خواص کلم و بادمجان و گشنیز سبزیجات جادویی
خواص کلم ، خواص بادمجان و خواص گشنیز برای سلامتی بسیار است. کلم دارای مواد آلبومینوئیدی، مواد چرب ، مواد قندی ، میروزین ، کلسیم ، پتاسیم و منیزیم می باشد که بدن به همه آنها نیاز دارد. کلم ادرارآور، زیادکننده حرارات بدن، ضد چاقی، مغذی و مقوی اعضای بدن، تصفیه کننده خون، جلادهنده ، ضد اسهال و … است. در این بخش درباره خواص کلم، بادمجان و گشنیز اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

1- خواص کلم چیست ؟
به گزارش مجله پزشکی آسان طب کلم شامل مواد آلبومینوئیدی است. همچنین خواص کلم شامل مواد چرب ، مواد قندی ، میروزین ، کلسیم ، پتاسیم و منیزیم می باشد.
خواص کلم را بدانید
از مهمترین فواید کلم کمبود کالری و خاصیت لاغر کنندگی است. کلم ادرارآور، زیادکننده حرارات بدن ، ضد چاقی ، مغذی و مقوی اعضای بدن ، تصفیه کننده خون ، جلادهنده ، ضد اسهال ، دفع کننده سستی ، محرک ملایم ، اشتها آور ، خواب آور، آرام بخش ، محرک قوه جنسی ، ضد خونریزی لثه ، و ضد کرم ، ضد کم خونی و تصفیه کننده خون است. مصرف خوراکی و استعمال خارجی کلم خواص التیام بخشی و ضد عفونی کننده دارد. کلم برای انواع تورم ها و جراحات از جمله احتقان پستان به کار می رود.
یکی دیگر از خواص کلم آنست که جوشانده برگ کلم در موارد برونشیت های حاد و مزمن ، سرما خوردگیهای ششی ، سرفه ، مراحل اولیه سل و سنگ کلیه، رماتیسم ، نقرس، سیاتیک ، لاغری ، اسهال شربت سینه ، تنگی نفس ، زخم واریس، زخم های سرطانی، زخم های بواسیری و سنگینی گوش مصرف می شود. کلم به علت داشتن آهن زیاد و آرسنیک یکی از غذاهای بسار عالی برای سستی استخوان و سل و کم خونی است.
کلم به علت داشتن کلسیم و گوگرد برای استخوان های بدن،خون و ناخن مفید است. یکی دیگر از خواص کلم هم اینست که به علت داشتن ویتامینpp از بیماری پلاگر جلوگیری می کند. و به علت اینکه سرشار از ویتامین های A، B ، C است انرژی از دست داده را به اشخاص باز می گرداند و به علت وجود ویتامین A برای قوه بینایی مفید است. کلم به علت آنزیمی که دارد برای ورم روده ها نافع است. این آنزیم در تمام ساقه های زیر زمینی مانند شلغم، هویج و سیب زمینی وجود دارد ولی مقدار آن در سیب زمینی اسلامبولی و کلم سنگ بیشتر است و می توان با گرفتن آب آن را مورد استفاده قرار داد و حرارت را بالا برد برگ های قرمز و بنفش این خانواده ضد چاقی است.
وقتی اعصاب صورت درد گرفت باید برگ های کلم را با شیر پخت و به صورت ضماد روی قسمتی از صورت که درد می کند گذاشت. سوپ کلم از ریزش مو جلوگیری می کند و در مورد فلج خفیف برگ های کلم را بوردنه له کرده روی موضع بکار برند و هر ساعت تجدید نمایند. کلم سرشار از ویتامین بوده و داراب ارزش غذایی بالایی است. کلم چون دارای ارسنیک می باشد اشتها را زیاد می کند و نیرو وجوانی می بخشد و قیافه را قشنگ کرده چاق می کند. همچنین به بدن های ضعیف مخصوصا کسانی که دچار سل و اختلالات رشدی شده اند نیرو وقوت می دهد. و باعث رشد اطفال می شود.
کلم را در آب پخته و آب آن را بنوشید قاعده زنان را باز می کند . برگ ها به استثنای کناره ها و برجستگی های کلم را روی ناحیه مبتلا به درد عصب صورت به کار برده و هر دوساعت برگ را عوض کنید.
2-خواص گشنیز چیست ؟
دانه گشنیز حاوی مواد چرب ،مواد غیر ازته ، میرسن،لینالول ، لیمونن و فلاندرن است و برای سلامتی فوایدی دارد که در این بخش به آن اشاره می کنیم.
خواص گشنیز و اثرات دارویی
گشنیز از نظر حکمای طب سنتی گرم است. از خواص گشنیز میتوان به خاصیت ضد عفونی کننده مجاری ادراری ، نیرو دهنده، مقوی مغز و مقوی معده و مقوی قلب و .. اشاره کرد. همچنین گشنیز ضد صرع ، خواب آور، محرک اشتها، ضد کرم ، ضد افسردگی ، ضد وسواس ، هضم کننده غذا، ادرارآور و ضد تشنج است. گشنیز در موارد وسواس و هیستری ، رفع خفقان، رفع بلع هوا، بیماری های عفونی نظیر تب تیفوئبدیا همان حصبه و بیماری مختلف با منشا کلی باسیل و تب های نوبه ای برگ گشنیز بیشتر به حالت تازه یکی از پر مصرف ترین سبزیجات است.
میوه گشنیز یکی از مهمترین منابع اسانس در صنایع دارو سازی و و آرایشی و بهداشتی است. میوه گشنیز دارای اثر ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، مقوی معده، اشتها آور و ضد میکروب است. با توجه به اینکه در اسانس میوه گشنیز ترکیبات خوشبویی از جمله لینالول وجود دارد از آن در صنایع آرایشی بهداشتی در تهیه مواد معطر به وفور استفاده می شود. خوردن زیاد تخم و یا برگ گشنیز باعث نسیان ، خواب های پریشان، و موجب لکنت زبان و کندی ذهن می شود. مقدار خوراک برگ آن 50 گرم است . تخم گشنیز برای تسکین درد های عصب صورت اثر قاطع و حتمی دارد.

