اطلاعات علمی درمورد فلوراید تراپی
فلوراید تراپی یکی از راه های تقویت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی است. مینای دندان از دندان در برابر میکروب ها دفاع می کند. به هر حال این عضو از بدن همواره در اثر عدم استفاده صحیح در معرض پوسیدگی قرار دارد. در این درمان فلوراید برای چند دقیقه در دهان نگه داشته می شود و سپس از آن خارج می شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

فلوراید تراپی چیست ؟
فلوراید تراپی به معنای کاربرد موضعی فلوراید به صورت دوره ای بر روی دندان های کودکان، به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر پوسیدگی است. در این روش دندانپزشک ابتدا دندان ها را با برس و خمیر مخصوص تمیز می کند و سپس فلوراید بصورت ژل یا وارنیش روی دندان ها مالیده می شود. پس از آن، کودک باید چند بار آب دهان خود را خالی کند ولی دهان نباید شسته شود و تا نیم ساعت هم کودک نباید چیزی بخورد یا بیاشامد.
این نکته را به شما توصیه میکنیم که فلوراید تراپی در مطب، از وقتی که همه ی دندان های شیری رویش یافتند (حدود ۳ سالگی) شروع شود و تا ۲ سال بعد از رویش آسیای دوم دائمی (حدود ۱۴ سالگی) با نظر دندانپزشک ۶-۳ ماه یکبار ادامه یابد. همزمان با فلورایدتراپی در مطب، ممکن است دندانپزشک برای برخی کودکان بالای شش سال که در خطر بالای ایجاد پوسیدگی دندان هستند، کاربرد دهانشویه های فلوراید را در منزل تجویز کند.

مزایا و فواید فلوراید تراپی
به گزارش بخش دهان و دندان مجله پزشکی آسان طب ، فلوراید تراپی مزایا و محاسن بسیاری دارد . در فلوراید تراپی از فلوراید استفاده می شود . مزیت اصلی فلوراید کمک به جلوگیری از پوسیدگی دندان است. این ماده همچنین میتواند فرآیند فرسایش تدریجی دندانهای شما که هماکنون وجود دارد را معکوس کند. اگر پلاک بر روی دندان ایجاد شود و باعث خوردگی مینای دندان شود، فلوراید تراپی میتواند مواد معدنی مورد نیاز در مینای دندان را جایگزین کرده و پوسیدگیها را بهبود بخشد. استفاده از این ماده میتواند به حفظ سلامتی دندان کمک فراوان کند. روش فلوراید تراپی بطور خاص برای کودکان زیر شش سال مهم و با اهمیت است. حتی با وجودی که این کودکان هنوز دندانهای دائمی ندارند، فلوراید تراپی میتواند از ایجاد باکتری در اطراف لثه آنها جلوگیری کند، با التهاب لثه مقابله کند، و به شکلگیری دندانهای دائمی آنها به نحو مطلوب و سالم کمک کند.
افرادی که از تجهیزات ارتودنسی در دهان خود استفاده میکنند، باید بطور منظم با استفاده از فلوراید از ایجاد باکتری و تجمع آن در زیر اجسام موجود در دهان همچون تجمع باکتریها زیر سیم کشی دندان ها جلوگیری کنند. هنگامی که افراد از پرتو درمانی برای درمان سرطان سر یا گردن استفاده میکنند باید فلوراید تراپی را در اولویت درمانی خود قرار دهند، زیرا پرتو درمانی میتواند به غدد ترشح کننده بزاق آسیب وارد کند. بزاق دهان در عمل برای خنثی کردن اسیدهای مضر که در دهان ترشح میشوند و نیز جویدن مناسب غذا، لازم و ضروری است. همچنین بزاق میتواند از تماس مستقیم ذرات غذایی با دندانهای شما جلوگیری کند. هر چه بزاق کمتری در دهان وجود داشته باشد، احتمال مبتلا شدن شما به پوسیدگی دندان بیشتر خواهد بود.
نکته
آیا میدانید دندان شما چه مادهای را در سیستم ایمنی برای حفاظت از خود در برابر پوسیدگی و آسیب تولید میکند؟ این ماده مینای دندان است که در حقیقت یک پوسته سخت و محافظ بر روی دندان شما میباشد. به هر حال، باکتریها میتوانند مینای دندان را در صورت عدم نگهداری مناسب از آن و نیز رعایت نکردن بهداشت دهان از بین ببرند. برای جلوگیری از این مشکل دندانپزشکان پیشنهاد میکنند از درمانهای منظم با استفاده از فلوراید برای تقویت مینای دندان و معکوس کردن تاثیرات ناشی از پوسیدگی دندان استفاده شود. به این روش درمانی در اصطلاح فلوراید تراپی گفته میشود. فلوراید تراپی همچنین میتواند به کودکان شما کمک کند دندانهای قوی و سالم برای سالهای پیش رو داشته باشند.
گردآورنده : https://mag.asanteb.com