عوارض ضرب و جرح بر دندان ها
عوارض ضرب و جرح مختلف است . در اثر عوارض ضرب و جرح ، ممکن است همه دندان ها آسیب ببیند ، هر چه معمولا در این گونه موارد دندان های جلو بیشتر در معرض آسیب دیدن هستند . گاهی اوقات دندان می شکند و یا از جای خودش کمی بیرون می آید و یا به کلی می افتد . دندانپزشکان نسبت به آسیب دیدگی دندان های شیری هم به اندازه ی دندان های دائمی در عوارض ضرب و جرح حساسیت به خرج می دهند ، هرچند دندان دائمی آسیب دیده برای تمام عمر نتایج آزار دهنده ای را به بار می آورد . همیشه بعد از ایراد ضرب و جرح ، باید دندان های کودک را به دندان پزشک نشان دهیم .
بررسی عوارض ضرب و جرح بر دندان ها
عوارض ضرب و جرح بر کل بدن تاثیر دارد . اما در اثر ضرب و جرح ممکن است دندان ها اسیب زیادی ببینند . چون بعضی از صدمات به سادگی قابل دیدن نیستند ، ولی دندانپزشک با معاینات دقیق ، آسیب ها را تشخیص و درمان لازمه را انجام می دهد .
ترک دندان :
به گزارش اخبار پزشکی سایت آسان طب ، از عوارض ضرب و جرح ترک دندان است . دندان از سه لایه بیرونی (تاج) لایه میانی و لایه داخلی تشکیل شده است . ترک دندان بر یکی از لایه ها یا هر سه آنها اثر می گذارد لایه بیرونی را با مطالعات مختصر می توان درمان کرد ، اما لایه های میانی و داخلی به معالجات مفصل تر نیاز دارند . اگر آسیب تا ریشه دندان ادامه پیدا کند ، خونریزی و عفونت پیدا می شود و احتیاج به معالجه صحیح و دقیق دارد .
دندان لق :
در غالب موارد بدون هیچ معالجه ای دندانی که لق شده است سرجای خود بر می گردد و پس از چند روز ثابت می شود . گاهی اوقات دندانپزشک باید معالجاتی را روی دندان ها انجام بدهد تا دوباره سر جای خود مستقر شوند . برای جلوگیری از عفونت ریشه دندان و بافت های اطراف آن ، مصرف آنتی بیوتیک ضروری است . ممکن است دندانپزشک در طول درمان ، غذای نرمی را توصیه کند .
دندان کنده شده :
از عوارض ضرب و جرح اینست که گاهی اوقات دندان کاملا کنده می شود . اگر دندان شیری کنده شود ، دندانپزشک توصیه نمی کند آن را سر جایش بگذارند ، زیرا دندان دائمی کم کم جای آن را می گیرد ، ولی دندان دائمی را باید هر چه سریعتر و در ظرف حداکثر سی دقیقه سر جایش گذاشت ، زیرا حداکثر مدتی که بافت اطراف ریشه دندان زنده می ماند . علت پوسیدگی دندان در چیست ؟
ابتدا مطمئن شوید که دندان دائمی است ، سپس دندان را از تاج آن بگیرید و مراقب باشید دستتان به ریشه دندان نخورد . دهان مصدوم را با آب بشویید . به هیچ وجه جای دندان را نمالید چون بافتها صدمه می خورند . دندان را سرجایش بگذارید. اگر این کار از شما بر نمی آید آن را در یک لیوان شیر بیندازید . سپس مصدم را به نزدیکترین مطب دندانپزشکی برسانید . زمان در مورد کاشتن دوباره دندان بسیار مهم است . زیرا پس از سی دقیقه احتمال موفقیت تا حد زیادی کاهش می یابد .
منبع :
AsanTeb.com