ویروس ایدز در موز یا بیماری خونی موز
ویروس ایدز در موز مبحثی است که به شدت در فضای مجازی پخش شده و همه را نگران کرده است. اما ایا واقعا این قضیه حقیقت دارد یا خیر ؟ در این بخش از سایت آسان طب در این باره اطلاعاتی را در اختیارتان می گذاریم.
ایا ویروس ایدز در موز واقعیت دارد ؟
متن شایعه درباره ویروس ایدز در موز
“موزهای آلوده به “ویروس ایدز” صادرات ایدز از آمریکا با کمک موز . در چند کشور آمریکای جنوبی به خصوص مکزیک ویروس ایدز در موز کشف گردید . به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی کشف بیش از 1 میلیون موز که از راه تزریق آلوده به ویروس ایدز شده بودند خبری بود که جهان را شوکه کرد. در بخش های خاصی از آمریکا جنوبی، ایالات متحده آمریکا، برزیل، مکزیک و آرژانتین وجود بیش از 2 میلیون موز آلوده تایید شد اما مراکز کنترل بیماری این اطلاعات را تکذیب کردند زیرا با اثبات آن به کشورهای وارد کننده موز از جمله گواتمالا ضرر زیادی می رسد. گفتنی است؛ همچنین باید بدانید به گفته محققان ویروس ایدز از طریق مواد خوراکی و آشامیدنی منتقل نمی شود اما ممکن است با مصرف این مواد غذایی به سلامتی انسان صدمه وارد شود. ولی ایدز نمیگیرند.
پاسخ شایعه درباره ویروس ایدز در موز
- در مورد شایعه ویروس ایدز در موز ، موز آلوده به ایدز به هیچ نقطه جهان وارد نشده و انتشار این شایعه توسط کاربران انگلیسی زبان، بدلیل مواجهه آنها با پدیده ای طبیعی، اما نامتعارف بوده است!
- به گزارش آسان طب درباره ویروس ایدز در موز باید گفت این خبر شایعه است و در موز ایدذ وجود ندارد . رنگ متفاوت موز در این تصاویر مربوط به آفتیست که هنگام رشد در موز قرمز رنگ می شود و سمی هم هست. این قارچ قبلا کودک ۸ ساله ای را به بیمارستان کشاند.
- همچنین باید بدانید که ویروس “HIV” در محیط خارجی، حداکثر چند دقیقه زنده میماند و از طریق خوراکیها هم سرایت نخواهد کرد. چون به گزارش آسان طب بزاق دهان و اسید معده آن را غیرفعال خواهد کرد.
- پرتغالهای حاوی ویروس ایدز هم همینطور بود.
- این سبک آلوده کردن ۲ میلیون موز نه تنها بسیار سخت و پرهزینه است، بلکه در زمان کوتاه ممکن نیست! صرف نظر از عدم امکان وجود این بانک عظیم از خون آلوده به ایدز، کمتر کسی موز قرمز شده را می خورد، پس این نقشه بی نتیجه نیز هست!
- حتی با نمایان شدن آثار سرنگ و تخریب موز، امکان انتشار یکنواخت خون، با سبک ادعا شده در فضای داخلی موز وجود ندارد!
- سایت فارسی منتشر کننده شایعه، مواردی را که سایت منبع خارجی هم جزو احتمالات ذکر کرده، در ترجمه خود قطعی فرض نموده است! جا داشت رسانه های حرفه ای، بجای بازنشر زنجیره ای مطلب، با بررسی این مطلب روشن و واضح، مردم را نگران نکنند.
به گفته محققان ویروس ایدز از طریق مواد خوراکی و آشامیدنی منتقل نمی شود اما ممکن است با مصرف این مواد غذایی به سلامتی انسان آسیب وارد شود.
البته یاداوری میکنیم که هر چند این خبر پس از نشر، تکذیب و شایعه بودن آن اعلام شد ولی نکته ای که باید از شنیدن اینگونه اخبار (حتی شایعات) درس گرفت و بیش از پیش هوشیار باشیم آن است که باید مراقب میوه های خارجی باشیم و هر چیزی را به عنوان خوراکمان انتخاب نکنیم. باید به هرچیزی که مشکوک است با تامل ان را بخوریم.
حکیم دکتر روازاده از ده سال پیش بر عدم مصرف میوه های وارداتی تاکید داشته و هشدار داده اند ولی متاسفانه اصرار بر واردات محصولات تراریخته و میوه هایی که جز بیماری برای فرزندانمان چیزی دیگری ندارند، همچنان ادامه دارد!!!
موز نیز میوه ایست که باتوجه به روش ناسالمی که برای رسیده کردن آن استفاده می شود (استفاده از گاز سمی) به هیچ وجه مورد تایید نیست.
لذا مجدداً هشدار می دهیم که اگر سلامتی خود و خانواده تان برای شما مهم است از مصرف میوه های خارجی جداً خودداری نمایید و با مصرف میوه های داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی به کشاورزان ایران عزیزمان کمک کنیم.
سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران به عنوان مرجع رسمی اطلاع رسانی ایدز در کشور، این خبر را تایید نکرده و با توضیح اینکه اچ آی وی در محیط خارج از چند ثانیه تا چند دقیقه بیشتر زنده نمی ماند اعلام می کند که اچ آی وی (ویروس عامل ایدز) قطعا از این راه سرایت نخواهد کرد. همچنین از راه خوردن میوه با فرض اینکه حاوی ویروس هم باشد، امکان سرایت نیست، چون همانطور که بارها در همین سایت بیان شده است بزاق دهان و اسید معده آن را غیرفعال می کند و امکان سرایت اچ آی وی از راه خوراکی وجود ندارد.
برخلاف شایعات مطرحشده ویروس ایدز بههیچعنوان از طریق خوردن و آشامیدن منتقل نمیشود و لذا به شهروندان اطمینان داده میشود که مواد خوراکی و آشامیدنی موجود در بازار و نیز ارتباط روزمره با افراد مبتلا به این بیماری، موجب انتقال این بیماری نمیشود.
تماس جنسی باوجود یک درصد احتمال ابتلا، خون و فرآوردههای آن باوجود ۲۰ تا ۴۰ درصد احتمالا ابتلا، تماس مادر به کودک باوجود ۲۰ تا ۴۰ درصد احتمال ابتلا و تماس با سرنگ آلوده باوجود سه دهم درصد احتمال به ابتلا اصلیترین دلایل ابتلا به این بیماری هستند.
شایعترین راه انتقال در جهان، تماس جنسی است که ۷۰ تا ۸۰ درصد از ابتلای به ویروس ایدز در جهان را به خود اختصاص داده است.
وی بابیان اینکه تماس از طریق فرآوردههای خونی آلوده دلیل اولیه انتقال این ویروس به ایران در ابتدای دهه ۶۰ بوده است، گفت: ابتلا از این روش با کنترلهایی که بانک خون و سازمان انتقال خون انجام میدهد، کنترل میشود.
موسوی بابیان اینکه این ویروس از طریق گزش حشرات قابلانتقال نیست، افزود: انتقال این بیماری از طریق استفاده از حمام، توالت، استخر شنا، استفاده از اتومبیل، ظرف غذا، دست دادن، بوسیدن، عطسه و سرفه و برخورد با همکاران و یا همکلاسیها منتقل نمیشود.
به گفته وی، بهترین راهها برای کنترل این بیماری کنترل خون و فرآوردههای خونی اهدایی، عدم استفاده مشترک از لوازمی که ایجاد خراش در پوست میکنند مانند وسایل خالکوبی، حجامت، ختنه، تیغ سلمانی و مسواک، استفاده از سرنگ و سوزن یکبارمصرف و استفاده از وسایل پزشکی و دندانپزشکی استریل میباشد.
حال برای اینکه خیالتان راحت باشد سعی کنید اول از همه موز خارجی نخورید دوما اگر خیلی دوست داشتید بخورید حداقل وسطش را با چاقو باز کنید تا از قرمز نبودن ان مطمین شوید. اما تا میتوانید میوه های ایرانی بخورید.
نواع بیماری های گیاهی وجود دارد که می تواند باعث تغییر رنگ قرمز داخل موز شود. این تغییر رنگ منجر به ادعاهای کاذب موز حاوی خون شده است. Nigrospora یک بیماری قارچی است که باعث می شود مرکز موز قرمز تیره شود. Nigrospora می تواند میوه را در مناطق گرمسیری و محل رشد موز آلوده کند. موکیلو ، موکو و باکتری بیماری خون بیماری های باکتریایی است که می تواند باعث تغییر رنگ قرمز موز نیز شود. اگرچه برای خوردن جذاب نیست ، اما این بیماریها که بر موز تأثیر می گذارند تهدیدی برای سلامت انسان نیستند ، اما در صورت تردید ، آن را بیرون بریزید یا آنها را کمپوست کنید.
آخه مگه ایدز از طریق میوه انتقال داده میشه .ویروس ایدز در خارج از بدن شخص مدت خیلی کمی زنده اس.و به این راحتیا انتقال داده نمیشه.