تاثیرات طلاق بر فرزندان چیست ؟
والدینی که در شرف طلاق هستند،این نگرانی فزاینده را دارند که تاثیرات طلاق بر فرزندان چه چیزی خواهد بود. بخشی از والدینی که در شرف طلاق هستند با مشکلات مرتبط با طلاق و اثرات آن دست به گریبان بوده دارای مشغله های ذهنی فراوانی هستند، اما برای بسیاری از افراد مشکلات بچه ها و وضعیت کودکانشان مهمترین زمینه های فکر آنهاست.
در حالی که برای بخشی از والدین طلاق یک راه خلاصی و آسودگی است،اما برای بچه هایشان طلاق امری گیج کننده و ترس آور است. زیرا طلاق تهدیدی جدی برای امنیت روانی بچه ها محسوب می گردد. در کنار این دسته از بچه ها،بعضی از والدین نیز به شدت آسیب دیده و تعادل روانی خود را از دست می دهند .

تاثیرات طلاق بر فرزندان
تاثیرات طلاق بر فرزندان بسیار زیاد است . طلاق در اغلب موارد توسط بچه ها بد تفسیر می گرد. به همین دلیل والدین با تلاش خود باید به آنها بفهمانند که چه اتفاقی در حال وقوع است و چگونه می توان از اثرات جدایی رهایی یافت. به عبارت دیگر باید به بچه ها تفهیم گردد که برای آینده منتظر چه تغییراتی باشند.
بدون توجه به سن بچه ها در زمان طلاق، در اغلب موارد آنها فکر می کنند که رفتارهایشان موجب تعارض و اختلاف بین والدینشان شده است.
بر همین مبنا بخشی از بچه ها تصور می کنند که آنها مسئول بازگرداندن والدینشان هستند. بنابراین، این اعتقاد غیر منطقی در آنها رشد می یابد که اگر خودشان را قربانی کنند والدینشان دوباره با هم زندگی خواهند کرد.
حتی کودکان ممکن است در اثر فقدان ناگهانی یکی یا هردو والدین، دچار آسیب های جسمی یا بیماریهای روانی شده و بدین ترتیب جریان طلاق را به تعویق اندازند.
با به تعویق افتادن طلاق در ظاهر استحکام خانواده هم حفظ می گردد. با بیمار شدن کودک یا بیمار شدن آگاهانه کودک این امکان وجود دارد که از وجود بیماری برای حل تعارضها سود جست،اما این امر به عوامل متعددی بستگی دارد:
1.نوع بیماری کودک
2.میزان علاقۀ والدین به یکدیگر
3.میزان علاقه آنها به کودک و حفظ شرایط خانوادگی
4.شدت تعارضها و اختلافات
5.مداخلات حرفه ای و فامیلی
باتوجه به نکات مطرح شده در جریان طلاق تأکید این است که والدین عواقب آن را بر کودکان با حساسیت بیشتری دنبال نموده و علائم استرس را در آنها تشخیص دهند.
علایم شایع کودکان در مواجه با شرایط استرس آور طلاق عبارت است از:
1.از دست دادن علاقه نسبت به مدرسه از تاثیرات طلاق بر فرزندان است .
2.از دست دادن علاقه نسبت به دوست یابی و ارتباطات اجتماعی
3.از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که قبلا باعث برانگیختگی حس علاقه و توجه آنها می شد.
علایم هشدار دهنده دیگر عبارتند از:
4.پر خوابی یا کم خوابی
5.وجود تمرد در رفتار نیز از تاثیرات طلاق بر فرزندان است .
6.بحث و جدل بین اعضاء خانواده یا درون مدرسه با همکلاسی ها
ادامه اطلاعات درباره تاثیرات طلاق بر فرزندان
بچه ها در جریان طلاق نیاز دارند که بدانند پدر و مادرشان هنوز والدین آنها هستند،اگرچه ازدواج آنها به پایان رسیده و قادر به زندگی با یکدیگر نیستند.
نزاع و دعواهای مداوم و طولانی و فشار بر کودکان برای طرفداری از یکی از والدین و اقدام بر علیه دیگری می تواند زیانها و آسیب های جبران ناپذیری بر کودکان وارد آورد.
در این زمینه تعهد والدین برای مراقبت از بچه ها ضروری است. به گزارش اسان طب اگر کودکان علائم فشار روانی بیان گردیده در بالا را نشان داد می بایست سریعا به روان پزشک اطفال یا روان شناس ارجاع داده شود.

این متخصصان می توانند علائم و نشانه های استرس را تشخیص داده و با همکاری والدین رفع و درمان نمایند. روان پزشکان و روان شناسان کودک می توانند با ملاقات والدین به آنها بیاموزند که چگونه فشارهای حاصل از طلاق را در خانواده هایشان کاهش دهند.
تاثیرات طلاق بر فرزندان بسیار منفی است و عوارض بدی برای او دارد. ولی خب بعضی طلاق ها هم از نظر مشاوران صحیح است و حتی میتواند به فرزند هم کمک کند. مثل زمانیکه مادر یا پدر شدید معتاد هستند یا مشکل روانی جدی دارند و …
در هر حالت شما میتوانید با رعایت برخی روش و اصول تاثیر طلاق بر فرزندان را کاهش دهید.
منبع :
asanteb.com