ورم معده چیست و چه علائمی دارد؟
ورم معده نتیجهٔ تحمیل کردن مقدار زیادی مواد غذایی و نوشیدنی به طور دایم به معده است. در این وضعیت معده شروع به بزرگ شدن می کند و قدرت هاضمه اش کاهش مییابد، بعلاوه غذا دایماً در معده تخمیر میشود و آروغهای زیادی به شخصی دست می دهد.در این مطلب از مجله آسان طب برایتان میگوییم که ورم معده چیست .
علل ورم معده چیست ؟
این گونه درمانها نه فقط به هیچ وجه شخص را از سوء تغذیه، که مسئول مستقیم ایجاد این عارضه است، رهایی نمی بخشد بلکه وضع را روز بروز بدتر و وخیمتر می کند و در نتیجه لایهٔ مخاطی معده را نیز تحریات کرده از کار می اندازد
تنها درمان مؤثر ورم معده به کار بردن دو اصل اساسی زیر است:
سعی در پاک کردن معده و رودهها و اصلاح طرز تغذیه
تقویت عضلات معده بدین منظور که این عضو به حال اولیه بازگردد و کار خودرا از سر گیرد
هرگاه ورم معده پیشرفت کند و بتدریج بر فشار آن افزوده شود، معده از محل طبیعی خود به پایین میافتد و در حفرهٔ بطنی جای میگیرد و در نتیجه کار اعضای مجاور خود را مختل میسازد.
اولین و نزدیکترین عضوی که در درجهٔ اول تحت فشار معده واقع می شود روده هاست. بنابراین علاوه بر درد و ناراحتی، یبوست مزمن و تخمیر دایمی و ایجاد نفخ و آروغ نیز بیمار را همواره رنج می دهد.
استفاده از داروهای مقوی معده و نظایر آن کار بیهودهای است که جز اتلاف وقت نتیجه ای نخواهد داشت. حقیقت آنکه لایهٔ مخاطی معده در نتیجهٔ اثر تحریک کنندهٔ دارو بکلی ضعیف می شود.
همچنین توصیهٔ خوردن غذا به مقدار کمتر و به دفعات بیشتر نیز هیچ گونه اثر مفیدی در بیمار نخواهد داشت و امتلای مزمن معده را شدیدتر خواهد ساخت، زیرا هنوز غذای قبلی هضم نشده غذای بعدی وارد معده میشود.
پوشیدن کرست های طبی در بعضی موارد که بیماری زیاد پیشرفت کرده باشد ممکن است به طور موقت مؤثر گردد، لیکن کرست قادر نخواهد بود معده را به جای اولیه اش برگرداند.
بعلاوه بسیاری از بیماران از پوشیدن آن احساس ناراحتی می کنند و از پوشیدن دایمی آن اجتناب میورزند.
درمان ورم معده چیست ؟
برای شروع درمان، شخص مبتلا باید پنج تا هفت و حتی ده روز منحصراً از رژیم میوهٔ تازه استفاده کند در موارد شدید بهتر است قبلا با یکی دو روز امساک در غذا و نوشیدن آبگرم (هر دو ساعت یک لیوان) درمان را آغاز کنند.
در موارد شدیدتر، چهار تا پنج روز امساک و ده تا چهارده روز رژیم غذایی محدود لازم خواهد بود.
بعد از دورهٔ رژیم تمام میوه (یا امساک در غذا یا رژیم غذایی محدود) از برنامهٔ غذایی کامل هفتگی استفاده کنند و آن را همواره به کار بندند.
امساک در غذا یا رژیم تمام میوه کوتاه مدت بعدی نیز در صورت لزوم هرسه ماه یک بار ممکن است تجدید شود.
البته اتخاذ تصمیم با بیمار است و با وضع بیماری و شدت آن بستگی خواهد داشت.