در این مورد باید سر و صورت را با دم کرده تخم گشنیز بخور دهند و از همین دم کرده روزی 3 یا 4 استکان تناول نمایند. میوه گشنیز در مواردی که مسمومیت برا اثر پیدایش تخمیر های عفونی در روده پیش می آید به علت خاصیت ضد باکتری که دارد اثر مفید ظاهر می کند.
توجه: مصرف بی حد و اندازه و زیاد میوه و اسانس میوه و حتی شیره گیاه گشنیز نوعی مستی توام با خستگی مفرط منجر به خواب عمیق و حالاتی نظیر گنگی و بی حسی پیش می آورد که ممکن است در خاتمه منجر به ورم معده و روده و پیدایش خون در ادرار و نفریت حاد گردد.
3- خواص بادمجان چیست ؟
این گیاه منبع تولید هورمون های جنسی است. همچنین بادمجان ویتایمن های فسفر، منیزیم، کلسیم ، پتاسیم، مس، ید را دارد. قسمت های مورد استفاده در بادنجان ریشه و شاخه های خشک شده و گرد و میوه آن است.
خواص بادمجان و اثرات دارویی
بادنجان بر اساس نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است و خیلی خشک است و دارای خواص کم کننده التهاب و ورم،ادرارآور، ملین، مسکن سردرد، اشتها آور ، مقوی معده، بازکننده انسداد و گرفتگی های عروقی ، نرم کننده و رفع کننده کم خونی است. همه قسمت های بادنجان ثر قابض و بندآورنده خون را دارد. بادمجان در موارد درمان احتلام در شب و خونریزی های روده ای و سایر خونریزی ها ، سرما خوردگی ، زکام ، تنگی نفس، به کار می رود و به علت داشتن آهن در موارد کم خونی و رفع آن مصرف می شود.
به گزارش آسان طب اگر با روغن سرخ شود کمی لینت دارد و با سرکه قابض و ادرارآور است و مسکن درد های گرم است. و بادنجان خوشبو کننده عرق بدن است و بدبویی زیر بغل و کنج ران را برطرف می کند. بادنجان بسیار ادرارآور و خنک کننده است و تحریکات عصبی را تسکین می دهد. این ماده غذایی اثر بسیار خوبی بر روی کلیه ها ، معده ، کبد و لوزوالمعده دارد و برای رفع کم خونی بسیار مفید است. و به ویژه اگر به صورت خام خورده می شود. بادنجان نارس دارای مواد سمی است به نام سولانین است حتی اگر حیوانی آن را بخورد شیرش مسموم است. برای مبتلایان به سنگ های ادراری می توانند مفید باشد چون باعث به حرکت آمدن سنگ و درنهایت دفع آن می شود.

در طب سنتی از تخم بادنجان به عنوان دارویی مفید برای زکام یاد شده است. بادنجان برای مبتلایان به کک و مک یا پیسی مفید است. در این مورد بادنجان را همراه با پوستش در اب پخته سپس کوبیده و صاف نمایند.. و حاصل صاف شده را با روغن زیتون آنقدر بجوشانید تا آب بادنجان بخار شود فقط روغن باقی بماند. از این محصول روزی یک یا چند مرتبه بر محل بمالید. تا یک سال رنگ پوست طبیعی خواهد شد. در استعمال خارجی اثر دادن آن بر روی عضو ملتهب مفید واقع می شود.

سایر خواص کلم چیست ؟
یکی از مهمترین خواص کلم ( خواص گل کلم ) پیشگیری از سرطان سینه و سرطان آلت تناسلی چه در زن و چه در مرد است. همچنین یکی از خواص کلم ( خواص گل کلم ) مقابله با سرطان روده بزرگ و سرطان ریه می باشد.
طبق بررسی های بدست امده یک فنجان گل کلم خرد شده دارای 27 کالری، 2 گرم پروتئین و 5 گرم کربوهیدرات ، 77 درصد از ویتامین سی، 20 درصد از ویتامین کا و 10 درصد از ویتامین ب 6 می باشد.
یکی دیگر از خواص کلم ( خواص گل کلم ) وجود فیبر فراوان و مقابله با یبوست است. همچنین خواص کلم ( خواص گل کلم ) میتواند تقویت و سلامت استخوان های شما باشد.
منبع :
asanteb.com