مراحل عذرخواهی اثربخش

عذرخواهی خالصانه ابزار قدرتمندی برای حاکم کردن صلح و آرامش ، توقف بگو مگو ها و پیوند مجدد اعضای خانواده و رابطه های قطع شده است . عذرخواهی ، به شخصی که به او توهین شده و آزار دیده ، آرامش خاطر می دهد ، توهین کننده را آرام می کند و رابطه را شفا می دهد . عذرخواهی خالصانه و اثربخش نشانه صداقت ، بزرگواری و فروتنی است . عذرخواهی برخلاف تصور بسیاری از مردم ، نشانه شجاعت است نه ضعف . عذرخواهی خالصانه آن قدر مهم است که که برخی از رابطه ها را فقط عذرخواهی خالصانه اصلاح و ترمیم می کند . در این بخش درباره مراحل عذرخواهی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

مراحل عذرخواهی
مراحل عذرخواهی

مراحل عذرخواهی به عقیده ورلی انگل

بورلی انگل ، درمانگری دارای پروانه ی کار و متخصص عذرخواهی ، چند سال در مورد عذرخواهی و قدرت و تاثیر آن تحقیق کرده است . نتایج تحقیقاتش نشان می دهد که عذرخواهی خالصانه جلوی طلاق ، قهرهای خانوادگی ، دعاوی حقوقی و اعمال سنگدلانه ای مثل تیراندازی در مدارس را می گیرد . معذرت خواستن و قبول کردن معذرت دیگران بابت اشتباهات ، غقلت ها و توهینهایشان ، که بسیاری از افراد از آن حذر می کنند ، برای سلامت و رفاه روانی و جسمانی ما ضروری است . اقرار نکردن به خطاها و  اظهار ندامت نکردن ، توهین را به آزردن می افزاید و بارزترین راه برای بی احترامی به دیگران است .

به عقیده انگل عذرخواهی اثربخش سه مرحله دارد :

الف –ندامت . اولین مرحله از مراحل عذرخواهی مرحله ندامت است. اقرار خالصانه به اینکه یکی از عزیزانتان را آزرده اید و متوجه عمل خود هستید .

ب- مسئولیت پذیری . دومین مرحله از مراحل عذرخواهی مرحله مسئولیت پذیری است. قبول اینکه باید با شخصی که او را رنجانده اید دوباره ارتباط برقرار کنید .

پ- جبران .  سومین مرحله از مراحل عذرخواهی مرحله جبران است. عذرخواهی خالصانه و ظریف از کسی که او را رنجانده اید و نشان دادن اینکه دیگر او را نخواهید رنجاند و اشتباهات را جبران خواهید کرد .

عذرخواهی اجباری ممنوع!

به گزارش بخش روانشناسی سایت آسان طب دقت کنید که عذرخواهی نباید اجباری باشد . به همین دلیل ، نباید کودکان را مجبور کنید که از خواهر و برادر ، دوستان و اطرافیانش عذر بخواهد . البته مهمتر است به کودکان بگویید چرا معتقدید باید عذرخواهی کنند و چگونه عذرخواهی کنند . عذرخواهی کردن یا نکردن به خود انسان بستگی دارد و عذرخواهی اجباری عملا بی اعتمادی طرفین را دامن می زند . به یاد داشته باشید که بهترین راه برای آموزش عذرخواهی به کودکان آن است که خودتان از آنها عذرخواهی کنید .

منبع :

asanteb.com

………………………………

عناوین تصادفی :

 

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا