درباره فیزیولوژی مو بدانید
تارهای مو در دوران جنینی و در اواخر ماه سوم روی بدن جنین ظاهر می شود . در این هنگام نمی توان این تارها را به درستی مو نامید . زیرا حاصل تکثیر سلول های پایه ای است که گرهک های مویی نامیده می شود . بر طبق علم فیزیولوژی مو ، مدت عمر مو متغیر است ، برای موهای اطراف سر ، این مدت هفت سال و برای آنهایی که روی سر قرار گرفته ، چهار سال است . در این بخش درباره فیزیولوژی مو اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
فیزیولوژی مو چیست ؟
به گزارش مجله پزشکی آسان طب تارهای مو در دوران جنینی و در اواخر ماه سوم روی بدن جنین ظاهر می شود . در این هنگام نمی توان این تارها را به درستی مو نامید . زیرا حاصل تکثیر سلول های پایه ای است که گرهک های مویی نامیده می شود . این گرهک ها سپس به جوانه های مویی تبدیل می شود و در نهایت مخروط های مویی شکل می گیرد که به صورت مورب ، در توده ی رو پوست ، در بطن فولیکول فرو می رود . در این هنگام مو متولد می شود که این حالت معمولا حوالی آخر هفتمین ماه جنین اتفاق می افتد . تشکیل موها در دوره ی زندگی جنینی شانزده هفته طول می کشد (بین هفته دوازدهم تا بیست و هشتم)
بر طبق علم فیزیولوژی مو ، مدت عمر مو متغیر است ، برای موهای اطراف سر ، این مدت هفت سال و برای آنهایی که روی سر قرار گرفته ، چهار سال است .
هر یک از ما ، روزانه حدود 35 تا 50 تار موی خود را از دست می دهیم . ریزش این تعداد مو بر طبق فیزیولوژی مو ، تجدید حیات طبیعی آن محسوب شده و بیمار گونه نیست . موها بر حسب یک چرخه ی بی وقفه از تولد تا زمان مرگ ، شکل گرفته ، زندگی می کنند ، می میرند و می ریزند . به گزارش آسان طب می توان این طور تصور کرد که موهای یک انسان در سن هفتاد و پنج سالگی حدودا بین ده تا دوازده بار به طور کامل تجدید شده است . این روند ، هربار که موهای جدیدی به جای آنچه که ریخته ، رشد می کند ، بر حسب بالا رفتن سن ، کند تر می شود . از سن معینی به بعد دیگر تمام موهایی که از دست می دهیم جایگزین نمی شود و به این ترتیب ، موهای ما ، بدون آنکه بتوان این وضعیت را طاسی نامید ، شروع به کم پشت شدن می کند .
فیزیولوژی مو : تغییرات در رویش مو
هر تار مو ، حدود نیم میلی متر در روز رشد می کند و به عبارت دیگر یک و نیم سانتی متر در ماه . ولی این رشد روزانه نیز تحت تاثیر چندین عامل مختلف قرار دارد .
مو در تابستان ، سریع تر از زمستان رشد می کند . دو مقطع زمانی که در آنها رشد مو سریعتر از سایر مواقع سال است ، قبل و بعد از تابستان می باشد . بنابراین بر اساس فیزیولوژی موها ، در این مدت ، ما ریزش موی بیشتری داریم زیرا موهای جدید شروع به رویش کرده و موهای مرده و فولیکول های آنها را کنار می زند . بین این دو مقطع زمانی ، رشد مو کمی کند می شود .
-مو شب ها سریع تر از روزها رشد( آشنایی با مراحل رشد مو در انسان ) می کند .
– مو در زنان سریع تر از مردان رشد می کند .
– هنگامی که شخصی پیر می شود ، از سرعت رشد مو های او نیز کاسته می شود . این کاهش رشد از حدود 30 سالگی شروع می شود . در مقطع بین پانزده تا سی سالگی مو سریع تر از بقیه سنین رشد می کند .
فیزیولوژی مو علمی است که مربوط به مو است. بنا بر فیزیولوژی مو رشد موها روزانه نیم میلی متر است. همچنین زنان رشد موی سریع تری نسبت به مرد ها دارند.
نکته دیگر اینکه رشد مو در زمستان کند تر از تابستان است.
منبع :
asanteb.com