گیاه آزالیا ،همان خرزهره هندی است

اسم علمی گیاه آزالیا، خرزهره هندی( Rhododendron simsii )، معروف به Azalea از خانواده( Ericaceae )می باشد و گونه simsii، بومی چین است. ارتفاع و گسترش گیاه آزالیا به حدود ۵/۱ متر می رسد، برگچه های این گونه سبز تیره، نیزه ای یا و تخم مرغی باریک می باشد. گلهای این گیاه معمولا اواسط بهار باز می شوند و به شکل قیفی، به قطر ۵ تا ۸ سانتی متر و به طول ۳ سانتی متر هستند. گل ها ی این گیاه به صورت خوشه ای از ۲ تا ۵ گل در انتهای شاخه ظاهر می شوند. در این مطلب ما اطلاعات مفیدی از گیاه آزالیا برای شما عزیزان تهیه کرده ایم.

گیاه آزالیا

گیاه آزالیاگیاه آزالیا (خرزهره هندی) درختچه‌های گل‌داری هستند که دوزیر سرده از هشت زیر سرده خرزهره هندی را تشکیل می دهد. این دو زیره سرده پنتانترا و تسوتسوجی نامیده می شود و فصل شکوفایی گل آزالیا در بهار است و این گل به مدت چند هفته شکوفاست. این گیاه به سایه مقاوم است. فروشندگان گل و گیاه زینتی وقتی این گیاه را برای فروش عرضه میکنند که پر از گل و غنچه است. برای اینکه پس از خریدن گیاه آزالیا و اوردنش به منزل با افتادن غنچه ها و ریختن برگهای گیاه آزالیا مواجه نشویم لازم است که اولا گیاه آزالیا را از نقاط گرم اتاق دور نگهداریم و ثانیا به این گیاه آب فراوان باید داد، بنابر این باید به یاد داشته باشیم که گلدان گیاه آزالیا را در خنک ترین نقطه اتاق و در برابر نور کافی قرار دهیم.

شرایط نگهداری گیاه آزالیا

گیاه آزالیانور: این گیاه به نور فراوان نیاز دارد، از اشعه مستقیم آفتاب بیزار است و تابش مستقیم نور آفتاب به گیاه آزالیا موجب سوختگی برگها و گلبرگها و همچنین ریزش جوانه های گل خواهد شد. نور کم محیط موجب پریدگی رنگ برگها و عدم شکل‌گیری جوانه های گل خواهد شد.

دما: از اوایل پاییز دوره استراحت شروع شده و جوانه های گل ایجاد می شود. این گیاه برای تولید غنچه های گل به حدود ۶ تا ۸ هفته سرما، دمای روز ۱۸-۱۵درجه سانتیگراد و شب ۱۰ درجه سانتیگراد نیاز دارد. اگر در اوایل پاییز سرمای مصنوعی ایجاد شود در اوایل زمستان به گل می رود. همچنین در زمان گلدهی گیاه آزالیا هر مقدار که هوای محیط خنک تر باشد طول دوران گلدهی گیاه نیز افزایش می یابد. گرمای هوا موجب ریزش غنچه های گل و خشکیدگی و چروکیدگی برگها خواهد شد.

آبیاری: برای آبیاری از آب بدون املاح همانند آب باران یا آب جوشیده سرد شده استفاده کنید. بستر کاشت گیاه آزالیا باید همیشه مرطوب باشد و باید بدانید که خشکی بستر موجب ریزش برگها حتی در حالت سبز خواهد شد. بنابراین بستر کاشت باید همواره از رطوبت برخوردار باشد. گیاه آزالیا به محیط مرطوب نیاز دارد برای تامین رطوبت می توان گیاه را غبار پاشی کرد یا گیاه را دریک زیرگلدانی حاوی سنگریزه قرار داد. بدین صورت که داخل زیر گلدانی را تا لبه آن سنگریزه های درشت می‌ریزند. سپس تا نیمه ارتفاع دیواره آن آب ریخته می‌شود و گلدان حاوی گیاه بر روی سنگریزه ها قرار می‌گیرد. باید مراقب بود تا ته گلدان حاوی گیاه با آب موجود در زیر گلدانی ، تماس نداشته باشد. گرمای محیط آب داخل زیر گلدانی را به تدریج تبخیر کرده و رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم می‌کند.

خاک : گیاه آزالیا به خاکی غنی از مواد ارگانیک، اسیدی با PH ۵/۵-۵ و با زهکش خوب نیاز دارد. استفاده از پیت ماس و خاک برگ تهیه شده از پوسته و برگهای درخت کاج در ترکیب بستر کاشت این گیاه توصیه می‌شود، زیرا اسیدیته این ماده کم است و به اسیدی شدن بستر کاشت کمک می کند. همچنین پوشاندن سطح بستر کاشت با ۴-۲ سانتیمتر خاک اره تهیه شده از درخت کاج نیز به این مسئله کمک می‌کند. یکی از مخلوط های کاشت گیاه آزالیا عبارت است از: یک قسمت پیت ماس+ یک قسمت خاک گلدان+ یک قسمت شن + یک قسمت پرلایت. کود دهی این گیاه از اردیبهشت تا اواسط تیره ماه انجام می‌گیرد و از جمله کودهای توصیه شده برای گیاهان بالغ استفاده از کودهایی است که میزان بیشتری پتاسیم دارد و همچنین حاوی آهن است و این نوع کود را هر دو هفته یکبار استفاده می‌کنند. وجود پتاسیم به تشکیل جوانه های گل گیاه آزالیا کمک می‌کند.

آهن نیز اصولا برای گیاهانی مانند آزالیا که محیط اسیدی را برای رشد دوست دارند کمک می‌کند تا رشد مناسب تری داشته باشند. اگر در اواخر تابستان و در اوایل پاییز گیاه آزالیا را با کودهای حاوی میزان نیترژن بالا تغذیه کنیم، از میزان گلدهی برای سال آینده کاسته می شود زیرا چنین کودهایی گیاه را بیشتر به رشد رویشی ترغیب می‌کنند. در زمان شکوفایی گلها می‌توان از کود استفاده کرد اما باید غلظت کود را به نصف کاهش داد. همچنین برخی از پرورش دهندگان متعقدند که تنها بعد از اتمام دوره گلدهی گیاه باید به آن کود داد و قبل از آن (یعنی در مدت زمان گلدهی) از هیچ کودی حتی به شکل ضعیف استفاده نکرد. تعویض گلدان گیاه آزالیا هر ۳-۲ سال انجام می‌شود و بعد از اتمام گلدهی گیاه این کار را انجام دهید.

رطوبت: گیاه آزالیا به رطوبت 70 تا 90 درصدی احتیاج دارد که ما می توانیم از طریق غبارپاشی این نیاز را بر طرف سازیم.

تکثیر گیاه آزالیا 

گیاه آزالیابرای تکثیر گیاه آزالیا می توانید از اواخر بهار تا اواسط تابستان، به وسیله یک چاقوی تیز، از ساقه های نیمه خشبی، قلمه های ساقه ای با انتهایی تهیه کنید و در کمپوست مخصوص بذر و قلمه بکارید. خاک گلدان را کمی مرطوب کنید و برای اینکه قلمه شما آب بافتهای خود را ازدست ندهد، روی آن را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. گلدانها رادر حرارت 16 درجه سانتی گراد و نورکافی نگه داری کنید.

بیماری ها و مشکلات گیاه آزالیا

گیاه آزالیادلایل زرد شدن برگهای گیاه آزالیا: زهکش نامناسب خاک، فقر شدید غذایی و عدم کودهی، کود دهی بیش از حد، بالا بودن PH خاک یا پایین بودن بیش از حد PH خاک.

باز نشدن جوانه های این گیاه ناشی از رشد رویشی جوانه های پایین تر از غنچه های گل است. بنابراین حذف شاخه های کوچکی که بلافاصله پس از غنچه گل گیاه آزالیا شروع به رشد و نمو می کننداز این عارضه جلوگیری می کند. آبیاری زیاد و هوای گرم نیز می تواند باعث این عارضه شود.

ریزش :برگ های آزالیا ناشی از خشک شدن خاک گلدان یا برعکس آبیاری بیش از حد است. کمبود نور، عواملی که باعث صدمه به ریشه شود.

رنگ مسی برگهای گیاه آزالیا: ناشی از سرما، بالا بودن شدت نور و یا کمبود نیتروژن

 

دانستنی ها: گیاه یاس رازقی چگونه تکثیر می شود؟

منبع: https://mag.asanteb.com

‫2/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا