خواص ترنجبین برای نوزادان چیست؟
خواص ترنجبین برای سلامتی زیاد است. این داروی گیاهی هم برای بزرگسالان استفاده می شود و هم برای نوزادان. در این بخش از آسان طب اطلاعاتی را درباره ترنجبین در اختیارتان میگذاریم. امیدواریم که از این بخش از آسان طب بهره کافی را ببرید.
خواص ترنجبین چیست؟
به گزارش آسان طب ترنجبین صمغی است که بر شاخه و برگ گیاهی خاردار به نام ((خارشتر)) (ALKAGI) قرار دارد. برای بدست اوردن ترجبین، این شاخه ها و برگهای با صمغ را جمع میکند. سپس در آب میشویند و آن آب را می جوشانند تا بخار شود. در این حالت ترنجبین به صورت بلورهایی متبلور میگردد. ترنجبین که یک مادۀ قندی طبیعی است علاوه بر خواص طبی و درمانی برای شیرین کردن داروها به کار می رود.
روش مصرف ترنجبین
درباره روش مصرف ترنجبین باید گفت که برای کودکان بر حسب سن، باید یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری از ترنجبین را در یک استکان آب جوش بریزید. سپس ان را هم بزنید و بخورید. برای بزرگسالان هم باید 7 الی 10 مثقال ترنجبین را در یک لیوان آب جوش بریزید و بخورید. البته برای نوزاد زیر 6 ماه با پزشک مشورت کنید.
خواص ترنجبین و خواص شیرخشت
– یک خواص ترنجبین خاصیت ضد عفونی کنندگی آن است و اینکه میکروبها را نابود میکند.
– درباره خواص ترنجبین باید گفت که مقدار کم آن ملین و مقدار زیاد آن مسهل است. ولی اسهال آنها با سایر مسهل ها فرق دارد. معده را پاک می کنند بدون اینکه ایجاد یبوست بکند.
– یکی دیگر از خواص ترنجبین اینست که موجب کاهش حرارت و تب بدن از طریق افزایش ترشحات بدن خواهد شد.
– خوردن آب هندوانه و آب لیمو شیرین همراه شیرخشت و ترنجبین برای درمان زردی مفید است.
– خواص ترنجبین مقوی کبد، معده، کلیه و روده ها است.
– به گزارش آسان طب ترنجبین طبق نظر حکمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر میباشد.
– برای تسکین عطش و تب از ترنجبین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
عارضه زردی شدید یا کرن ایکتروس را در نوزادان جدی بگیرید
-یکی دیگر از خواص ترنجبین درمان سرفه و درمان درد سینه است.
– ترنجبین خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی استفاده می شود.
– چنانچه شیر جوشیده را با شیرخشت و ترنجبین مخلوط و شیرین کرده و آن را به صورت بمالید جهت طراوت گونه بسیار موثر است.
– به سبب داشتن املاح زیاد و کلسیم برای معالجه و پیشگیری نرمی استخوان اثری نیکو و مؤثر دارند.
– برای شیرین کردن داروها حتماً از این دو گیاه استفاده کنید.
– جالب است بدانید که شیرینی شیر خشت و ترنجبین برای دندان مضر نیست بلکه مانع از کرم خوردگی و پوسیدگی دندانها هم خواهد شد.
– برای رفع علائم ناشی از سرماخوردگی از قبیل سینه و درد سینه پهلو خصوصاً در فصل زمستان توصیه می شود صبحانه یک لیوان شیر که با ترنجبین شیرین شده باشد بنوشید.
– وجود قند در ترنجبین و شیرخشت برای مبتلایان به مرض قند مضر نمی باشد.
– ترنجبین باعث لینت مزاج شده و جهت صفرا و رفع سرفه و استفراغ مفید می باشد. به عنوان ملین و مسهل نیز می توان از آن بخصوص برای بچه ها و افراد مسن استفاده نمود.
– یکی دیگر از خواص ترنجبین اینست که حرارت درونی، خارش بدن، ناراحتی های ادراری را از بین میبرد.
– شیرخشت مقوی کبد و امعاء و احشاء بوده و سرفه، تنگی نفس، برونشیت و خشونت حلق و شش را بر طرف می کند و چنانچه با ماءالشعیر خورده شود بهتر است.
– شیرخشت در افراد گرم مزاج که تب دارند خاصیت تب بری دارد. در تبهای عفونی مشکوک نیز به صورت مسهل مورد استفاده قرار می گیرد.
– برای درمان تبهای شدید و حرارتی نیز توصیه می شود هندوانه به همراه شیرخشت مصرف شود.
– در تبهای حاد، آبله مرغان، انواع حصبه و اسهال خونی، بواسیر و پیدا شدن خون در ادرار، از خوردن ترنجبین خودداری کرده و به جای آن شیرخشت میل نمایید.
– اگر ترنجبین با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شکم که با تب خفیفی توام باشد، نافع است.
– خوردن ترنجبین با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با کره برای باز کردن ادرار (در مواردی که ترشح ادرار بند می آید) مفید است.
– جوشانده ترنجبین معرق است.
– گل های ترنجبین برای بواسیر مفید است.
– مالیدن روغن برگ های ترنجبین برای روماتیسم خیلی نافع است.
– یکی دیگر از خواص ترنجبین اینست که عرق گیاه ترنجبین را اگر مدتی کم کم میل کنید، برای دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه مفید است.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره خواص ترنجبین و شیر خشت تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید.