بررسی علت و عوامل مهم ایجاد سرطان کلیه
علی رازی، متخصص اورولوژی اعلام کرد: اگرچه علت اصلی ایجاد سرطان کلیه هنوز روشن نشده است اما مسئله ژنتیک در ایجاد آن تاثیر میگذارد. وی افزود: ایجاد سرطان کلیه، معلول فاکتورهای محیطی محسوب میشود، علاوه بر آن برخی موادغذایی و مواد شیمیایی در ایجاد این نوع سرطان موثر واقع میشود افرادی که در محیطهای صنعتی کار میکنند یا در معرض دود و سیگار قرار دارند نیز نسبت به دیگران مستعد ابتلا به سرطان کلیه محسوب میشوند. این متخصص اورولوژی با اشاره به تاثیر مواد غذایی و شیمیایی در بروز سرطان تصریح کرد: هر چند مطالعه دقیقی در خصوص تاثیر مواد شیمیایی و غذایی در بروز سرطان صورت نگرفته است اما این مسئله در افزایش میزان سرطان در جامعه ما اثر دارد، همچنین مواد غذایی حاوی ماده شیمیایی در بروز این مسئله بی تاثیر نیست.
علت سرطان کلیه چیست؟
مطالعات، عوامل زیر را به عنوان عامل خطرزا به بروز این بیماری مشخص کرده است:
- استعمال دخانیات: سیگاریها دو برابر بیشتر از غیرسیگاریها در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
- چاقی مفرط: کسانی که دچار چاقی مفرط هستند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
- فشار خون بالا: فشارخون بالا خطر ابتلا به آن را افزایش میدهد.
- دیالیز طولانیمدت: دیالیز نوعی درمان در کسانی است که کلیههای آنها خوب کار نمیکند. دیالیز شدن طی مدت چندین سال باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه میشود.
- شغل: برخی افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند، زیرا آنها در معرض تماس با برخی مواد شیمیایی خاص و یا عناصری در محل کار خود قرار میگیرند. کارگرانی که در کورههای زغالسنگ در صنعت فولاد و آهن کار میکنند در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. کارگرانی هم که درمعرض پنبه نسوز و کادمیوم (Cadmium) قرار دارند نیز در خطر هستند.
از کلیههایتان محافظت کنید
یکی از مهمترین گزینه ها برای درمان سرطان کلیه یا کلا برای محافظت از کلیه و حفظ سلامت کلیه، نگه نداشتن ادرار در مثانه و دیر دستشویی نرفتن است. نگه داشتن ادرار به شدت به مثانه و کلیه شما آسیب می رساند و همچنین باعث عفونت های شدید ادراری و در آینده تکرر ادرار خواهد شد.
سرطان کلیه نوعی سرطان است که در سلولهای کلیه ایجاد میشود. این سرطان یا سلولهای کلیه را مبتلا میسازد و یا سلولهای اوروتلیال درون لگنچههای کلیه را مورد هدف قرار میدهد. (لگنچه کلیه، فضایی خالی در میان کلیه است که ادرار در آن جمع میگردد.) سرطان کلیه میتواند یک تومور ثانویه ناشی از متاستاز سرطانی دیگر در هر کجای بدن باشد. (به گسترش و مهاجرت سلولهای سرطانی از یک بافت به بافتهای دیگر، متاستاز گفته میشود.)