چهار دسته ی دارو های کبد

دارو های کبد را از نظر نحوه عمل به چهار دسته تقسیم می کنند : داروهایی که سبب ازدیاد ترشح صفرا از کبد می شوند (مدر صفرا) – داروهایی که سبب خروج یا دفع صفرا از کیسه صفرا می شوند . (دافع صفرا) – داروهای ضد ترشح صفرا – داروهای ضد نکروز کبدی. دارو های کبد مدر صفرا آنهایی هستند که سبب تحریک سلول های کبدی شده و موجب ازدیاد ترشح صفرا می شوند . در این بخش درباره داروهای کبد اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

اطلاعات علمی دارو های کبد

دارو های کبد مدر صفرا آنهایی هستند که سبب تحریک سلول های کبدی شده و موجب ازدیاد ترشح صفرا می شوند . موثرترین ماده محرک ترشح صفرا از کبد صفرای طبیعی می باشد و اثر آن مربوط به املاح اسیدهای صفراوی است . املاح اسیدهای صفراوی پس از ورود به اثنی عشر موجب تحریک و ترشح سکرتین از دیواره دوازدهه می شوند .

به گزارش بخش تغذیه سایت آسان طب ، کرتین پس از ورود در خون و گردش در بدن موجب تحریک سلول های کبدی و ازدیاد ترشح صفرا می شود . به این لحاظ است که در ناراحتی سلول های کبد که با کمبود ترشح صفرا همراه است املاح اسیدهای صفراوی را که از صفرای تازه گاو تهیه کرده اند به صورت کپسول به مقدار 1% گرم تا 25% گرم روزی دوبار به مریض می خورانند اما باید دانست که تزریق املاح صفراوی به داخل ورید صلاح نیست چون موجب خرابی گلبول های قرمز و ضعف قلب و دستگاه عصبی مرکزی می گردد .

در ناراحتی کبدی و صفراوی لازم است مزاج بیمار و نوع ناراحتی در نظر گرفته شود و متناسب با آن از دارو های کبد استفاده کرد تا بیماری به جای مداوا ، تشدید نگردد . مثلا در مزاج های گرم کبد باید از دارو های کبد صفرا آور سرد مزاج استفاده شود . مانند فلوس – کاسنی و هلیله زرد و در مزاج های سرد کبدی از داروی کبد مزاج گرم جدول استفاده شود . به علاوه از اغذیه مضر مانند چربی زیاد یا غذاهای سرخ کرده و تند و شور باید پرهیز نمود .

کنگر فرنگی یکی از دارو های کبد گیاهی

گیاهی است از دسته سبزیجات ، از تیره کمپوزیته که هم به روی کبد اثر دارد هم به روی کلیه .

اول اثرات این گیاه بر روی کبد عبارتند از :

1-افزایش ترشح صفرا از کبد .

2- تقویت عمل گلیکوژن سازی کبد

3-تقویت عمل ضد سمی کبد

4-جلوگیری از تجمع چربی در سلول های کبدی

دوم اثر بر روی کلیه – تحریک کلیه در دفع اوره و کلسترول و سموم نظیر ارسنیک و الکل . مقدار خوراک این گیاه را نوشته اند 10 گرم را در یک لیتر آب دم کرده و آب که به نصف رسید صاف کرده و بخورند و در روز مقدار 25 گرم را افراد بالغ می توانند مصرف کنند .

کبد یکی از اعضای رئیسه بدن است و به طور متوسط دو کیلوگرم وزن دارد و حدود ده کار برای بدن انجام می دهد که مهمترین آنها عبارتند از مبارزه با سموم – تنظیم قند خون – فیبرینوژن سازی – هپارین سازی – اوره سازی و ساختن و ترشح صفرا لذا باید توجه خاصی به سلامتی این غده که پالایشگاه اصلی بدن می باشد داشته باشیم .

دارو های کبد

دارو های کبد موضوع این بخش از سایت اسان طب بود. دارو های کبد به 4 دسته اصلی تقسیم می شوند که در بالا به ان اشاره کردیم. هر کدام از این داروها برای مشکل خاصی از کبد استفاده می شود.پس باید همه زیر نظر پزشک و با تجویز پزشک استفاده شود.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا