آموزش تنفس مصنوعی کودکان بالای یک سال
تنفس مصنوعی کودکان مراحل خاصی دارد و برای خروج جسم از حلق کودک ضروری است . هنگامی که کودک چیزی را بلعیده و سخت سرفه می کند ، سعی کنید او را بالا نگه دارید و به او فرصت دهید که جسم را با سرفه بیرون بیندازید ، سرفه نوعی مکانیسم حفاظتی برای خارج راندن جسم خارجی از ریه هاست . سرفه کردن بهترین راه برای بیرون راندن جسم از مجاری تنفسی است . اگر کودک بتواند نفس بکشد ، حرف بزند و گریه کند ، نزدیک او بمانید و از کسی کمک بگیرید . هرگز تلاش نکنید که جسم را بیرون بیاورید . به پشت کودک نزنید ، او را وارونه نگه ندارید و دستتان را داخل دهانش نبرید و سعی نکنید جسم را بیرون بکشید . هر یک از این رفتارها ممکن است جسم را محکمتر وارد مجاری تنفسی کند و با مسدود کردن کامل مجاری ، خفگی را به وجود بیاورد .
آموزش تنفس مصنوعی کودکان
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره آموزش تنفس مصنوعی کودکان بالای یک سال اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
تنفس مصنوعی کودکان و خروج جسم از حلق
1- در تنفس مصنوعی کودکان اگر کودک هوشیار است ، از شیوه هیملیچ استفاده کنید . پشت سر کودک زانو بزنید یا بایستید و دستهایتان را دور کمر او حلقه بزنید . یک دست را مشت کنید و انگشت شست دست مشت شده را روی انتهای استخوان جناغ او بگذارید .
2- مشت خود را با دست دیگر بپوشانید و مشت را کاملا به شکم کودک فشار بدهید . در مورد بچه های کوچک با ملایمت رفتار کنید . این روش را تا وقتی که جسم بیرون بیاید ادامه بدهید . این کار باعث می شود که کودک نفس بکشد یا سرفه کند . اگر این شیوه جواب داد به رغم این که حال کودک خوب است به پزشک تلفن بزنید .
3- اگر کودک هنوز هم نفس نمی کشد ، زبان و آرواره پائین او را بین انگشت شست و بقیه انگشت ها بگیرید و بکشید . داخل گلو را نگاه کنید . اگر جسم را دیدی ، انگشت کوچک خود را داخل دهان و انتهای گلو بگردانید و با حرکتی قلاب مانند آن را بیرون بیاورید . اگر چیزی نمی بینید انگشت را داخل دهان نبرید چون ممکن است مجرای تنفسی را ببندید . روش هیملیچ را آن قدر ادامه بدهید تا جسم بیرون بیاید و یا بیمار بیهوش شود .

4- اگر کودک بیهوش شد ، روش هیلمیچ را در حالی که کودک به پشت خوابیده انجام بدهید . دو طرف پاهای او زانو بزنید . پاشنه یکی از دستهایتان را روی انتهای استخوان جناغ بگذارید و کاملا بر استخوان سینه او مسلط شوید . دست دیگرتان را روی دست اولی بگذارید . به گزارش اسان طب نوک انگشتان به طرف سر کودک باشد . حالا روی شکم سریع فشار بیاورید . در مورد بچه های کوچکتر ملایمتر حرکت کنید . این کار را تا وقتی که شیئی بیرون بیاید ادامه بدهید .
5- اگر کودک بیهوش باقی ماند ، یا نتوانستید جسم را خارج کنید ، فورا کسی را صدا بزنید که کمکتان کند . کودک همچنان به پشت خوابیده باشد ، اما شما چانه او را به طرف پائین و سرش را به طرف عقب بکشید . بینی و دهان او را با دهان خود کاملا بپوشانید و دوبار به او تنفس مصنوعی بدهید . تنفس مصنوعی کودکان باید آن قدر قوی باشد که قفسه سینه کودک بالا بیاید . اگر این اتفاق نیفتاد ، دوباره کار را تکرار کنید .
6- اگر هوا وارد ریه های کودک نشد ، شماره های 4 و 5 را دوباره تکرار کنید . آن قدر به تنفس مصنوعی کودکان را به حالت دهان به دهان و شیوه هیملیچ ادامه بدهید تا تنفس برگردد یا کمک برسد .
این را هم بخوانید : آموزش تنفس مصنوعی نوزاد زیر یک سال

تنفس مصنوعی کودکان مبحث مهمی است که اگر درست انجام نشود ممکن است جان کودک را بگیرد یا برای او مشکلات تنفسی ایجاد کند. پس سعی کنید در این زمینه اطلاعات کافی را بدست اورید.
منبع :
asanteb.com