ایجاد حال و هوای مناطق گرمسیری با کاشت گل طوطی

گل طوطی با نام علمی Heliconia psittacorum نام یک گونه از راسته زنجبیل سانان است. زیستگاه اصلی این گل، تایلند و مناطقی از کشور برمه می‌باشد. گل طوطی با برگ‌های سبز رنگ ویژه‌ی خود و همچنین گل‌های نارنجی رنگی که دارد جلوه‌ای از مناطق گرمسیری و مرطوب جنوب شرق آسیا را دارد. درون ساختمان، محل مناسبی برای این گل نیست در محیط آپارتمانی می‌توان این گل زیبا را در تراس نگه داشت تا هم از گل‌های زیبای آن لذت برد و هم بواسطه‌ی شهدی که گل گیاه از خود ترشح می‌کند شاهد جمع شدن پرندگان در تراس منزل خود باشید.

گل طوطی

بررسی خاک گل طوطی

برای رشد مناسب گل طوطی، خاکی که ترکیب اسیدی داشته باشد مناسب‌ترین گزینه است. گل طوطی اگر در خاکی که ترکیبات قلیایی دارد قرار گیرد دچار کمبود آهن می‌شود و زود این کمبود را با برگ‌های زرد به رخ باغبان خود می‌کشد. این نوع گیاه به خاکی نیاز دارد که آب را درون خود نگه ندارد و آب، امکان تخلیه شدن از گلدان را براحتی داشته باشد. مجله پزشکی آسان طب به شما همراهان گرامی برای این گیاه، خاکی با مخلوطی مساوی از خاک چوب، ذغال سنگ و خاک معمولی را توصیه می‌کند.

مناسب ترین جا برای رشد گل طوطی جایی است که نور گیر باشد اما وجود کمی سایه مشکلی برای این نوع گل ایجاد نمی‌کند و برای شکوفایی گل مناسب است. خاک مناسب برای این گل، خاکی است که خیس نباشد اما رطوبت داشته باشد. در کل، گل طوطی در برابر بی‌آبی مقاوم است اما بهتر است خاک گل همیشه مقداری رطوبت داشته و خشک نباشد.

آبیاری مناسب برای گل طوطی

بهترین زمان برای آبیاری گل طوطی در ساعات ابتدایی روز است زیرا آبیاری شبانه یکی از دلایل شایع برای ابتلای گیاه به بیماری‌هایی است که ممکن است گیاه را درگیر کند، برای هر بار آبیاری گیاه بهتر است این کار را در دو مرحله انجام داده و هر مرحله را به فاصله‌ی چند دقیقه از یکدیگر انجام دهید تا عمق بیشتری از خاک مرطوب شود. یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای آبیاری گل طوطی آبیاری با استفاده از روش قطره‌ای است.

هرگز به گیاه بیش از حد آب ندهید زیرا آب زیاد باعث از بین رفتن و فاسد شدن ریشه می‌شود، در آب و هوای خشک یک حلقه خاک دور تا دور گیاه ایجاد کنید تا هم رطوبت گیاه را تامین کند و هم خاک پای گیاه تا مدت زمان بیشتری رطوبت داشته باشد.

دمای مناسب برای گلی زیبا از کشور برمه

گل طوطی

گل طوطی متعلق به جنگل‎های بارانی و مناطق گرمسیری است این گل در شرایط گرم و مرطوب رشد خوبی از خود نشان می‌دهد اما در مناطق خشک به شرطی که رطوبت گیاه تامین شود می‌تواند زنده بماند. این گیاه در برابر سرما حساس است و نهایت درجه حرارتی که گل  طوطی قادر به تحمل آن است محدوده دمایی بین 4 تا 10 درجه‌ی سانتیگراد است.

هرس کردن گل طوطی برای شکوفایی بیشتر

برای اینکه گل دهی طولانی و زیبایی از گیاه داشته باشیم مناسب است که مرتب گیاه را هرس کنیم، این گیاه بطور پیوسته در کنار شاخه‌ی اصلی، پاجوش و شاخه اضافه می‌کند بهترین گزینه، داشتن یک شاخه‌ی اصلی است و هر دو ماه یکبار شاخه‌های اضافی را هرس کنید و پاجوش‌ها را از ساقه‌ی اصلی جدا کنید. هنگامی که گل گیاه یا دانه‌ها سرخ رنگ می‌شود زمان چیدن و جدا کردن آن‌ها از گیاه رسیده است شاخه‌هایی که نازک هستند را نیز از گیاه جدا کنید، گاهی اوقات برای اینکه ریشه‌ی اصلی دچار ضعف و استرس نشود لازم است بعد از جدا کردن شاخه‌ها، ریشه‌هایی که تازه روییده‌اند را نیز از گیاه جدا کنید.

حداقل در پایان هر فصل برگ‌های گیاه را تمیز کنید همچنین اجازه ندهید شاخه‌های خشک در پای گیاه بمانند و در خاک حل شوند چون در آینده همین قسمت‌ها ممکن است موجب بیماری گیاه شوند.

کود دهی به گل طوطی گیاهی همیشه آماده برای دریافت مواد غذایی

اکثر گیاهان نیازمند یک فرایند کود دهی منظم هستند و گل طوطی هم از این قاعده جدا نیست، در اوایل رشد، نیاز گیاه به کود دهی ضروری‌تر هم هست. برای برگ‌های گیاه لازم است از کودهای محتوی نیتروژن استفاده کنید. گل طوطی وقتی به گل دهی می‌رسد به کودهایی نیاز دارد که حاوی فسفر باشند، همچنین گیاه در طول سال و فصول رشد (بهار و تابستان) که زمان مناسب برای کود دهی هست به کودهای حاوی پتاسیم هم نیاز دارد.

کود را با توجه به دستور العمل در آبی که گیاه را با آن آبیاری می‌کنید مخلوط کنید، البته به این نکته توجه کنید که کود دهی نباید از حد معمول فراتر رود و در کود دهی گیاه مواظب باشید که زیاده روی نکنید. یکی از نشانه‌های کود دهی بیش از نیاز گیاه، رشد ضعیف ساقه‌ها و گل‌‌های گیاه است که رشد نمی‌کنند و کوچک و ضعیف باقی می‌مانند.

کاشت گیاه یک انتخاب با 2 گزینه

1. کاشت با پا جوش: اگر می‌خواهید تعداد زیادتری از این گیاه را در باغچه‌ی خود داشته باشید کاشت پاجوش‌های گیاه، گزینه‌ی مناسبی است. کاشت این گیاه معمولا با استفاده از پاجوش صورت می‌گیرد، پاجوش را از گیاه اصلی جدا کنید و با آب خوب بشویید بعد از آن زمان کاشتن پاجوش فرا می‌رسد. بهتر است پاجوش را عمیق در خاک قرار ندهید قرار دادن پاجوش‌ها در نزدیکی خاک مناسب است. خاک باید پیوسته مرطوب شده و در ابتدای کاشت نباید به خاک پای گیاه اجازه دهیم خشک شود زیرا در ابتدای رشد گیاه در برابر بی‌‌آبی و کم آبی چندان مقاوم نیست و نیاز به آب برای گیاه در ابتدای رشد بیشتر است.

2. کاشت با دانه: برای اینکه گیاهی که قصد کاشت آن را بوسیله‌ی دانه دارید دچار بیماری نشود آسان طب به شما خواننده‌ی گرامی توصیه می‌کند بذر گیاه را در اوایل فصل از گیاه اصلی جدا کنید و حتما بذرها را در فضایی خشک و خنک نگهداری کنید اگر می‌خواهید بذرها را برای مدت زمانی طولانی نگهداری کنید بهتر است، بذرها را در یخچال بگذارید.

کلام آخر

اگر در منطقه‌ای گرمسیری زندگی می‌کنید و بدنبال یک گیاه زیبا برای باغچه یا تراس آپارتمان خود می‌گردید، گل طوطی می‌تواند یک گزینه‌ی مناسب و زیبا برای شما باشد گیاهی که در برابر گرما مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد و تا اندازه‌ای در برابر بی‌آبی مقاوم است.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا