دریا درمانی و اثرات مفید آب دریا بر سلامتی بدن

یکی از درمان‌های جایگزین و مکمل که علاج بسیاری از بیماری‌هاست، دریا درمانی است، این شیوه درمانی شامل دوش گرفتن و پاشیدن آب گرم دریا، گذاشتن رسوب های دریایی و مرهم‌های جلبکی یا استشمام بخارات دریایی است. دریا یکی از شاهکارهای طبیعت و جهان هستی است که انسان هنوز به ژرفای عظمت و ماهیت آن پی نبرده است مهمتر از این، آن که رابطه‌ی بسیار تنگاتنگی با اصول حیات و تشابه با موجودات زنده و سلول‌های زنده دارد. تالاسا واژه‌ای است که اصلیت یونانی دارد و تالاسوتراپی از آن وام گرفته شده است. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با دریا درمانی کمی آشناتر کنیم.

دریا درمانی

دریا درمانی و اثرات مفید آن

شاید ابتدا فکر کنید که دریا درمانی، همان شنا کردن در آب دریا باشد، اما مفهوم دریا درمانی گسترده تر از این حرفاست. تالاسوتراپی، تنها به شنا کردن محدود نمی شود و به چیزهایی که در سطح، عمق و پیرامون دریا هستند نیز مربوط است. این شیوه درمانی زیر مجموعه های مختلفی دارد و اشکال گوناگونی را شامل می شود از جمله زیر مجموعه های آن می توان به شن درمانی، باد درمانی، آفتاب درمانی اشاره کرد و از جمله اشکال آن می توان به دوش گرفتن، پاشیدن آب گرم دریا، گذاشتن رسوب های دریایی، مرهم های جلبکی و استشمام بخارات دریایی را نام برد.

آب و هوای دریایی، ابتداعا محرک قواست و سپس نیروبخش و نیز آرام بخش بدن است، به ویژه در ارتفاعات مجاور دریاها مانند صخره های کنار سواحل. در کنار دریا استفاده از اشعه خورشید و هوا درمانی بر روی پوست بدن عملا امکان پذیر می باشد که لازم است هنگام استفاده از آن تدریجا میزانش را اضافه کنید. داخل شدن در آب دریا در ابتدا باعث می شود رگ های خونی منقبض شوند، اما کمی که بگذرد، انبساط رگ ها شروع می شود، دستگاه گوارش و تنفس تحریک می شود و سرانجام احساس بهتری پیدا می کنید.

جذب خواص دریا از طریق پوست بدن

دریا درمانی

تصور می شود که آب دریا اثرات مناسبی بر منافذ پوستی دارد و حاوی عناصر منیزیم، پتاسیم، فسفات کلسیم و سدیم می باشد که از طریق پوست جذب بدن می گردند. لازم به ذکر است که اثر بخشی این شیوه درمانی هنوز از نظر پزشکی مورد تحقیق و پژوهش قرار نگرفته است. اما آن را جزء طب جایگزین و مکمل می دانند. امروزه آنچنان دیدگاه مثبتی به طب های جایگزین وجود دارد که این اصول را در دانشکده های پزشکی مدرن آموزش می دهند.

در حقیقت بخشی از دریا درمانی تغییر در الگوی زندگی است که در پی رهایی فرد از استرس های زندگی مدرن بوده و فرد را در اقیانوسی از نور خورشید دریایی و ذرات دریا که در هوا شناورند رها می سازد، این ذرات به بخش های عمیق تر دستگاه تنفسی وارد می شوند و در حبابچه های ریوی اثرات خود را نشان می دهند. میزان بالای اشعه ماورای بنفش خورشید در نواحی ساحلی دریا، متابولیسم کلسیم در بدن را نیز تحت  تاثیر قرار می دهد. عناصر نایاب دریا همراه با منیزیم، منگنز و کبالت که در ایمنی بدن موثرند نیز از طریق شنا کردن در آب گرم دریا، جذب می شوند.

اما این نکته را هم باید دانست که سردی آب دریا و گاهی وزش شدید باد، بیماری را بدتر می کند و درد را افزایش می دهد، دریا درمانی یا تالاوسوتراپی به جز طی دوران کوتاه و نیز در مناطق حاره ای امکان پذیر نیست. آب دریا باید از نظر درجه حرارت برابر درجه حرارت بدن یعنی 37 درجه سانتی گراد باشد. بعضی کشورهای اروپایی برای این که بتوانند در همه فصول دریا درمانی را تجربه کنند، توسط لوله های مخصوص آب دریا را از عمق دریا که بدون میکروب است و آلودگی ندارد در استخرهای ویژه جمع می کنند و سپس آن را گرم نموده مورد استفاده قرار می دهند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا