اطلاعاتی از شکستگی و دررفتگی

شکستگی و دررفتگی یکی از مشکلاتی است که ممکنست به هر دلیلی شما را اسیر خود کند. اما شما برای مقابله و بهبود آن باید نکاتی را بدانید. استخوان ها با اعضای طناب مانندی به اسم تاندون به عضلات وصل هستند. افتادن ، صدمات ورزشی ، پیچ خوردن دست یا پا می تواند کشیدگی ایجاد کند. کشیدگی می تواند بسیار جدی باشد و درمانی چون استخوان شکسته را طلب کند. در این بخش درباره شکستگی و دررفتگی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

شکستگی و دررفتگی : دررفتگی

به گزارش مجله پزشکی آسان طب دررفتگی اصطلاحی است که به عضله ، تاندون یا زردپی کشیده شده اطلاق می شود . استخوان ها با اعضای طناب مانندی به اسم تاندون به عضلات وصل هستند . افتادن ، صدمات ورزشی ، پیچ خوردن دست یا پا می تواند کشیدگی ایجاد کند . کشیدگی می تواند بسیار جدی باشد و درمانی چون استخوان شکسته را طلب کند .

اگر مچ پا یا دست یا کمر کودک پیچ خورده ، او را نیم ساعتی آرام بخوابانید و عضو آسیب دیده را روی متکا بگذارید . سپس یک کیسه آب یخ روی محل صدمه دیده بگذارید . این کار جلوی ورم و افزایش درد را می گیرد . اگر درد تسکین پیدا کرد و کودک توانست عضو آسیب دیده را حرکت را حرکت بدهد ، نیازی به پزشک نیست . اگر محل صدمه خورده کمی ورم کرد باید با پزشک مشورت کنید چون احتمال دارد استخوان شکسته باشد . در مورد تشخیص شکستگی استخوان عکسبرداری با اشعه ایکس لازم است . حتی در صورتی که استخوان نشکسته باشد بهتر است عضو آسیب دیده آتل بندی کنید که تکان نخورد و تاندون ها فرصت پیدا کنند که درمان شوند . پس از چند روز ممکن است پزشک دستور انجام تمرینات ، گرما درمانی یا سایر درمانها را بدهد . دستورات پزشک را با دقت مراعات کنید چون ناحیه صدمه دیده ممکن است مجددا آسیب ببیند و درد و حتی صدمات مزمنی را به بار بیاورد و منجر به بی حرکتی عضو شود .

شکستگی و دررفتگی : شکستگی

شکستگی ها ، شکستگی استخوان در کودکان ممکن است کاملا با بزرگسالان فرق داشته باشد. در کودکان ممکن است ناحیه رشد استخوان که در استخوان های بلند در انتهای آن قرار داد بشکند.

هنگامی که به منطقه آسیب دیده نگاه می کنید ، تشخیص در رفتگی و کشیدگی با شکستن استخوان دشوار است. ناحیه شکستگی هم ورم می کند و قرمز می شود بنابراین فقط یک پزشک می تواند تشخیص بدهد که آیا شکستگی است یا دررفتگی و معمولا هم به اشعه ایکس نیاز است .

هنگامی که کودک از دردی دائمی شکایت می کند و منطقه دردناک ورم کرده است ، به شکستگی مشکوک شوید . نگذارید عضو را زیاد حرکت بدهد . اگر می شود روی آن را با کیسه یخ بپوشانید و سپس کودک را به پزشک برسانید .

شکستگی و دررفتگی : آتل بندی

برای درمان شکستگی و دررفتگی از آتل بندی استفاده می کنند . آتل بندی باعث می شود که عضو حرکت نکند و دردش کم شود . برای تاثیر بیشتر ، باید آتل به شکلی بسته شود که جلوی حرکت مفاصل بالا و پائین استخوان را بگیرد . در مورد صدمه به مچ پا ، آتل باید تا زانو برسد و برای شکستگی در قسمت پائین پا ، آتل تا ران ادامه پیدا کند . در مورد مچ دست ، آتل باید از نوک انگشتان تا آرنج باشد و برای شکستگی پائین دست ، باید از نوک انگشتان تا بالای دست ادامه پیدا کند .

برای آتل بندی به یک تخته بلند نیاز است . در مورد بچه های کوچک از مقوا هم می شود استفاده کرد . در اطراف تخته یا مقوا چند لایه پارچه بپیچید و آتل درست کنید . عضو آسیب دیده را بسیار آرام جا به جا کنید و آتل را برای جلوگیری از هر حرکتی در اطراف عضو ببندید . آتل را از پنج شش جا ببندید . به گزارش آسان طب دو تا از گره ها باید در نزدیکی شکستگی بخورد . هنگامی که آتل را بستید ، روی آن کیسه یخ بگذارید . هرگز یخ را بدون کیسه و مستقیما روی قسمت آسیب دیده بیشتر از بیست دقیقه نگذارید . در مورد شکستن ترقوه از پارچه سه گوش استفاده کنید و آن را محکم به قفسه سینه کودک ببندید و از بازوی کودک برای حمایت از استخوان کمک بگیرید .

 

شکستگی و دررفتگی
شکستگی و دررفتگی

شکستگی و دررفتگی از مشکلاتی است که برای هر کسی ممکن است رخ دهد. اقدامات لازم برای درمان ان بسیار مهم است. همچنین نکات مهم قبل از رسیدن به پزشک را باید توجه کرد. امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش درباره شکستگی و دررفتگی تقدیمتان کردیم بهره مند شده باشید.

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا