به آرامش مدیتیشن معتاد خواهید شد!

مدیتیشن روشی است که با کمک آن استرس و اضطراب از شما دور شده و به آرامش دست پیدا خواهید کرد. مدیتیشن نوعی روانشناس برای شما محصوب می شود و مشکلات روانی شما را حل می کند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره فواید مدیتیشن برای سلامتی اطلاعاتی را تقدیم تان می کنیم. امیدواریم از این بخش بهره کافی را ببرید.

آرامش مدیتیشن

آرامش مدیتیشن

مدیتیشن با مغز شما کاری می‌کند که بسیاری از روانکاوان حرفه‌ یی نیز از پس آن برنمی‌آیند. مدیتیشن در درمان استرس بسیار تاثیر گذار است.

مدیتیشن از بی ذهنی است.حالتی است از آگاهی بی اندازه خالص.در حالت عادی آگاهی مملو از زباله است,درست مانند آینه ای که با غبار پوشیده شده باشد.ذهن همواره پر است از هیاهوی افکار در حال گذر, آرزوها,خاطره ها,هیجان ها همگی در حال عبور هستند,واقعاً که یک هیاهوی دائمی در ذهن وجود دارد.
مدیتیشن سلامتی روح را برای شما به ارمغان می آورد.

مدیتیشن به معنای متمرکز کردن ذهن است. این تمرکز میتواند بر روی یک صدا، عبارت یا دعا، شئ، تصویر، آگاهی از خویشتن، نحوه تنفس، فرائض دینی و… صورت گیرد.

آرامش مدیتیشن

هدف از مدیتیشن

ما بی ذهن متولد میشویم و سپس فکر کردن را می آموزیم و خاطره سازی میکنیم.ولی ذات حقیقی ما جایی در عمق وجودمان مخفی باقی می ماند.کافی است هر روز مقداری مدیتیشن بکنیم تا به اصلِ خود برسیم.وجود برتر و حقیقی مان!برترین موفقیت در زندگی یافتن این حقیقت است.
از دیگر اهدافِ مدیتیشن، آگاهی از لحظه حال، رسیدن به آرامش، و کاهش استرس و افزایش تمرکز است.

اگر تا بحال آن را تجربه نکرده اید،برای یکبار هم که شده امتحانش کنید.
به آرامش آن معتاد خواهید شد.

برای انجام آن تمریناتِ ساده ای وجود دارد. به هیچ عنوان نسبت به تمریناتِ آن تصورات عجیب و غریب نداشته باشید.

مجله پزشکی آسان طب برخی ازین تمرینات را در اختیار شما میگذارد.

قدیمی ترین تمرین که ریشه در تاریخ دارد،تمرکز روی نقطه ی سیاه است.بدین صورت که :

یک نقطه سیاه به قطر 1 تا 3 سانتیمتر بر روی یک زمینه سفید قرار دهید. اگر این را با مداد سیاه بر روی کاغذ می کشید، کاغذ شما نباید خط دار باشد. این نقطه را طوری روی دیوار نصب کنید که وقتی مقابل آن می نشینید، نقطه سیاه مقابل پیشانی شما باشد. به فاصله دو متری از دیوار بنشینید و در یک وضعیت راحت قرار بگیرید.

برای ایجاد وضعیتی راحت تر و ریلکسیشن بیشتر می توانید چند نفس عمیق بکشید و پس از آن که به مغز خود اکسیژن فراوان رساندید، خود را برای این تمرین ذهنی و فکری آماده کنید.عضلات چشم و صورت را رها کنید و پس از راحتی عمیق بلافاصله چشمها را باز کنید و به نقطه سیاه خیره شوید. قبل از آن که چشمها را باز کنید، می توانید به خود تلقین کنید که من بلافاصله پس از باز کردن چشمهایم، با اشتیاق و علاقه فراوان به نقطه سیاه خیره خواهم شد و تمام توجه و تمرکز خود را با تمام وجود به نقطه سیاه معطوف می کنم.

این که می گوییم بلافاصله چشمهایتان را باز کنید به معنای آن نیست که تند و سریع چشمهای خود را باز کنید. پلکها را باید به آرامی باز کنید. کاملاً در نقطه سیاه فرو روید. به تدریج تمرکز خود را از وسط نقطه سیاه به حد فاصل نقطه سیاه و سفیدی کاغذ معطوف کنید. بهتر آن است که کم کم چشم خود را در این دایره سیاه حرکت دهید. این چرخش می تواند در جهت حرکت عقربه های ساعت یا بر خلاف جهت آن باشد.

پس از مدتی که این چرخش را دور تا دور این دایره انجام دادید، بلافاصله یکباره و ناگهانی به نقطه سیاه برگردید و به تمامی در آن خیره شوید. ممکن است این سیاهی برای لحظاتی تمام میدان بینایی شما را اشغال کند. اگر در این خیرگی و تمرکز و توجه، احساس کردید چشمهایتان می سوزد، پلکهای خود را کمی به حالت نیمه بسته در آورید و به اصطلاح چشم خود را ریز کنید. پس از این استراحت نسبی، چشم را بیشتر باز کنید و خیرگی را دوباره شروع کنید.

در این تمرین مدیتیشن نگذارید که فکرتان به جاهای دیگر برود و هر وقت احساس کردید فکرتان منحرف شده است، مجدداً با تمرکز بیشتری به نقطه سیاه بیندیشید. پس از مدتی که در یک محیط ساکت و آرام با بدن ریلکس، به طور فعال این تمرین را انجام می دهید، می بینید که دقایق زیادی را بدون توجه به مسایل دیگر فقط در نقطه سیاه بوده اید. از آنجا که این تمرین را برای اولین بار انجام می دهید، ممکن است در ابتدا نقطه سیاه برایتان ناملموس باشد اما تداوم این تمرین کم کم شما را با نقطه سیاه مأنوس می کند.این تمرین باعث افزایش تمرکز و رهایی فکر از دغدغه های روزمره میشود.با انجام مداوم این تمرین شما یاد میگیرید که چطور روی یک موضوع،در زندگیتان متمرکز شوید.
یکی دیگر از تمرینات موثر مدیتیشن که باعث رفع تنش ها و ناراحتی ها میشود،چهار زانو نشستن رو به پنجره ی باز است.در این حالت کف دستانتان را به صورت باز ،رو به آسمان ، روی زانوهایتان بگذارید.متصور شوید از مرکزِ زمین،یک طیفِ نوربه مرکز سرتان وصل شده است .انگار که این طیف نور،شما را به زمین دوخته باشد و در حال مکیدنِ فکرهای منفی از سرتان و هدایت آنها به قعرِ زمین است.در این مدیتیشن،شما کم کم احساس سبکی خواهید کرد.
پس از آنکه پنج دقیقه درین حالت بودید،بلند شوید و رو به پنجره باستید. با چشمانِ بسته،به آرامی،چند نفس عمیق بکشید و خودتان را در بهترین وزیباترین موقعیت ممکن متصور شوید.این کار را برای چند دقیقه ای ادامه دهید.
تاثیر این تمرین مدیتیشن را، پس از انجام آن به مدت سه روز متوالی ، خواهید دید.

آرامش مدیتیشن

تاثیر مدیتیشن بر سلامتی

تنظیم فشار خون
رهایی از بی خوابی شبانه
افزایش طول عمر
کاهش کلسترول خون
تقویت سیستم اعصاب

از دیگر فواید مدیتیشن افزایش مهربانی ست. تحقیقات نشان می‌دهد که در کسانی که مدیتیشن انجام می‌دهند سطح همدلی و مهربانی بیشتر است. در آزمایشی در این زمینه عکس‌هایی به شرکت‌کنندگان(چه آنها که مدیتیشن می‌کردند و چه سایرین) نشان داده شده است و به طور خاص آنهایی که مراقبه می‌کردند و یا درحال مراقبه بودند، نسبت به تصاویر نگران‌کننده، احساس شفقت و نگرانی بیشتری نشان می‌دادند.

همچنین مدیتیشن با بالا بردن قدرت تخیل،باعث افزایش خلاقیت نیز میشود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا