معرفی علل گوناگون سوزش زبان و دهان
همه ی ما در طول عمر خود حتما چندین باری دچار سوزش زبان و دهان شده ایم و هر اندازه فکر کرده ایم دلیل آن را پیدا نکرده ایم. سوزش زبان و دهان ممکن است چند لحضه اتفاق بیفتد و از بین برود و ممکن است که این سوزش عمیق تر و دائمی شود که در این مورد باید به دنبال علت و رفع آن رفت زیرا این حالت بسیار اذیت کننده و کلافه کننده است. ما تلاش کرده ایم در این مطلب از علل ایجاد سوزش زبان و دهان برای شما مطالبی را تهیه و ارائه کنیم.
علت ایجاد سوزش زبان و دهان
سوزش زبان و دهان، حالت عجیبی است که تاکنون پزشکان در بیماران مختلف به آن برخورد کرده اند. در عارضه سوزش زبان و دهان، بیمار از یک احساس سوزش دائمی در دهان و روی زبان شکایت دارد اگرچه ممکن است این حالت مسئله ناچیزی به نظر برسد، گاهی برای مبتلایان، بسیار ناراحت کننده است. برای سوزش دهان یا گلوسوداینیا (به معنی درد زبان) چند علت وجود دارد که شما باید از طریق رد کردن سایر علل، عامل ایجاد آن را پیدا کنید که در اینجا علل اصلی آن ذکر می شوند:
بنا به تجربهٔ برخی دکتر ها، یکی از شایعترین علل، آلرژی های غذایی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به نحوهٔ برخورد با آنها در مورد حسا سیت های غذایی مطالعه کنید. تعدادی از بیماران با شناسائی و برطرف کردن آلرژیهای پنهان غذایی موفق .به کسب نتایج قابل توجهی در رفع علائم در سوزش زبان و دهان خود شده اند.
برخی از افراد ممکن است نسبت به دهان شویه ها و خمیر دندانها حساسیت نشان دهند و شاید این مطلب عامل سوزش زبان و دهان در آنها باشد. سعی کنید دندانهای خود را فقط با جوش شیرین مسواک کنید و مصرف دهان شویه ها را به کلی.برای مدتی کنار بگذارید تا تأثیر آنرا بر تسکین علائم سوزش زبان و دهان مشاهده کنید.
در برخی موارد،، مواد های دندانی که برای پرکردن دندان به کار می روند ممکن است معامل ایجاد واکنش در برخی افراد باشند. در صورتی که علائم شما مدت کوتاهی پس از انجام کار دندانپزشکی روی دندانهایتان شروع شده است، به ویژه اگر با ملغمه (آمالگام) دندانهایتان را پر کردهاید، بهتر است مطلب را با دندانپزشک خود درمیان بگذارید
علل دیگری از سوزش زبان و دهان
کشیدن سیگار ممکن است عامل ایجاد علائم سوزش زبان و دهان باشد. البته دلایل متعددی برای ترک سیگار وجود دارد اما ممکن است سوزش دهان تنها دلیلى باشد که شما را به ترک سیگار وادارد.
برخی افراد در نتیجهٔ مصرف الکل دچار سوزش دهان می شوند. اگر مرتب مشروبات الکلی مصرف می کنید، سعی کنید به طور کلی مصرف آن را قطع کنید تا تأثیر آن را در رفع علائم مشاهده کنید. جرم دندان و دندانهای مصنوعی نامناسب ممکن است باعث سوزش دهان شود.
همچنین در صورتی که از دندانهای مصنوعی استفاده می کنید، باید بدانید که چسب به کار رفته در آن در عدهای از افراد ایجاد واکنش می کند. برای جرم گیری و معاینه کاملی دندانها به دندانپزشک مراجعه کنید.
برخی داروها نیز باعث گلوسوداینیا می شوند. اگر به طور مرتب از دارویی استفاده می کنید، احتمال اینکه سوزش دهان شما عارضهٔ جنبی آن دارو باشد را با پزشک خود درمیان بگذارید. بلاخره، برخی کمبودهای ویتامین و مواد معدنی در ایجاد این مشکلی دخیل هستند.
منبع: https://mag.asanteb.com