اقدامات لازم هنگام تشنج در کودکان

اغلب مردم تصور می کنند که در گرفتگی و  تشنج در کودکان همه مغز تحت تاثیر قرار می گیرد. در این حالت فرد هوشیاری خود را از دست می دهد و دست و پایش به هم پیچ می خورند. ممکن است حتی فرد هوشیار باشد و فقط قسمتی از بدن او برای مدتی کوتاهی تکان بخورد. در هنگام تشنج کودکان سرش را به یک طرف بگردانید که آب دهانش دوباره به داخل حلقش بر نگردد. در این بخش درباره اقدامات لازم هنگام تشنج در کودکان اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

تشنج در کودکان یعنی چه ؟

تشنج کامل مورد ترسناکی است ، مخصوصا اگر در کودک پیش بیاید . اغلب تشنج در کودکان بعد از یکی دو دقیقه قطع می شوند . در این حالت ، کودک هوشیاری اش را از دست می دهد ، حدقه چشمها به طرف بالا می رود دندانها کلید می شوند و بدن به شدت تکان می خورد . تنفس کودک سنگین می شود و ممکن است اختیار ادرار و مدفوع خود را از دست بدهد .

موقعی که کودک تشنج می گیرد چه باید کرد ؟

در موقع تشنج در کودکان ، بلافاصله به پزشک تلفن بزنید . اگر نمی تواند زود به شما برسد ، نگران نشوید . تشنج در کودکان تمام می شود و کودک در فاصله ای که دکتر به شما می رسد می خوابد . در وافع مادر برای کودکی که تشنج می گیرید نمی تواند کار زیادی بکند ، جز این که نگذارد او به خودش صدمه بزند . او را در جایی قرار بدهید که سقوط نکند .

سرش را به یک طرف بگردانید که آب دهانش دوباره به داخل حلقش بر نگردد . به گزارش آسان طب مراقبت کنید که دست و پایش در موقع پرتاب شدن به جسم نوک تیزی نخورند . به ساعت نگاه کنید تا بدانید تشنج چقدر طول کشیده است . خونسرد باشید و بدانید که تشنج در ظرف چند دققیه از بین می رود . بعد از تشنج کودک معمولا به خواب می رود و جواب شما را نمی دهد . اگر کودک بیدار ماند و تب داشت ، به او استامینوفن بدهید و پاشویه اش کنید .

تشنج در کودکان و تب

عام ترین علت تشنج کودکان تب است و معمولا در آغاز بیماری هایی چون سرماخوردگی ، گلو درد و آنفولانزا اتفاق می افتد . از آنجا که تب روی سیستم عصبی اثر می گذارد ، بعضی از بچه ها با آن که دچار تشنج نمی شوند ، در هنگام تب کردن می لرزند . در این صورت سعی کنید دمای بدن کودک را پایین بیاورید وبه او تب بر بدهید .

کودکانی که دائما در اثر تب تشنج می گیرند باید تحت معالجه مستقیم پزشک قرار بگیرند و به آنها داروی ضد تشنج داده شود .

صرع کودکان

این اصطلاح به تشنج های دائمی کودکان بزرگتر که همراه با تب یا بیماری های دیگری نیست اطلاق می شود . هیچ کس علت اصلی اغلب صرع ها را نمی داند . در نوعی از آن ، بیمار هوشیاری خود را کاملا از دست می دهد و تشنج می گیرد . در نوعی دیگر تشنج خفیف است وبیمار نمی افتد یا کنترل خود را از دست نمی دهد و فقط به جایی خیره می شود .

در هر دو مورد پزشک متخصص اعصاب باید کودک را تحت نظر بگیرد . بعضی از داروها در کاهش تشنج یا زیاد کردن فواصل آنها اثر دارند .

اقدامات لازم هنگام تشنج در کودکان

اقدامات لازم هنگام تشنج در کودکان موضوع این بخش از اسان طب بود.

اگر در هنگام تشنج کودکان اقدامات درست را انجام ندهید ممکن است سلامت او به خطر بیفتد و عوارض بدی داشته باشید.

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا