجاد کند، بیشتر کیست های سینه بسیار کوچک هستند و تنها در سونوگرافی نشان داده می شود که توده های فیبروکیستیک نام دارد، تقریبا 25 درصد از کیست های سینه به تدریج به کیست های بزرگ و توده قابل لمس تبدیل می شود.

کیست سینه

علائم کیست سینه

کیست سینه (به انگلیسی: Breast Cyst) در اغلب موارد دارای علائم زیر است:

  • وجود تورم بر روی سینه، توده در داخل سینه تشکیل میشود و سینه های شما ممکن است احساس سنگینی داشته باشد، گاهی اوقات تغییرات هورمونی هم می تواند موجب تورم شود، اما اگر همچنان ادامه یابد، حتما باید نزد پزشک بروید.
  • بزرگ و یا کوچک شدن سایز سینه، تغییر ناگهانی اندازه سینه می تواند نشانه عفونت، توده و یا کیست باشد.
  • ترشح  نوک سینه، که ممکن است زرد، قهوه ای مایل به قرمز یا قهوه ای تیره باشد.
  • درد سینه یا حساسیت به لمس در ناحیه ای که کیست وجود دارد که این درد ممکن است به زیر بغل، بازو و شانه هم گسترش یابد، توجه داشته باشید که درد سینه علت های مختلفی میتواند داشته باشد مانند: عفونت سینه مخصوصا در دوران شیردهی، سابقه جراحی سینه، داروهای هورمونی و ضد افسردگی، مصرف سیگار. تغییرات هورمونی باعث افزایش حساسیت به بافت سینه می شود که می تواند باعث درد شود.
  • این علائم معمولا قبل از شروع دوره قاعدگی بدتر می شود و ممکن است در طی مراحل مختلف چرخه قاعدگی تغییر کند.
  • گاهی اوقات این علائم در زنان باردار و یا مادرانی که تازه زایمان کرده اند ایجاد میشود، و کیست سینه هر چند احتمال آن کم است تبدیل به سرطان سینه میشود، سرطان سینه یک بیماری است که در آن سلول های بدخیم در بافت های سینه تشکیل میشود.

کیست سینه در بارداریکیست سینه

اغلب توده های پستان و توده های فیبروکیستیک که در دوران بارداری تشخیص داده می شوند، معمولا خوش خیم هستند و جای نگرانی نیست، حتی ممکن است توده های خوش خیم در طول دوران باداری کوچک شوند، اگر چه نادر است اما احتمال ابتلا به سرطان سینه نیز باید در نظر گرفته شود تا از تاخیر در تشخیص جلوگیری شود. در صورت وجود کیست های فیبروکیستیک شما میتوانید باردار شوید و استرس نداشته باشید اما بعد از بارداری در صورت درد در ناحیه سینه تحت نظر پزشک ویتامین E و ویتامین های گروه B را میتوانید مصرف کنید، هر چند تغییر هورمون های بدن زمینه ساز کیست سینه میشود و بیماری را تشدید میکند اما طی تحقیقات انجام شده بارداری و تغییرات فیبروکیستیک ایجاد سرطان نمیکند.

این مقاله از سایت آسان طب به شما هشدار میدهد قبل از بارداری حتما سینه های خود را تحت نظر پزشک مورد معاینه قرار دهید تا در صورت ابتلا به سرطان سینه از بارداری ممانعت به عمل آید چون برخی از درمان های سرطان سینه برای جنین میتواند مضر باشد و همچنین بعد از بارداری چون سینه ها متراکم تر و بزرگتر میشوند تشخیص توده غیر طبیعی سخت تر میشود.

در صورت سلامت بدن، عدم وجود سرطان سینه و بارداری بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید. این بازدیدها به عنوان بازرسی قبل از تولد نامگذاری شده و برای حفظ و نگهداری نوزادتان بسیار مهم هستند. در طول برخی از این بازدید ها، ممکن است آزمایشات سینه برای بررسی تغییرات داشته باشید، شما همچنین باید به طور منظم در منزل سینه های خود را مورد معاینه قرار دهید اگر نمیدانید که دقیقا چگونه یک معاینه سینه انجام دهید، پزشک یا پرستار می تواند به شما آموزش دهد، معاینه سینه در منزل بسیار راحت است به این صورت که در جلوی آیینه ایستاده و دست های خود را در موقعیت های مختلف قرار دهید و در همین حین به سینه های خود توجه کنید و همچنین سینه را از زاویه های مختلف لمس کنید تا از وجود یا عدم وجود توده مطمئن شوید.

سرطان سینه در دوران بارداری در بیماران کمتر از 40 سال، توسط یک توده قابل لمس تشخیص داده می شود، اگر یک توده مشکوک پیدا شود، پزشک شما باید بیوپسی را انجام دهد. او یک نمونه کوچک از بافت مشکوک را با یک سوزن یا یک برش کوچک برمیدارد، بافت نمونه تحت یک میکروسکوپ بررسی می شود و توسط روش های دیگر، جستجوی سلول های سرطانی آغاز میشود. اگر در طول سه ماهه اول یک توده پیدا شود، آزمایشات سونوگرافی سینه (به جای ماموگرافی) برای بررسی سرطان سینه مورد استفاده قرار می گیرد، سونوگرافی خطری برای فرد ندارد، بعد از سه ماه در صورت نیاز به ماموگرافی، محافظ لازم روی شکم مادر برای محافظت از جنین قرار میگیرد و پزشک، ماموگرافی را با اشعه پایین انجام میدهد. گاهی هم پزشک تشخیص میدهد که باید نمونه برداری انجام شود، نمونه برداری با بی حسی موضعی انجام میشود که خطری برای مادر و جنین نداشته باشد.

در صورتیکه کیست سینه در طی بارداری ایجاد شود و یا قبل از آن هم وجود داشته و فرد از آن بی اطلاع بوده باشد و پزشک احتمال بدخیم شدن را بدهد حتی پزشک میتواند مجوز سقط جنین را هم صادر کند و عمل جراحی روی بیمار انجام دهد، اما وجود کیست سینه و حتی دردناک بودن آن دلیل بر سقط جنین نمیشود.

تشخیص سرطان و کیست سینه

به طور معمول، کیست ها با کمک سونوگرافی و ماموگرافی شناسایی می شوند. با این حال، تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی نیز در ایجاد تشخیص دقیق نقش مهمی دارد، کارشناسان نمی دانند دقیقا چه چیزی باعث کیست سینه می شود، اما ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در طی قاعدگی ایجاد شود، بعضی از شواهد نشان می دهد که استروژن بیش از حد در بدن شما که می تواند بافت سینه را تحریک کند منجر به کیست سینه می شود اما تقریبا هرگز با خطر بالای سرطان ارتباط ندارند.

در اکثر موارد کیست های سینه ساده و خوش خیم هستند و از نوع سرطانی نیستند، سرطان سینه شایع ترین سرطان در زنان است و دومین علت اصلی مرگ و میر در زنان پس از سرطان ریه است.

کارشناسان در اکثر موارد نمی دانند چه چیزی باعث کیست سینه می شود اما بعضی از شرایط احتمال ابتلا به کیست سینه و سرطان سینه را افزایش میدهد.

در موارد زیر احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر میشود:

√ افزایش سن: احتمال سرطان سینه با افزایش سن بیشتر میشود مثلا احتمال سرطان سینه در افراد بیست ساله  0.6 درصد است اما احتمال آن در سن 70 سالگی 3.84 درصد می باشد.

√ ژنتیک: اگر یکی از بستگان نزدیک به سرطان سینه مبتلا شده باشد احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر میشود، خانم هایی که دارای ژن های BRCA1 ،BRCA2 و یا TP53 هستند خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها زیاد است و اینگونه ژن ها جنبه وراثت دارند.

√ سابقه سرطان سینه: خانم هایی که قبلا سابقه سرطان سینه داشته اند احتمال سرطان سینه در آنها نسبت به بیمارانی که سابقه نداشته اند بیشتر است.

قاعدگی زیر 12 سال و یائسگی بالای 55 سال: خانم هایی که در سن بالاتر از 55 سال یائسه میشوند و یا در سن کمتر از 12 سال قاعدگی در آنها رخ میدهد، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها بالاتر است.

درمان و پیشگیری از سرطان و کیست سینه

کیست سینه

♦ در صورتی که کیست سینه دردناک باشد، تخلیه مایع از کیست سینه می تواند درد را کاهش دهد، اگر کیست به اندازه کافی بزرگ باشد، پزشک معمولا آن را با استفاده از یک سوزن تخلیه می کند. اگرچه اکثر کیست ها خطرناک نیستند، تخلیه آنها باعث می شود که توده ها از بین برود اما پزشکان معمولا کیست هایی را که در سونوگرافی مشاهده می شوند، تخلیه نمی کنند.

♦ تغذیه مناسب و رژیم کم چرب و سرشار از میوه و سبزیجات و فیبر فراوان داشته باشید، تحقیقات نشان داده است سویای ارگانیک باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه میشود، اما توجه داشته باشید افرادی که دچار کمکاری تیروئید هستند در مصرف سویا احتیاط کنند!

♦ از روغن زیتون بیشتر در غذای خود استفاده کنید، از مصرف نمک خودداری کنید و تا جای ممکن از غذاهای بدون نمک یا کم نمک استفاده کنید، از مواد محرک کافئین دار مانند چای، نوشابه های گاز دار، قهوه و کاکائو پرهیز کنید و از آب و مایعات بیشتری استفاده کنید. شواهدی وجود ندارد که کافئین و کیست های سینه را به هم ربط دهد با این حال، برخی از زنان پس از حذف کافئین از رژیم غذایی خود، عوارض جانبی کمتری را مشاهده کرده اند.

♦ مکمل های گروه E ،A ،B در صورت نیاز استفاده کنید.

♦ سبک زندگی خود را تغییر دهید، مثبت اندیش باشید و ارتباطی گرم و صمیمی با اطرافیان خود داشته باشید، سرطان سینه ارتباط تنگاتنگی با روحیه افراد دارد و همچنین ورزش هایی مانند شنا، ایروبیک، پیاده روی و دوچرخه سواری را در اولویت برنامه روزمره خود قرار دهید، از استرس و اضطراب دوری کتید، وزن خود را کنترل کنید و در محدوده نرمال قرار دهید، افرادی که افزایش وزن دارند بیشتر در خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

♦ اگر سابقه خانوادگی سرطان سینه دارید هر چند علائمی ندارید اما بعد از 20 سالگی، سونوگرافی سینه هر سال به طور مرتب انجام دهید و در صورت علائم شش ماه یکبار نزد پزشک بروید.

♦ هر چند سرطان سینه را نمی توان پیشگیری کرد، اما تشخیص زودهنگام، می توانند از گسترش سرطان سینه پیشگیری کند و احتمال بهبودی را افزایش می دهد.

♦ توجه داشته باشید که کیست های سینه یک ضایعه خوش خیم هستند و به سرطان سینه تبدیل نمیشوند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهند اما در هر صورت احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد به همین دلیل باید کیست های سینه را جدی بگیرید و تحت نظر پزشک قرار گیرید.

♦ جراحی فقط در شرایط غیر عادی و احتمال بدخیم بودن توده یا سایر علائم نگران کننده صورت میگیرد.

♦ مصرف الکل و سیگار، قلیون و دخانیات را ترک کنید.

♦ برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن پریموز ممکن است باعث کاهش درد سینه قبل از قاعدگی شود.

♦ درصورتیکه اندازه تومور بزرگ باشد و فرد مبتلا به سرطان سینه باشد قبل از اینکه عمل جراحی صورت گیرد فرد شیمی درمانی میشود تا تومور کوچک شود همچنین شیمی درمانی باعث میشود که سلول های سرطانی به سایر قسمت های بدن نفوذ نکند و همچنین باعث کاهش استروژن میشود.

♦ گاهی پزشک برای آن دسته از بیماران مبتلا به سرطان سینه که نمیتوانند شیمی درمانی را انجام دهند هورمون درمانی تجویز میکند که تحقیقات نشان داده است درمان سرطان سینه در مردها با هورمون درمانی موفقیت آمیزتر از زنان بوده است.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا