انگیزه های درونی در آموزش بهداشت چیست ؟
مشارکت مردم در آموزش بهداشت اهمیت زیادی دارد . یعنی خود مردم در کار آموزش بهداشت ، در یاد گرفتن ، در یاد دادن ، در بحث و گفتگو شرکت داشته باشند و معمولا جمله “کار با مردم” را به جای جمله “کار برای مردم ” بکار می برند تا مردم خودشان با سهیم بودن در این کارها هم یاد بگیرند و هم یاد بدهند و هم به مسئولین بهداشتی کمک بکنند و هم مواظبت ها و پیشگیری های لازم را ادامه بدهند .
انگیزه های درونی در آموزش بهداشت
به گزارش آسان طب ، انگیزه های درونی در آموزش بهداشت ، یعنی به جای انکه به مردم تلقین بشود که شما احتیاج به بهداشت دارید با آنها طوری رفتار بشود که خودشان احساس کنند به بهداشت نیاز دارند و آن را طلب کنند . برای انگیزش رفتار از درون تاثیر چیزی همانند باور و اعتقاد درونی نیست . لذا موثر ترین شیوه ی آموزش بهداشت نزد مردم با ایمان ، بهره گییر از انگیزه های اعتقادی آنها است .
به عبارت دیگر وقتی مومن که رضای پروردگار را می جوید به این باور برسد که تامین سلامت خود ، خانواده و جامعه ی او مورد رضایت پروردگار است و دستیابی به این رضایت دارای مقدمه ای همچون افزایش اطلاعات بهداشتی برای بکار گیری آن اطلاعات است این باور بیشترین تاثیر را بر آموزش بهداشت و تعهد درونی او به جای خواهد گذاشت و ضمانتی برای توفیق در یادگیری و به کار گیری آن خواهد بود و مشارکت او را برای تحقق این آموزش در پی خواهد داشت .
به عنوان بیان اهمیت آموزش بهداشت خوب است به مطالب زیر به عنوان فایده ها و نتیجه های آموزش بهداشت اشاره کنیم :
فواید آموزش بهداشت
1-از دست دادن عادت های غلط و ایجاد عادت های درست بهداشتی به جای ان ، مثلا کسی که بعد از خروج از مستراح عادت به شستشوی کامل دست نداشته این عادت غلط را ترک کند و عادت کند که تا دست خویش را کاملا با اب و صابون نشسته است به جایی و چیزی دست نزند .
2- تکامل عادات خوب و بهدشاتی ، یعنی حالا که به جای عادت های غلط ، عادت های درست را جایگزین کرده آنقدر تکرار کند که برای او یک عادت ناخودآگاه در بیاید و باصطلاح ملکه شود ، مثلا در مثال قبلی اگر دستش را به خوبی نشسته باشد آرام نگیرد تا با آب و صابون کاملا آن را بشوید .
3- سلامت به عنوان یک ارزش در فرهنگ انسان شناخته شود ، یعنی همانطور که در فرهنگ ما راستی ، درستی ، مهربانی ، نیکی و مانند آنها یک ارزش است سلامت هم یک ارزش شناخته شود تا اناسن برای تامین سلامت خود احساس وظیفه ی درونی کند . پاکی و پاکیزگی ، خوب و رعایت نکردن بهداشت ، یک کار زشت شناخته شود .انگیزه های درونی در آموزش بهداشت چیست ؟
آموزش بهداشت مساله مهمی است که از بچگی باید اموزش داده شود. مهمترین مکان برای آموزش بهداشت مدرسه و دوران ابتدایی است. کودک در این سن همه چیز را به ذهن می سپارد و انجام میدهد.
پس این مساله را به ذهن بسپارید و به فرزنداتان از 2 سالگی به بعد بهداشت را یاد بدهید.
منبع :
asanteb.com