مراحل دندان درآوردن نوزاد از دغدغه های اصلی مادران است . دندان در اوردن نوزاد علایم خاص خود را دارد که باید با انها اشنا شوید . شوق و شعفی که در چهره پدر و مادرهای جوان از مواجه شدن با تماشای اولین بلورهای دندان در صدف دهان نوزادشان شکل میگیرد همواره شیرین و تصویرساز لحظات زیبا بوده است، اما این تصاویر پرشور ممکن است آغازگر دردسرهایی برای کودک و والدین جوانی باشد که زندگی خود را در دوران ابتدایی رشد اولین فرزند خود پیش میبرند.در اینصورت علاوه بر کودک، والدین هم به سبب نداشتن دانش و تجربه کافی در هنگامهای که فرزندشان دندان درمیآورد، ممکن است سختیهای بیشتری تحمل کنند. در اینجا به توضیحی درباره مراحل دندان درآوردن نوزاد می پردازیم .
مرواریدهای اولیه از مراحل دندان درآوردن نوزاد
اولین مرحله از مراحل دندان درآوردن نوزاد مرواریدهای اولیه است . پدید آمدن و جای گرفتن اولین مرواریدهای شیری و صدفیرنگ دندان روی لثه بشر زمان مشخص و دقیقی ندارد. در برخی کودکان از همان دوره جنینی رویش دندان آغاز میشود و از هر چند هزار کودک، یک نوزاد هنگام تولد با یک یا حتی دو دندان در دهان به دنیا میآید و تعجب والدینش را برمیانگیزد!بیشتر و به طور معمول هفت ماهگی زمانی است که لثه اغلب نوزادان شروع به خارش، قرمز شدن و نهایتا شکفتن و پدیدار کردن اولین دندانها از دل خود میکند، اما بسته به عوامل متعدد، شناخته و ناشناخته، در برخی دیگر ممکن است این اولین نشانهها ماهها زودتر یا دیرتر پدید آید.
عوامل تسریع و تاخیراز مراحل دندان درآوردن نوزاد
به گزارش بخش سلامت سایت
آسان طب ، عوامل تسریع و تاخیر در
مراحل دندان درآوردن نوزاد مختلف است و ذهن مادران را در گیر خود می کند . موارد ارثی، جنسی، ریزی و درشتی نوزاد، عادات زیستی و خانوادگی، عوامل فیزیولوژیک، حتی الگو و شرایط مرتبط با تغذیه کودک در سرعت و زمان ظهور و بیرون آمدن دندان نوزادان اثرگذارند. از همین روست که در دهان برخی حتی تا یک سالگی هم اثری از رویش جوانههای دندان دیده نمیشود و در برخی دیگر حتی در سهماهگی صدف دهان نوزاد به برق مرواریدهای سپید مزین میشود.دخترها زودتر از پسرها صاحب دندان میشوند و بچههایی که مقاومت بدنی و رشد کمتری دارند دیرتر. کودکانی که به سبب زندگی والدینشان در مناطق معمولا ابری یا خانههای کمابیش تاریکتر، از تابش آفتاب دور بودهاند نیز به سبب کمبود ویتامین D دیرتر دندان درمیآورند.
ترتیب رویش از مراحل دندان درآوردن نوزاد
ایا میدانید ترتیب رویش دندانهای نوزاد در مراحل دندان درآوردن نوزاد چگونه است ؟به طور معمول دو دندان جلو در فک پایین موسوم به دندانهای پیش تحتانی اولین دندانهای انسان به شمار میروند. پس از آن و با فاصلهای کوتاه اثرات رویش دو دندان جلو در نقطه مقابل، یعنی فک بالا ظاهر و کمکم بزرگ میشود.هنگامی که این دو یا چهار دندان سر برآورد، آرام آرام دندانهای دیگری چون ردیف دندانهای آسیای کوچک و سپس دندانهای آسیای بزرگ هم ظهور میکنند و در 18 ماهگی اغلب کودکان صاحب یک دست کامل دندان هستند. این دندانهای معروف به شیری تا 13-12 سالگی، کودکان را در خوردن و جویدن کمک و همراهی خواهند کرد.
نشانه ها در مراحل دندان درآوردن نوزاد
نشانه های دندان در اوردن نوزاد را باید بدانید . اولین نشانههای درآمدن دندان، افزایش حجم بزاق و آبریزش دهان است که چند هفته زودتر رخ میدهد. آرامآرام لثه، قرمز، ملتهب و متورم میشود؛ درد حاصله به بداخلاقی و گریه و ناآرامیهای گاه و بیگاه کودک میانجامد و در برخی مواقع شیر یا غذا خوردن را با رنج و مشقت همراه میسازد. بعضی کودکان در این مواقع شروع به گاز گرفتن غریزی دست خود، شانه و بدن والدین، وسایل اطراف و… برای کاهش درد و تسکین خود میکنند. فشردن فکها به هم، اختلال در خواب نیز از دیگر نشانههای پیش از سر بر آوردن دندان در دهان است، اما بسته به مقاومت و علل متفاوت دیگر، ممکن است برخی کودکان بعضی از این نشانهها را نداشته باشند و والدین زمانی متوجه درآمدن دندانشان شوند که صدای اصابت نیشهای مروارید به لبههای لیوان یا سطح قاشقی حین خوردن آب یا غذا توجهشان را جلب کند!
به خاطر بسپارید گاهی ممکن است تبی خفیف بر بدن کودک مستولی شود، اما تب نشانه درآمدن دندان نیست. بنابراین هنگام مواجهه با تب در نوزادان بویژه در مواقع بالا بودن بیش از اندازه آن، حتما باید به پزشک مراجعه کرد تا از دلایل بروز آن مطمئن شد، زیرا ممکن است تب ناشی از ابتلا به عفونت یا بیماری باشد.درنگ هنگام بروز علائم و نشانههایی از اسهال، استفراغ، تشنج، سرفههای گهگاه یا مداوم، علائم شبیه به برونشیت و مانند آن نیز هرگاه با تب همراه شود جایز نیست و پزشک متخصص تنها کسی است که باید کودک را در اسرع وقت تحت معاینه قرار دهد.
مراحل دندان درآوردن نوزاد موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب بود. در این قسمت مراحل در اوردن دندان را به شما معرفی کردیم. اگر دیدید کودکتان بیش از حد بیقراری میکند ممکن است در حال در اوردن دندان باشد. شما میتوانید محل را کمی ماساژ دهید. همچنین با پزشک مشورت کنید شاید دارویی برای تسکین درد به شما پیشنهاد دهد.
گردآورنده : https://mag.asanteb.com