نگاهی به عنصر کبالت ، کرومیوم و گوگرد

عنصر کبالت فلزی است سفید با علامت شیمیایی Co، شبیه نیکل ولی با ته رنگ آبی به جای ته رنگ زرد نیکل. عنصر کبالت (Cobalt) یک عنصر فرومغناطیس سخت به رنگ سفید – نقره ای، دارای سختی زیاد، براق و ترد است. یکی از عناصر گروه 8B جدول تناوبی است. مانند آهن، می­ تواند مغناطیسی شود. خواص فیزیکی آن مشابه آهن و نیکل است. در این بخش درباره عنصر کبالت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

عنصر کبالت چیست ؟

عنصر کبالت توسط غذاهای حیوانی وارد بدن انسان می شود . روزانه 0/1 میکروگرم عنصر کبالت برای تامین احتیاجات انسان بالغ کافی است . در حالیکه رژیم غذایی معمولی در هر شبانه روز حدود 5 تا 8 میکروگرم کبالت به بدن می رساند .

مقدار عنصر کبالت در پلاسمای خون انسان 60 تا 80 میکروگرم در میلی لیتر است . کبالت علاوه بر اینکه جزئی از ویتامین B12 را تشکیل می دهد ، در ساختمان بعضی آنزیم ها نیز به کار می رود و  گاهی می تواند جانشین روی گردد . به طور کلی برای اینکه ویتامین B12 به توسط باکتری ها در بدن انسان ساخته شود احتیاج به عنصرکبالت دارد . لذا نقصان کبالت در انسان موجب کم خونی بدخیم می شود . این بیماری با تزریق یا خوردن ویتامین B12 درمان خواهد شد . در این موارد لازم است هر هفته 300 میکروگرم ویتامین B12 به کار برده شود تا کم خونی معالجه گردد . زیرا تجویز ترکیبات به صورت ویتامین B12 خونسازی را تشدید نموده ،  تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد . واضح است افراط در مصرف این عنصر جایز نیست و ممکنست موجب نارسائی قلب ، ناراحتی های عصبی ، و هیپرپلازی تیروئید گردد .

عنصر کبالت
عنصر کبالت

کرومیوم در کنار کبالت

اخیرا کرومیوم به لیست عناصر مورد احتیاج بدن افزوده شده است . زیرا معتقدند کرومیوم به صورت یک ماده فعال کننده انسولین در بدن عمل می کند . لذا کمبود کرومیوم به متابولیسم غیر طبیعی قندها منجر می شود . نتیجه کشف جدید اینست که آن عده از بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت ) که نسبت به درمان انسولین تنها مقاومت نشان داده اند سر انجام نسبت به درمان انسولین توام با کرومیوم پاسخ می دهند . کرومیوم مانند کبالت یکی از عناصر مهم جدول تناوبی است .

مقدار کرومیوم در تمام بدن انسان حدود 6 میلی گرم گزارش شده است .

گوگرد

عنصر گوگرد همراه با اسید آمینه های سولفوردار ( تیونین و سیتین ) در ساختمان ماده شاخی پوست ، مو و ناخن انسان به کار می رود . گوشت ها ، پنیر ، غلات و حبوبات حاوی گوگرد می باشد . گوگرد به مقدار کم در بعضی میوه ها وجود دارد . گوگرد هم یکی دیگر از عناصر جدول تناوبی مانند کبالت و کرومیوم است .

نکته :

سلنیوم

در دهه اخیر معلوم شده است که سلنیوم برای رشد و تغذیه انسان لازم است . در هر میلی لیتر خون انسان حدود 0/22 میکروگرم سلنیوم وجود دارد . به گزارش آسان طب سلنیوم بعضی از اعمال ویتامین E را انجام می دهد .

مولیبدنوم

اخیرا معلوم شده است که مولیبدنوم برای رشد بدن لازم است . این ماده در تمام غذاهای گیاهی و حیوانی وجود دارد .

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا