عوارض اعتیاد به غذا و چاقی
اعتیاد انواع مختلفی دارد . همه ما به یک سری چیزها اعتیاد داریم ، بدون آن که علت و چگونگی آن را بدانیم . تصور عموم بر این است که افراد به چیزهایی مثل سیگار ، الکل و مواد مخدری چون هروئین و تریاک معتاد می شوند . اما اغلب ما از اعتیاد شدید به خوردن ، یعنی اعتیاد به غذا بی خبریم .
افراد مختلف به غذاهای گواناگون معتاد هستند . بعضی ها به کربوهیدرات ها در قالب برنج و گندم معتادند ، برخی به غذاهای تند و برخی به غذاهای شیرین ، غذاهای حاضری و غیره ، حتی افرادی هستند که به شیر و نان معتادند . اعتیاد به غذا مضر است ، بدون آنکه عوارض آن مشاهده شود .
اگر غذای مورد اعتیاد به شخص نرسد یا کم برسد ، فرد معتاد در عده اش احساس خلا می کند ، یا از علایم و عوارض دوری از آن ماده غذایی رنج می برد. اما به محض آن که غذای مورد نظر به بدنش برسد ، علائم و عوارض از بین می روند . شکل دیکر اعتیاد این است که شخص هرچه بیشتر از آن غذا می خورد ، بیشتر لذت می برد . اشتها و علاقه این افراد برای خوردن غذا روز به روز افزایش می یابد .
عوارض اعتیاد به غذا و ترس از آن
اعتیاد به غذا و پرخوری مشکلی بسیار جدی است ، چون موجب چاقی می شود . عادت به پرخوری به صورت ناخودآگاه از سنین بسیار پایین آغاز می شود . در آن دوران کنترل و خلاصی از آن به راحتی امکان پذیر است . اما در صورت بی توجهی یا کم توجهی نسبت به آن ، با گذشت زمان کنترل یا ترک آن بسیار مشکل خواهد شد .
بسیار می بینیم افرادی را که در مورد غذایی که به آن تمایل و علاقه دارند پرخوری می کنند . اعتیاد به یک غذای خاص ، در مقایسه با اعتیاد به پرخوری کاملا بی خطر است . اما اگر کالری آن غذای خاص بیش از نیاز بدن باشد ، کنترل اعتیاد به غذا مشکل خواهد بود .
همچنین می توان گفت که در صورت نبودن یا در دسترس نبودن آن غذای خاص باید خوراکی دیگری یافت که فرد معتاد را به همان اندازه ارضا کند . ممکن است شخص معتاد به غذاهای پرکالری دیگر مثل شیرینی علاقه نداشته باشد . در این صورت اگر مقدار غذا کم تر از حد نیاز باشد ، فرد بی قرار می شود و پس از چند دقیقه دوباره به خوردن غذا می پردازد .
جایگزینی هم می تواند اعتیاد آور باشد.
گاهی افراد برای ترک اعتیاد به سیگار و الکل به دنبال جایگزین دیگری در قالب خوراکی می گردند . جای شگفتی است که اغلب این جایگزینی ها عباتند از شکلات و انواع شیرینی. درمان چاقی با طب سوزنی را مطالعه کنید .
برخی دلایل روانشناختی هم علت چنین رفتارهایی است . اغلب کسانی که تصمیم به ترک سیگار و یا الکل می گیرند و قصد دارند از این مواد دوری کنند ، خود را از دام مواد فوق بیرون می کشند و در عوض در مصرف غذا زیاده روی م یکنند . آنها احساس می کنند که برای جبران ضعف جسمانی باید چنین غذاهایی ( شکلات ، بستنی و غیره . ) را بیشتر بخورند .
داروهای حاوی جیوه و ارسنیک برای بیماری هایگوناگونی تجویز می شود . که مصرف چنین داروهایی به صورت مرتب موجب چاقی می شود .
منبع :
asanteb.com