با گل کاغذی ،حیاط خود را زیبا کنید

اسم علمی گل کاغذی, Bougainvillea glabra واز خانواده Nyetaginaceae و در جنوب ایران معروف به گل بوگن ویلیه بوده و بومی برزیل است و دارای گونه های مختلف می باشد. ارتفاع گل کاغذی در گلدان حداکثر در حدود ۲ تا ۵/۳متر است و این گونه کولیتواری دارد که حتی موقعی که کوچک است به گل میرود. برگها گل کاغذی نسبتا سبز روشن و تخم مرغی شکل بوده و گل آذین آن پانیکول بوده و به صورت جامی و انتهایی ظاهر می شوند. گلهای این گیاه زیبا نیست، کاسه گل لوله ای ، زرد و کوچک بوده فاقد جام گل می باشد ولی گل کاغذی دارای براکته‌های ( برگچه ) رنگین و زیبایی است که اطراف گلهای کرم رنگ را احاطه نموده اند. این گیاه به عنوان یک گیاه مهم گلدانی وسبدهای آویزان در اروپا وشمال آمریکا نیز می باشد.

گل کاغذی

گل کاغذیگل کاغذی همیشه سبز، چوبی رونده، گرمسیری ونیمه گرمسیری می باشد و از محبوبیت زیادی دربین مردم برخوردار است.ب عضی از آنها دارای شکوفه های رنگارنگ وبعضی نیز معطر بوده و گل های آنها به مقدار زیاد درتابستان ظاهر می شوند، مشابه ذغال اخته وبنت قنسول که گلبرگها یا گلهای رنگارنگی بنام براکته دارند, براکته ها زیر گل های حقیقی نامرئی قراردارند و رنگشان ازسفید، سفید شیری، زرد، صورتی، بنفش، قرمز سیرتا نارنجی می باشد. این گیاه واکنش بسیارخوبی درمقابل هرس دارد و در نتیجه اغلب اوقات به عنوان پرچین دربیشتر مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرند و اسم این گیاه به افتخار Luis A.de Bougainvillea که یک دریانورد فرانسوی بود نامگذاری شده است. این گیاه یکی از گونه های شایع برای بونسای می باشد و به نوعی گیاه بالارونده محسوب می شود و می تواند از درختان یا دیوار های کناری خود بالا رود و منظره بسیار زیبایی ایجاد نماید.

انواع مختلف گل کاغذی

گل کاغذی۱: گل کاغذی باشکوه B.fastuosa: که دارای درختچه ای قوی با برگ های بیضی نوک تیز و برگه های ( برگه هائی که مردم عادی آنرا گل می دانند ) صورتی مایل به قفائی است . این قسم را از قدیم می کاشته اند ولی بعدا گونه های تازه که بدست آمده و برگچه های آنها به رنگ زرد نارنجی، قرمز شنجرفی است، بسیار پر گل تر از قسم اصلی می باشند، بیشتر رواج یافته بطوریکه کم کم کاشتن قسم اصلی متروک میشودو این گونه ها در تهران به گل کاغذی مصری معروف شده، زیرا قلمه های آنرا از مصر آورده و زیاد کرده اند.

۲: گل کاغذی گلابرا B.glabera: اصل آن از کشور برزیل است و بوته آن رونده و پوست شاخه ها قهوه ای دارای تیغ های کمانی به بلندی یک سانتیمتر با برگهای بیضی نوک تیز مایل به کبود که برگه های اطراف گلش صورتی است. این قسم زیاد کاشته شده و از آن گونه های متعددی بدست آورده اند بنام های:

الف – گل کاغذی ساندر B.sanderiana: با گل های فراوان به رنگ زرد تیره.

ب – گل کاغذی ابلق B. variegate: که برگ هایش از لکه های سفید ابلق شده است.

پ – گل کاغذی سیفری B.cyphery: که برگچه های دور گلش صورتی پُر رنگ است.

ت – گل کاغذی کریمسون لاک B.crimson lake: با برگچه های بزرگ بیضی به رنگ شنجرفی میباشند.

۳: گل کاغذی خاص B.seeciosa: که برگچه های دور گل آن به رنگ صورتی مایل به بنفش می باشد. از این قسم نوعی بنام، گل کاغذی برزیلیB.brasiliensis ،بدست آورده اند که رنگ برگچه ها قرمز تند یا قرمز شنجرفی است.

۴:گل کاغذی رفول ژن B.refulgens: که شاخه های گلدار آن دراز و آویخته و برگچه های دور گلش ارغوانی مایل به بنفش است. این گیاه احتیاج به کود قوی و فراوان و آب کم و مرتب دارد .

نگهداری و مراقبت گل کاغذی

گل کاغذیآب: درفضای سبز وقتی گیاهان سازگاری پیداک نند مقاوم به خشکی می باشند درحالی که تنش های آبی ممکن است منتهی به ریزش براکته ها درگیاهان تولید شده در شرایط خشکی درگلخانه می شود. همچنین باید توجه داشت که اگر زمستان به این درختچه آب زیاد بدهند ریشه اش می پوسد.

خاک: خاک مناسب مخلوطی از دو پنجم خاک مرغوب باغچه، دو قسمت کود پوسیده دامی و یک قسمت ماسه می باشد. خاک رس آهکی نیز برای رشد گل کاغذی مناسب است.

نور: تابش با شدت زیاد وپرورش گیاه تحت شرایط روزکوتاه (۸ ساعت روشنایی)گلدهی را تحریک می نماید و تابش باشدت کم گلدهی را حتی در گیاهانی که درشرایط روزکوتاه ودمای بهینه پرورش یافته اند به تاخیر می اندازد. نور ۴تا ۵ هزارفوت کندل رشدمتراکم، سریع و تشکیل گلهای رنگی خوب راتحریک می نمایند. نور قرمز دور (Far-Red) گلدهی را تسریع می کند. وقتی گیاهان تحت شرایط نور با نسبت بالای قرمز به قرمز دور رویش یافته بودند برگهای انتهایی بازنشده ویا درمقایسه باگیاهانی که برگی (برگدار ) برداشته شده بودند گلدهی در آنها تسریع شدکه نورقرمز باتوسعه و جابجایی مواد مانع گلدهی دربرگهای جوان همراه می باشد. اسید جیبرالیک ممکن است سبب تاخیر گلدهی شودو همچنین حذف برگها باعث کاهش میان گره ها می شود.

دما – زمستان: در نقاط سردسیر باید گلدان های گل کاغذی را از اواخر مهرماه به داخل گلخانه برد  چون در مقابل سرما مقاومت ندارد. زمستانها باید کمی به بوته های گل کاغذی استراحت داد، به این ترتیب که اگر گلدان ها در منزل است محل نسبتا خنکی را برای آن انتخاب کنند و خیلی کم به آن آب بدهید.

تکثیر گل کاغذی

گل کاغذیبهترین زمان برای تکثیر از اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. قلمه های انتهایی یا ساقه ای را به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر، با یک چاقوی تیز یا قیچی باغبانی، از گیاه مادری جدا کنید و ابتدا قلمه ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس هر قلمه را در گلدانی با قطردهانه ۹ سانتیمتر ( در گلدانی از ماسه نرم فرو کرده ) حدود ۲۴ درجه سانتیگراد نگاه دارید. همچنین قلمه باید در شرایط نورمناسب و کافی، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرار گیرند تا از سوختگی و پژمردگی گیاه جلوگیری شود. زمانی که ریشه دهی انجام شد، کیسه پلاستیکی را بردارید و در گلدانی با قطر دهانه ۱۳ سانتیمتر و کمپوست گلدانی با پایه پیت قرار دهید. در بعضی ازمنابع از خوابانیدن هوایی وکشت بذر نیزبه عنوان روشهای تکثیر نام برده شده است. از سیستم مه پاشی یا میست برای نگهداری وشادابی برگهای گل کاغذی درمدت ریشه زایی قلمه ها می توان استفاده کرد.

آفات وبیماریهای گل کاغذی

گل کاغذیاگر مراقبت و نگهداری از این گیاه به خوبی انجام شود، آفات و حشرات مشکلی را ایجاد نخواهند کرد ولی در مواقع ضروری، از قارچ کش های محلول می توان استفاده کرد. شته و کرمها را می توان با رزمیترین،ارتن، و تام کنترل کرد. شته،تریپس، شپشک های آردآلود و سپردارها جزو آفات مهم ولکه برگی( bougainvillea)،(Cerospora)، بوته میری (Phytophtoraparasitica) جزو بیماریهای مهم این گیاه زینتی می باشند.پ

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا