مفهوم غذا درمانی در طب سنتی چیست؟

غذا درمانی دانشی است که میگوید غذا فقط برای رفع گرسنگی نیست، بلکه شما میتوانید با مواد خوراکی بیماریها را هم درمان کنید. به عنوان مثال در غذا درمانی گفته می شود سیر خاصیت ضد میکروبی داشته و سلول های سرطانی را نابود می کند. همچنین شما میتوانید با مصرف غذاهای مضر باعث بیماری های خطرناک در خودتان شوید. پس برای بیمار نشدن و درمان بیماری ها حتما به نوع تغذیه ای که استفاده می کنید توجه کرده و از مواد گیاهی و طبیعی دارویی استفاده کنید. این را بدانید که خوراکیها هم مانند داروها میتوانند بیماری های شما را درمان کنند. در این بخش درباره غذا درمانی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

غذا درمانی

غذا درمانی در طب

به گزارش مجله پزشکی آسان طب امروزه مردم جهان، مصرف دارو هاى شیمیایى را که به شکل انواع کپسول و قرص و عصاره‌هاى دارویى در بسته‌بندى‌ هاى بسیار زیبا و جالب عرضه مى‌شود، مؤثرترین روش براى بازگشت سلامتى و شفاى انواع بیمارى‌ها مى‌دانند ؛ ولى در‌حال‌ حاضر عدۀ زیادى از دانشمندان جهان که تعداد آن‌ ها نیز روز‌به‌روز در‌حال افزایش است ، تلاش مى‌کنند تا با استفاده از گنجینۀ منابع طبیعى وسیع کرۀ زمین که به‌صورت گیاهان و جانوران به‌طور رایگان در اختیار انسان قرار گرفته است، با انجام تحقیقات علمى در مراکز تحقیقاتى مجهز بین‌المللى ، مواد شفابخش به‌دست آورند.

تعجب نکنید، این مواد ارزشمند شفابخش در همان نعمت‌هاى خدادادى وجود دارد که هرروز چند بار به‌عنوان غذا براى رفع گرسنگى و تهیۀ انرژى براى کار و فعالیت مصرف مى‌شود و حیات انسان مدیون آن‌هاست.

این دانش جدید که در‌حال‌حاضر یکى از مهم‌ترین رشته‌هاى علمى به‌شمار مى‌رود، غذا درمانی یا غذا دارویى‌ نامیده مى‌شود. برای مثال: سیر، این گیاه خوراکى ساده، قادر است سلول‌هاى سرطانى را منهدم سازد و با ویروس‌ها مبارزه کند؛ وجود مواد ارزشمندى در اسفناج مى‌تواند ویروس‌هایى را در بدن فلج کند و دربند بکشد که ممکن است منشأ ایجاد سرطان مربوط به گردن شوند.

وجود یک مادۀ ناشناخته در مارچوبه و آووکادو در لوله‌هاى آزمایشگاهى موجب متوقف‌شدن تکثیر ویروس‌هایى شده است که مى‌توانند منشأ ایجاد مهلک‌ترین بیمارى عفونى زمان یعنى ایدز شوند؛ کلم داراى مواد شیمیایى ارزشمندى است که بدن انسان را در برابر آثار مسمومیت‌هاى ناشى از آلودگى‌هاى شدید محیط محفوظ مى‌دارد؛ موادى ارزشمند در تعدادى از گیاهان خوراکى وجود دارد که مانند فرشتۀ رحمت در بدن ما فعال بوده و از لخته‌شدن خون در داخل رگ‌ها جلوگیرى مى‌کند؛ مواد شفابخشى به نام فایبر (نظیر سبوس گندم و الیاف سایر گیاهان) پس از هضم، مواد غذایى از آن‌ها آزاد شده و به کبد کمک‌ مى‌رساند تا با توانایى بیشترى کلسترول‌مضر و مواد مضر را دفع کند و سرانجام مواد شیمیایى ارزشمندى در گیاهان وجود دارد که پس از خوردن، داخل مغز شده و در انتقال پیام‌ها بین نورون‌ها یا رشته‌هاى اعصاب تأثیر گذارده و از این طریق، در وضع روحى و روانى و در حافظه و هوشیارى و به‌طور خلاصه در همۀ حالاتى که نشانۀ سلامتى انسان است، اثر مى‌گذارند.

اشتباه نشود! بنا به دانش غذا درمانی غذا خوردن، صرفاً یک اتفاق پیش‌ پا افتاده نیست که تنها موجب استمرار حیات مى‌شود. از قرن‌ها پیش، تغذیه به‌منزلۀ دانش بسیار مهمى در جهان مطرح بوده است و دانشمندان براى پى‌بردن به اسرار آثار تغذیه در بدن، مطالعات و تحقیقات وسیعى انجام داده‌اند و عامۀ محققان به رژیم غذایى به‌ مثابه مؤثرترین عامل در سلامتى انسان، توجه خاصى داشته‌اند. امروزه مسلم شده است که روش صحیح، متعادل و مناسب تغذیه در سلامتى و طول عمر انسان آثار قطعى دارد و با پیشگیرى از بیمارى‌ها، انسان را از مصرف داروهاى شیمیایى که اغلب عوارض جانبى به‌دنبال دارند، بى‌نیاز مى‌سازد.

بیشتر بخوانید:

تغذیه در بیماری ام اس …. پیشگیری از حملات بیماری ام اس با تغذیه مناسب 

نکته درباره غذا درمانی

غذا درمانی

تحقیقات جدید علمى نشان داده است که مواد غذایى، سلامت و قدرت و توانایى بدن انسان را تأمین مى‌کنند و موجب مى‌شوند که سیستم دفاع طبیعى بدن ما با قدرت و نیرومندى، با ناراحتى‌ها مبارزه کند و برعکس عدم‌تعادل در خوردن غذا و پرخورى و داشتن رژیم‌هاى غذایى نامناسب، موجب بروز بیمارى و ناتوانى در بدن انسان مى‌شود.

خوراک و تغذیۀ صحیح مى‌تواند موجب سرعت‌ بخشیدن به فعالیت‌هاى مغزى و بالابردن نشاط و شادى ما شود. تقویت و تأمین انرژى باعث مى‌شود که سریع‌تر فکر کنیم و کارهایمان را منظم‌تر و بهتر انجام دهیم. تغذیۀ سالم مسلماً مى‌تواند مانند داروهاى آرام‌بخش، البته بدون ایجاد عوارض سوء آن‌ها، موجب ایجاد آرامش براى انسان شود و برعکس، تغذیۀ ناسالم و نامتعادل قطعاً موجب ایجاد اختلال در تمرکز مى‌شود و ناراحتى‌ هایى مانند سرگیجه ایجاد مى‌کند. تغذیۀ ناسالم و نامتعادل مى‌تواند به حمله‌هاى خاموش، بى‌سروصدا و تدریجى آرتروز کمک کند که موجب فرسایش مفاصل و کندکردن جریان خون در شریان‌ها مى‌شود؛ ولى برعکس، غذا متعادل و مناسب مى‌تواند حتى آسیب‌هاى وارد به مفاصل را ترمیم نماید.

مصرف غذا ها و خوراکى‌هاى نامناسب، ممکن‌ است در تغییر وضع شیمیایى مغز اثر گذاشته و در سنین جوانى بدن ما را قربانى آثار کشندۀ بیمارى‌هایى نظیر ام.اس‌ یا در پیرى دچار رعشه و بیمارى پارکینسون‌ کند. همچنین تغذیۀ نامناسب ممکن است عامل افزایش فعالیت‌هاى مضر ناخواسته در داخل سلول‌هاى بدن شده، سال‌ها بعد به رشد سرطانى سلول‌ها بینجامد. از جمله غذا های نامناسب می‌توان به این موارد اشاره کرد: انواع فست‌ فود‌ ها مانند انواع سوسیس و کالباس و همبرگر؛ انواع نوشیدنی‌های مضر مثل انواع نوشیدنی‌های گازدار؛ انواع تنقلاتی که از مواد شیمیایی تهیه شده است مانند انواع پفک‌ها و… و هر چیزی که در تهیۀ آن از مواد شیمیایی استفاده شده است.

غذاهاى مناسب و خوب مى‌تواند مواد مفیدى را در بدن رها سازد که عوامل شیمیایى سرطان‌زا را منهدم کند و حتى در مواردى که رشد غیرعادى سلول‌ها در قسمتى از بدن به نشانۀ سرطانى‌شدن آغاز شده باشد، موجب توقف رشد و روند سلول‌ها به‌سوى سرطانى‌شدن و همچنین کوچک‌شدن تومورها شود. به گزارش آسان طب ازجمله غذا های مناسب و سالم نیز می‌توان به این موارد اشاره کرد: انواع غذا های سنتی که حتی‌المقدور از مواد سالم درست شده باشد مثل انواع آبگوشت‌ها (آبگوشت با گوشت بره، آبگوشت با گوشت جوجه خروس محلی و …)؛ استفاده از روغن‌های طبیعی و سالم مانند روغن کنجد، روغن زیتون، روغن حیوانی، روغن دنبه و…؛ استفاده از تنقلات سالم و طبیعی که در گذشته مرسوم بوده است مانند انواع خشکبار (بادام، فندق، پسته، کشمش، مویز و…).

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا