افراد زورگو در زندگی خود را بشناسیم و هشیار باشیم

در زندگی همه ما افراد زورگو وجود دارند. حال این افراد زورگو میتوانند همسر زورگو ، زن زورگو ، مرد زورگو و …. باشند. شما اول از همه باید آنها را بشناسید و بعد علت زورگویی آنها را شناسایی کنید. در نهایت راهی برای مقابله با زورگویی آنها پیدا کنید. در مقابل افراد زورگو نباید داد و بیداد کرد، ولی باید با سیاست و منطق آنها را رام کرد.

افراد زورگو
افراد زورگو

افراد زورگو

بیشتر ما فکر میکنیم که زورگو ها افرادی هستند که در دوران تحصیل در مدرسه با آنها روبرو شده ایم و این روزها دیگر اثری از آن قلدرهای دوران کودکی نیست . گمان نمیکنیم که افراد نزدیک و محبوبمان هم میتواند زورگو و مستبد باشد.حتی بعضی وقتها خودمان در زمره ی افراد زورگو هستیم و از آن بی خبریم.برای مقابله با زورگویی در ابتدا باید بتوانیم افراد زورگو را شناسایی کنیم چون اگر تشخیصشان ندهیم،یک عمر قربانی آنان خواهیم بود ،سپس علت های زورگویی را در آنها ریشه یابی کنیم و بعد از آن بهترین راه برخورد را انتخاب کنیم.

در این مقاله ، سایت آسان طب علت ها و نحوه های برخورد با زورگویی را در روابط زناشوهری توضیح میدهد.

افراد زورگو
افراد زورگو

افراد زورگو چه کسانی هستند؟ و مقابله با افراد زورگو

این افراد را میتوان از نحوه ی برخوردشان تشخیص داد . برای مثال فرد زورگو معمولا اطرافیانش را با القابی تحقیر کننده صدا میکند. گاهی حتی با فحش. مثل (احمق،بیشعور،پخمه،خنگ و …..) .

رفتار دیگر فرد زورگو که بسیار متدوال است صحبت کردن با حالت تمسخر و متلک انداختن است.

یک زورگو،علاوه بر اسمی که خطاب می‌‌کند، می‌تواند در گفتارش هم پرخاشگر بوده و از نظر فیزیکی و جنسی هم تهاجمی عمل کند. واضح است که حملات تهاجمی، خطرناک بوده و اغلب نیاز به کمک یا بیرون آمدن از رابطه را در بر دارد.

همسر زورگو
همسر زورگو

کنترل بیش از حد و اجازه ندادن به همسر برای داشتن هرگونه آزادی یا اختیار، یکی دیگر از رفتارهای سلطه‌جویانه است. انتقاد و عیب‌جویی مداوم و کوچک شمردن برای همسر زورگو وسیله‌ای است برای دادن احساس حقارت به همسرش و تاکید بر برتری توهمی خودش.

خیلی از افراد سلطه گر آنقدر مهارت دارند که می‌توانند از احساسات خود فرد برعلیه خودشان استفاده کنند. آنها با ایجاد حس عذاب‌وجدان در فردمقابل خود بخاطر کارهایی که بصورت روزمره انجام می‌دهد، به هدف خود برای کنترل کردن او می‌رسند چون طرفشان کم‌کم همه تلاش خود را می‌کند که آن حس عذاب‌وجدان را پیدا نکند. اغلب فرد تحت سلطه قدرت خود را از دست داده و از نظرات شخصی خود در رابطه می‌گذرد و طبق میل فرد سلطه گر رفتار می‌کند.

یکی دیگر از رفتارهای سلطه‌جویانه، تحقیرکردن و سرکوفت همسر در جمع دیگران می‌باشد. راهی دیگری که همسر زورگو برای داشتن سلطه استفاده می‌کند، به اشتراک گذاشتن اسرار همسرش با دیگران به شیوه‌ای منفی است.

افراد زورگو
افراد زورگو

ادامه ویژگیهای افراد زورگو 

فرد سلطه گر احساس می‌کند حق دارد بیشتر از آنچه که می‌داند بداند. جاسوسی‌هایش را چه مخفیانه انجام دهد چه از شما بخواهد همه چیز را با او درمیان بگذارید، این تجاوز به مرزهای شماست. احتمال دارد تلفن‌همراهتان را چک کند، رمز عبور پروفایل‌های شما در رسانه‌های اجتماعی را طلب می‌کند، ایمیلتان را چک می‌کند و همه اینها را با گفتن اینکه به شما اعتماد ندارد یا به زبان آوردن جمله کلیشه‌ای «اگه کار اشتباهی نمیکنی از چی میترسی» توجیه می‌کنند. این رفتارها تجاوز به حریم شخصی شماست و نشان می‌دهد که این فرد هیچ تمایلی برای اعتماد کردن به شما ندارد و درمقابل می‌خواهد مثل پلیس‌ها مدام شما را بازجویی کند.

همسر زورگو
همسر زورگو

خیلی از افراد زورگو با زیرکی حرف خود را به کرسی می‌نشانند اما خیلی از آنها هم آنقدر با شما بحث می‌کنند که بالاخره حرف خود را به کرسی بنشانند. این در مواردی که طرفشان منفعل‌تر باشد و حوصله بحث کردن طولانی  سر یک مسئله را نداشته باشد شایع‌تر است. با این روش طرفشان را از بحث‌های طولانی خسته کرده و باعث می‌شوند حرفشان را بپذیرند.

به صورت کلی فرد زورگو ، قصد برتری یافتن دارد و به دنبال قدرتی ست که خیال میکند به زور میتواند بگیرد.

برای داشتن یک رابطه ی خوب با همسر زورگو و حل مشکلات ، اول باید علت های زورگویی و سلطه طلبی را در او پیدا و سپس حل کرد.

معمولا خصلت های رفتاری سلطه طلبانه ، از عقده ها و حسرت هایی ست که سالها در فرد،جمع شده و حالا بدون آنکه بداند ، سعی در به دست آوردنشان به حالت زوری میباشد.

برای مثال مدیری  که بی منطق به کارمندانش زور میگوید،احتمالا در دوران کودکی یا نوجوانی اش ، مورد ستم و تحقیر قرار گرفته و الگوی ذهنی اش بر این اساس شکل گرفته که با زورگویی میتوان به هر خواسته ای رسید.

در حقیقت، روش تربیت و محیط رشد،میتواند یکی از علت های زورگو شدن باشد.پدری که به فرزندش زور میگوید و او را در خلوت و جلوت مورد تحقیر و تمسخر قرار میدهد،در آینده جوانی به جامعه تحویل میدهد که یا مثل خودش زور گو و سلطه طلب است ، یا فردی بی اعتماد به نفس و مظلوم!

ریشه یابی که کنیم متوجه میشویم افراد زورگو ، خود قربانی زور شنیدن و مورد حقارت قرار گرفتن ، بوده اند.

حال دانستن مقابله با فرد زورگو ، بسیار مهم است. چون اگر اشتباه رفتار کنیم ، فقط اوضاع بدتر میشود.برای مثال بیش از انداره سکوت کردن به آن معنا که “بیخیال،بذار هر چی میخواد بگه” ، از یک جایی به بعد فرد زورگو را گستاخ تر میکند.

 

همسر زورگو
همسر زورگو

راه های مقابله با همسر زورگو

در وهله ی اول ، به همسر زورگو بگوییم ،زورگویی تا چه اندازه میتواند رابطه را تخریب کند و حتی از میزان دوست داشتن ها بکاهد.چون بعضی از زورگو ها از اثرات مخرب رفتارشان آگاه نیستند.

راه بعدی این است که در مقابله با همسر زورگو ، حد و حریممان را برایش مشخص کنیم و به او بگوییم حق ندارد که در مورد برخی مسائل اظهار نظر کند.

همچنین باید آگاه باشیم  که با تسلیم شدن منفعلانه در مقابل مداخله های غیرمنطقی همسر زورگو، در واقع او را نسبت به ادامه رفتارش جسورتر می سازیم.

به یاد داشته باشید عصبانیت، پرخاشگری و بددهنی در مقابل فرد زورگو، واکنش وعکس‌العمل منفی را در او تشدید می کند هر چند در درون احساس ناامنی زیادی می کنند. رفتار قاطعانه مستلزم کنترل و مدیریت هیجاناتی نظیر خشم و پرخاشگری است و با نوعی منطق همراه است.

یکی از منطقی ترین راه ها برای آن که رضایت همسر سلطه گر و بدبین را برای حرکت به سمت استقلال شغلی و مالی جلب کنید این است که به شکل تدریجی مقدمات حضور سالم و مفید در اجتماع را برای خود فراهم کنید. در چنین شرایطی توصیه می شود فرد با عضویت در یک باشگاه ورزشی و یا هنری که مورد اعتماد همسر است، بستر اعتماد سازی را فراهم آورد تا به تدریج همسر زورگو را با خود همراه سازد.

اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. چون همسران زورگو،از بی اعتماد به نفسی طرف مقابلشان تغذیه میکنند. هر چه قدر ، شما به نفس خود متکی باشید،نه تنها او را از زورگویی دور میکنید،بلکه خودتان ،آزار نمیبینید.به او نشان دهید برای خودتان کسی هستید و او نمیتواند به شما زور بگوید و زندگیتان را کارگردانی کند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا