آیا می دانید که مزایا و معایب اینترنت چیست ؟

مزایا و معایب اینترنت چیست ؟ اینترنت یکی از مهمترین ابداعات بشر است که به هر چیزی مرتبط می شود و مزایا و معایب خاص خود را دارد. شما در کنار اینکه بهتر است با مزایای اینترنت اشنا شوید، باید معایب آن را هم بدانید و به آن معتاد نشوید.

مزایا و معایب اینترنت چیست
مزایا و معایب اینترنت چیست

مزایا و معایب اینترنت چیست ؟

اینترنت شبکه‌ای از کامپیوترها است که با هدف دریافت و ارسال داده‌ها در قالب ایمیل، بلاگ، وب‌کست، و غیره طراحی شده است.

اینترنت یک سرور بسیار عظیم با اطلاعات فراوان است و این اطلاعات به صورت هم زمان توسط میلیاردها انسان استفاده می شوند.

اینترنت یک شبکه است که دیگر شبکه‌ های کوچک‌تر را به هم متصل می‌سازد. همه فناوری‌ های مدرن به وسیله‌ اینترنت به یکدیگر متصل می‌شوند.

در این بخش از مجله پزشکی اسان طب مزایا و معایب اینترنت را به شما معرفی می کنیم :

مزایا و معایب اینترنت چیست
مزایا و معایب اینترنت چیست

مزایای اینترنت

در این قسمت درباره مزایا و فواید اینترنت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش تقدیم تان می کنیم بهره کافی را ببرید.

1- ارتباط سریع‌ تر

یکی از مزایای اینترنت ارتباط سریع تر است. با کمک اینترنت به جای اینکه بخواهیم متنی را با نامه ارسال کنیم میتوانیم با ایمیل ، تلگرام یا هر چیزی دیگری در عرض چند ثانیه ارسال کنیم. اینترنت بهترین ابزار ارتباطی است که بشر تاکنون ابداع کرده است.

شما باامکاناتی هم چون ویدئو کنفرانس، چت و خدمات پیام ‌رسان میتوانید خیلی سریع با دورترین نقطه جهان هم ارتباط داشته باشید و این بسیار عالیست.

2- منابع اطلاعاتی فراوان

یکی دیگر از فواید اینترنت منابع اطلاعاتی فراوان است. اینترنت گنجینه‌ای از اطلاعات است و در باره‌ هر چیزی به شما دانش و اطلاعات می دهد. موتورهای جستجو دست رسی به اطلاعات مختلف را برای ما اسان کرده است. نمونه اش سایت هایی مثل گوگل که درباره هر موضوعی در جهان به شما اطلاعات می دهد.

شما می توانید از اینترنت برای انجام پژوهش و جمع آوری منابع جهت انجام تکالیف درسی، ارائه مطالب در محل کار و…. اطلاعات جمع کنید. یا مثلا میتوانید روشهای گیاهی برای درمان بیماری ها را از اینترنت پیدا کنید.

3- آموزش خستگی ناپذیر

آموزش اشپزی ، انواع هنر، درس ، انواع سرگرمی و … همه در اینترنت وجود دارد. در اینترنت آموزش های خیلی مفیدی وجود دارد که بصورت رایگان یا با هزینه کم در اختیار شما قرار می گیرد. کیفیت و اعتبار محتوای هر وب ‌سایت معمولاً اثبات کننده‌ اعتبار، ایمنی، امنیت و قابل اعتماد بودن آن آموزش است.

کسانیکه وقت یا پول زیادی ندارند یا مثلا امکان حضور در مکانهای آموزشی را ندارند می تواند تا حدی از اینترنت اطلاعات کسب کنند. اینترنت تصاویر ویدئویی معلمانی را در اختیار کاربر می گذارد که همانند یک کلاس درس واقعی آموزش می دهد، نمودارها را به نمایش می‌گذارند و مفاهیم را توضیح می‌دهند.

4- سرگرمی برای همه

یکی دیگر از مزایای اینترنت سرگرمی است. جستجوی آخرین اخبار و اطلاعات درباره‌ افراد مشهور و گشت و گذار در وب‌ سایت‌ها ، عکس بازیگران و افراد معروف ، عکس و آموزش کارهای هنری ، انواع چیستان و جدول ، بازی های مختلف پولی و رایگان و … همگی در اینترنت وجود دارد و می تواند شما را سرگرم کند.

5- شبکه‌های اجتماعی و اتصال به این شبکه‌ها

یکی دیگر از مزایای اینترنت شبکه های اجتماعی مختلف مثل فیس بوک ، تلگرام و … است که فواید زیادی دارد. شبکه های اجتماعی جهت تماس با دوستان و خانواده و کسب اطلاع از آخرین روی دادهای جهان، برقراری تماس با افراد هم فکر و عضویت در گروه‌ها و جوامع و … امکاناتی را برای شما فراهم کرده است. ( مزایا و معایب اینترنت چیست )

این شبکه های اجتماعی علاوه بر جستجوی دوستانی که مدت‌هاست گم‌شان کردید ، جستجو و درخواست تقاضا برای مشاغل و فرصت‌ های تجاری را از طریق گرد همایی‌ ها و جوامع اینترنتی  برای شما امکان پذیر می کند.

6- خدمات آنلاین و تجارت الکترونیک

شما با کمک اینترنت میتوانید به خدمات آنلاین و تجارت الکترونیک بپردازید. قبض ها و پرداخت های اینترنتی انجام دهید ، به سراغ خرید یا فروش اینترنتی بروید ، خودتان فروشگاه های اینترنتی درست کنید ، بلیط سینما و قطار رزرو کنید و …. . همه این کارها در کمترین زمان بدون اینکه از منزل یا محل کار بیرون بروید انجام خواهد شد.

مزایا و معایب اینترنت چیست
مزایا و معایب اینترنت چیست

معایب اینترنت

در این قسمت برخی از معایب و مضرات اینترنت را به شما معرفی می کنیم. امیدواریم از این قسمت بهره کافی را ببرید.

1- سرقت اطلاعات شخصی

همانطور که گفتیم از اینترنت برای انجام امور بانکی، ایجاد شبکه‌های اجتماعی، و ارائه خدمات دیگر استفاده می شود. ولی هیچ راه مطمئن و غیر قابل نفوذی برای حفاظت از اسامی، شماره حساب‌ها، آدرس‌ها، تصاویر، و شماره‌های کارت‌های اعتباری در برابر سرقت وجود ندارد.

2- ارسال هرز نامه

ارسال هرز نامه، ایمیل‌ های ناخواسته، ایمیل‌ هایی که به صورت بی‌ هدف ارسال می‌شوند و باعث اختلال غیر ضروری در سیستم کامپیوتری می‌ شوند، از دیگر معایب اینترنت است. این فعالیت‌ فرآیند دست رسی به ایمیل‌ ها را کندتر کرده و برای شما مشکل ساز می شود. البته شما میتوانید آی دی آن را برای مسدود شدن اعلام کنید.

3- تهدیدات ناشی از بد افزارها

یکی دیگر از معایب اینترنت ، نفوذ آسان بد افزارها و ویروس ها به کامپیوتر است. کاربران اینترنت اغلب مورد حملات ویروسی قرار گرفته و به مشکل بر می خورند. ( مزایا و معایب اینترنت چیست

)

ویروس‌های اینترنتی دارای سه نوع هستند.

نوع اول ویروس‌ها بر روی فایل‌ها تأثیر می‌گذارند و مستقیماً یک فایل مشخص را هدف قرار می‌دهند.

نوع دوم ویروس‌ها به سیستم و فایل‌های بوت قبل راه ‌اندازی آسیب می‌ زنند. این امر می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد، زیرا به شکل مؤثری از راه ‌اندازی مجدد کامپیوتر جلو گیری می‌نماید.

نوع سوم ویروس‌ها با نام ویروس‌های کلان شناخته می‌شوند. این ویروس‌ها رایج‌ترین و در عین حال بی خطرترین نوع ویروس به شمار می‌روند.

4- محتوای نامناسب گروه‌های سنی

پورنوگرافی و محتوای نامناسب گروه‌های سنی یکی از مهمترین معایب اینترنت است. تصاویر جنسی برای افراد نابالغ مهمترین آن است که در اینترنت فراوان یافت می شود. و این محتویات عوارض جبران ناپذیری چه برای کودکان ، چه برای جوانان مجرد و چه برای افراد متاهل در بر خواهد داشت.

5- انزوای اجتماعی، چاقی، و افسردگی

اینترنت و اعتیاد به آن باعث گوشه نشین شدن شخص شده و در نهایت او را افسرده و چاق می کند. چون اجازه نمی دهد او به بیرون رفته یا نزدیک خانواده باشد.

هر چیزی که به اینترنت مربوط باشد می‌تواند اعتیاد آور باشد. از جمله‌ی این موارد می‌توان به گشت و گذار بیش از حد در اینترنت، قمار بازی آنلاین، شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های اینترنتی اشاره نمود.

مزایا و معایب اینترنت چیست
مزایا و معایب اینترنت چیست

امیدواریم از این بخش از مجله پزشکی اسان طب بهره کافی را ببرید. همانطور که گفتیم اینترنت مزایای زیادی دارد. اما در کنار آن عیب هایی هم دارد که باید به آن توجه کنید.

‫4.5/5 ‏‫(18 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا