مهمترین عوارض قطره آهن چیست ؟

آهن یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که موجب اکسیژن رسانی بهتر خون در بدن می شود. کمبود آهن باعث کم‌خونی (آنمی) می‌شود که این کمخونی علایمی شامل  خستگی، ضعف، رنگ‌پریدگی پوست، کوتاهی تنفس، کاهش توانایی تمرکز، سرگیجه و افزایش ضربان قلب دارد.

از مهمترین علل کمخونی میتوان به قاعدگی یا عوامل دیگر از دست دادن خون، آهن ناکافی در رژیم غذایی، بیماری‌های ژنتیکی، و برخی داروها اشاره کرد. کمبود آهن بدن را باید با مکمل‌ های مایع  تأمین کرد. یکی از اینها قطره آهن است. ولی خب همین قطره اهن عوارضی هم دارد. در این بخش از آسان طب مهمترین عوارض قطره آهن را برایتان بیان میکنیم.

عوارض قطره آهن افزایش خطر بیماری

گاهی وقتها ممکن است به دلایلی مثل اعتیاد به الکل ، انتقال خون دوباره، و نیز مصرف بیش از حد مکمل آهن و قطره اهن ، اهن بیش از اندازه ای در بدن وجود داشته باشد. این آهن بیش از حد در بدن موجب افزایش خطر بیماری در بدن می شود. مثلا موجب آسیب رساندن به عروقی که خون را به قلب می‌رسانند و در نتیجه بیماری قلبی خواهد شد . همچنین آهن بیش از حد در بدن میتواند موجب افزایش خطر عفونت، سرطان، دیابت، وخیم شدن آرتروز روماتیسمی، بیماری هانتینگتون (HD) و … شود.

عوارض قطره آهن

عوارض قطره آهن لکه‌دار شدن دندان‌ ها

یکی دیگر از عوارض قطره آهن رنگ گرفتن دندان‌ ها است. طبق راهنمایی Drugs.com ، برای پیشگیری از رنگ گرفتن دندان‌ها به خاطر محلول آهن ، باید آهن را با آب یا آب میوه مخلوط‌ کرده و میل کنید. استفاده از نی برای مصرف محلول آهن هم میتواند مانع رنگ گرفتن دندانها شود.

طبق بررسی های بدست امده اگر محلول آهن به صورت قطره مصرف می‌شود، باید در انتهای زبان ریخته شود. لکه‌ای که آهن در روی دندان ایجاد می‌کند موقتی است و معمولاً با مسواک زدن با جوش‌شیرین یا پروکسید هیدروژن قوی دارویی نابود می شود.

بیشتر بدانید : اطلاعات علمی از زالو درمانی

 

عوارض قطره آهن تغییراتی در حرکات روده

یکی دیگر از عوارض قطره آهن اسهال یا یبوست میباشد. در موارد کمتر شایع، رنگ مدفوع سبز تیره یا سیاه می‌شود (به علت آهن جذب نشده) که این عارضه‌ای بی‌خطر است.

استفاده از قطره آهن زیر 6 ماهگی

اگر در زیر 6 ماهگی به کودک قطره آهن بدهید ( در حالیکه وزن او نرمال است) ممکن است عوارضی از قبیل بی اشتهایی ، اسهال و بی قراری داشته باشد. دلیل این امر انست که مادران نباید خودسرانه زیر 6 ماه به کودک قطره اهن بدهند. مگر وزن زمان تولد او کم باشد و پزشک قطره اهن را تجویز کند.

چون در سن زیر 6 ماه هنوز سیستم گوارش نوزاد نرمال نشده است و ممکن است به هر چیزی غیر از شیر مادر واکنش دهند. پس در این مورد دقت کنید.
امیدواریم از مطالبی که در این بخش از اسان طب در اختیارتان گذاشتیم بهره کافی را برده باشید.

‫2.7/5 ‏‫(6 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا