راه های بلیچینگ دندان و عوارض

بلیچینگ دندان یا همان سفید کردن دندان ها راه حلی است که در ان بد رنگیها و رنگدانه هایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندانها شده و حتی بعضی بد رنگیهای ژنتیکی را بر طرف نموده و دندانهایی سفید و زیبا را به شما هدیه میکند. در زیر به برخی از اطلاعات پزشکی درباره بلیچینگ دندان می پردازیم :
 
بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان
 

راه های بلیچینگ دندان

  به گزارش بخش دهان ودندان سایت آسان طب پر اکسید هیدروژن ماده اصلی بلیچینگ دندان یا همان سفید کردن دندان ها است که باعث اکسید شدن رنگدانه های رسوب کرده بین هرمهای مینایی شده و آنها را از بین میبرد. به مرور زمان این ماده به قسمتهای زیرین مینا در عاج نفوذ میکند و رنگ آن را روشنتر کرده و باعث سفید شدن دندان میشود . دو روش کلی برای سفید کردن دندان ها با بلبچینگ وجود دارد که از نظر مراحل و هزینه ی بلیچینگ دندان متفاوت هستند.

۱. بلیچینگ در خانه(home bleaching):

در روش بلیچینگ دندان در خانه ، دندانپزشک شما در یک جلسه از فک بالا و پایین شما قالبگیری میکند و در جلسه بعد یک جفت تری شفاف به شما تحویل داده میشود. که به اندازه میزان موادی که لازم است روی دندانهای شما بماند تا سفید شود بین دندانها و تری فضا تعبیه شده است. در این جلسه ماده لازم جهت بلیچینگ در خانه به شما داده میشود.

۲. روش سفید کردن دندانها در مطب (office bleaching):

در این روش نیز با استفاده از مواد مخصوص از لثه ها محافظت میشود، سپس مواد سفید کننده با غلظت بالا بر روی دندانها گذاشته میشود . ماده موثره بعضی از این مواد به صورت شیمیایی فعال میشود، بعضی با نور و بعضی با گرما. و فرق چندانی بین آنها وجود ندارد و هزینه بلیچینگ به این روش با روش بلیچینگ در منزل کمی متفاوت است.

اساتید علم زیبایی بر این باورند که بهترین نتایج وقتی حاصل میشود که هر دو این روشها  برای بلیچینگ دندان با هم انجام بگیرد. یعنی ابتدا office bleaching و سپس home bleaching. تبعا نتیجه گیری در زمان کمتر در بلیچینگ داخل مطب اتفاق می افتد اما نتایج ماندگارتر در نوع بلیچینگ در خانه حاصل میشود..

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

اکنون میخواهیم بدانیم که ایا بلیچینگ دندان عوارضی دارد یا نه ؟ مطالعات متعددی طی 5 سال گذشته ثابت کرده اند که سفید کردن دندان بی خطر و موثر است. انجمن دندانپزشکی آمریکا هم این روش را تایید نموده است و فقط در مورد خانمهای باردار و شیرده منع تجویز دارد.در ضمن در کسانی که دندانهای بسیار حساس دارند و یا در سنین پایین (قبل از بلوغ) هستند نیز از روش بلیچینگ دندان برای سفید کردن دندانها استفاده نمی شود.نکته دیگر آنکه از روش بلیچینگ نمی توان برای سفید کردن روکش و یا پرکردگی های دندان استفاده کرد .اصولا بلیچینگ دندان اگر تحت نظارت دندانپزشک انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد ،فقط ممکن است دندانها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندانهای ضد حساسیت قابل درمان است. اما برخی دیگر میگویند.فرسایش دندان‌ها، تحلیل لثه، پوسیدگی و از دست دادن دندان‌ها در کنار حساسیت‌های شدید دندانی از عوارض احتمالی بلیچینگ است و بهتر است فقط در شرایط ضروری استفاده شود.

بلیچینگ دندان در خانه home bleaching

بسیاری از افرادی که جهت بلیچینگ دندان  خود مراجعه میکنند، روش بلیچینگ دندان در منزل ( home bleaching ) را انتخاب میکنند، ولی بعد از مدتی بسیاری از توصیه های دندانپزشک خود را فراموش میکنند. در روش بلیچینگ دندان در خانه همانطور که قبلا توضیح دادیم، دندانپزشک از دندانهای شما قالبگیری میکند و یک جفت تری متناسب با سایز دندانهای شما و مخصوص به شما ( custom trays)میسازد. و سپس ژلهای سفید کننده دندان را همراه با این تری ها به شما تحویل میدهد.که بسیاری از همکاران توضیحات جامعی را برای این درمان ارایه نمیکنند.
 
اگر در بخشی از قالب پلاستیکی ( تری ) مخصوص خود ، رنگ تیره مشاهده کردید ، نرمال است ، علت آن اکسیداسیون سطح آمالگام دندانهای پر شده است. سطوح دندانهای نزدیک به لثه دیرتر از سطوح جونده یا لبه دندانها سفید خواهد شد. حساس شدن دندانها به سرما ، امری طبیعی است. اگر این حساسیت بیش از حد ملایم و در حدود اذیت کننده بود ، با ما تماس بگیرید. ممکن است بدون مشخص شدن ناحیه ای خاص ،دندانها ، لثه ،زبان، لب و یا گلو حساس شود. این حساسیت معمولا با قطع یک تا سه روزه استفاده از ژل سفید کننده دندان قطع میشود. روش های سفید کردن دندان در خانه  چیست ؟
بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان
 
راه های بلیچینگ دندان موضوع این بخش از اسان طب بود. بلیچینگ دندان یا همان سفید کردن دندان روشهای مختلفی دارد که در این جا به ان اشاره کردیم.
 
سفید شدن دندانها در زیبایی ما ، لبخند زدن بهتر ما و افزایش اعتماد به نفس ما تاثیر زیادی دارد. همیشه به سفیدی دندان هایتان اهمیت دهیم. چون برداشت دیکران با شما فرق میکند.
 
گردآورنده : https://mag.asanteb.com
 
 
 
 
‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا