دیدگاه اهل بیت در مورد خرما چیست ؟
در مورد خرما نظریه های مختلفی وجود دارد و همه دانشمندان و ائمه بر فواید آن تاکید کرده اند. به عنوان مثال پیامبر(ص) فرمود: خرما از میوه های بهشت است و درمان سم،درآن است. امام علی(ع) فرمود: خرما بخورید؛ چرا که شفای دردها در آن است. در این بخش درباره نظر ائمه درمورد خرما اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. سعی کنید کنار چای به جای قند خرما بخورید. همچنین در ماه رمضان با خرما روزه تان را باز کنید.

نظر اهل بیت در مورد خرما
بعضی از مفسران قرآن در مورد خرما اشاره کرده اندکه خرما برای زن حامله بسیار مفید است به همین جهت هنگامی که حضرت مریم (ع)درد زاییدن گرفت برایش خرما آماده شد(سوره مریم/23،25 )
-محمدبن احمدذهبی از رسول خدا(ص) روایت کرده که فرمود:”اگر برایتان ممکن شد صبحانه را همراه باخرما تناول کنید”
-ام منذر روایت کرده که زمانی رسول خدا به حضرت علی(ع) سفارش فرمودکه زیادخرما بخور، زیرا به تازگی شفایافته ای و ضعیف هستی.(مسنداحمدحنبل 3،29)
-جابربن عبدالله روایت کرده که رسول خدا(ص) توصیه فرمود کشمش و خرما را باهم بخورید.’
-پیامبر(ص) در مورد خرما فرمود: جبرییل گفت : “خرمای برنی ، آب ستون فقرات را می افزایید”.
– پیامبر(ص) فرمود: خرما از میوه های بهشت است و درمان سم،درآن است.
-امام علی(ع) فرمود: خرما بخورید؛ چرا که شفای دردها در آن است”

– امام صادق (ع)فرمودند: خرما غذا راگوار و سبک میکند،خستگی را می برد،و سیر می سازد.
-امام صادق (ع)فرموده اند : بنی عبدالقیس نزد پیامبر وارد شدند. پس،ظرف خرمایی بافته از شاخته های خرما پیش روی ایشان نهادند.
پیامبرپرسید : صدقه است ، یا هدیه؟ گفتند : هدیه است . فرمود : این خرما ها از کدام نوع است؟
گفتند: ای پیامبرخدا از خرمای برنی است.
فرمودند: این جبرییل است. به من خبرمی دهدکه در این خرما،نه ویژگی است: شیطان را به دیوانگی می افکند؛ پشت را قوی می کند، بر توان آمیزش می افزاید، بینایی و شنوایی را افزون می سازد، انسان را به خدا نزدیک و از شیطان دور وغذا را هضم می کند ؛ درد را می بردو دهان را خوشبو میکند .
محمد بن حسن در مورد خرما گفت: برای امام کاظم (ع) چنین نوشتم: یکی از شیعیان از بوی بد دهان خود، اظهار ناراحتی می کند. برای وی این گونه نوشت: “خرمای برنی بخور”

در خرما کلسیم وجود دارد که عامل اصلی استحکام استخوان ها است و نیز فسفر وجود دارد که از عناصر اصلی تشکیل دهنده سلول های مغز و درمان ضعف اعصاب است. به همین دلیل استفاده از خرما در رژیم غذایی، زمینه پیشگیری از پوکی استخوان، ام اس ، و آلزایمر فراهم می شود. خرما از نظرپزشکی بسیار با ارزش است. آرامبخش و ملین و محرک قلب است و از فراموشی و آلزایمر و پوکی استخوان جلوگیری می کند. برای ناراحتی های تنفسی به طور کلی وبه ویژه برای تنگی نفس(آسم)مفید است.
خرما،لینت آور، مدر و مقوی باه است و با توجه به تمام خواص و ترکیبات آن می توان خرما را غذایی کامل و نیرو بخش دانست. ضماد آرد هسته خرما برای درمان بیماریهای چشمی به خصوص ورم قرینه و چشم درد مفیداست.” حضرت محمد (ص)برای حفظ و سلامت و بهداشت،مردم را به خوردن منظم خرما توصیه می کند. هرچندنقل شده که یکبارحضرت علی(ع) را در دوران نقاهت از خوردن خرما نهی فرمود و این توصیه کاملا برپایه ای علمی استوار است زیرا خرما الیافی غذایی داردو هضم این الیاف برای کسانی که دوره ی نقاهت را میگذرانند و معده ای ضعیف دارن مشکل است.
طبقیاز خرما پیش امام صادق(ع) گذاشتند و گفتند؛خرمای برنی است.حضرت فرمود: همانا در آن شفای دردها است. در خرما شفا از سمومات است و دردی از آن تولید نمیشود و کسی که موقع خواب هفت دانه خرما بخوردکرم های معده اش کشته می شود.
در شرایط فعلی زیست محیطی اهمیت حفظ سلامت روحی و جسمی بر هیچ کس پوشیده نیست.از این رو دانشمندان علوم طبیعی و دیگر پژوهشگران همواره به دنبال کشف راه های جدیدی برای درمان پیشگیری بیماری ها هستند.همه روزه شیوه های جدیدی برای تقویت سلامت و بهداشت به وجودآمده و شیوه های قدیمی منسوخ می شوند.
املاح معدنی موجود در خرما
املاح معدنی موجود در خرما عبارتند از: پتاسیم، سدیم ، کلسیم، منیزیم، آهن، مس، فسفر، املاح گوگرد و املاح کلر، فقدان عنصر پتاسیم را برخی علت حقیقی بروز زخم معده می دانند، زیرا نمک پتاسیم اشتها آوربوده و اگردر بدن کاهش یابدموجب تقلیل اشتها می شود. از فواید خرما اینکه کمبود آن ، بیماری های حلقی مانند تورم لوزه ها را ایجادمی کندو گاهی تورم پابه علت کمبود پتاسیم در بدن است. نیز کمبود این نمک موجب خستگی میشود و همان گونه که کلسیم اهمیت مخصوصی برای استحکام استخوان دارد، پتاسیم نیز خاصیت مهمی برای حفظ ماهیچه ها و نسوج نرم داردنمک سدیم از بروز زکام (سرماخوردگی)و ناشنوایی جلوگیری کرده وph اسیدی دستگاه گوارش را قلیایی می کند.
کمبود خرما ممکن ایجاد زخم روده نماید . اختلال در متابولیسم سدیم بر روی برخی غددو هورمون اثر می گذارد و برخی خستگی ها یا سردردهای رایج در اثر کمبود سدیم به وجود می آید. به گزارش آسان طب املاح گوگرد به تنهایی برا حفظ ظاهر مؤثر است و در ساختمان پوست، مو، ناخن و نیز در کبد وجود دارد، البته مصرف زیاد آن انسان راپرخاشگر می کند.
وجود فسفر برای مغز و اعصاب بسیارلازم و ضروری است، از ضعف اعصاب و خستگی جلوگیری می کند و برای تقویت بینایی مؤثراست. بنابر این خرما یک میوه کامل است چون تمام موادمورد نیاز را در خود دارد.


در این بخش در مورد خرما اطلاعاتی را تقدیم کردیم. شما میتوانید به جای قند از خرما استفاده کنید. همچنین خرما انرژی زیادی در طول روز به شما می بخشد و باعث می شود ضعف نکنید.
منبع :
asanteb.com