گیاه کتان را خودتان بکارید و با مصرف تخم کتان لاغر شوید
تخم کتان دانه گیاهی پر از خاصیتی است که از گیاه کتان به دست میآید و مواد بسیار با ارزشی دارد و میتواند علاوه بر سلامت کلی بدن، در رژیمهای لاغری هم موثر واقع شود. به همین دلیل تخم کتان را بیشتر بانوان مصرف میکنند، زیرا اشتیاق و علاقه آنها به کاهش وزن و تناسب اندام بیشتر است. تخم کتان ارزش غذایی فوق العادهای دارد، به شکلی که مصرف 100 گرم از آن برای تامین 19 درصد نیاز بدن ما به موادی همچون پروتئین، فیبرهای غذایی، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی کافی است. در این مقاله قصد داریم تا به راه های پرورش گیاه کتان و نقش تخم کتان در لاغری بپردازیم.
پرورش گیاه کتان
گیاه کتان را نمی توان به طور مداوم در یک زمین کشت کرد و این کار عملکرد زمین را در سال های دوم و سوم کاهش می دهد، به همین دلیل تخم کتان را هر چهار تا شش سال در یک زمین می کارند. کاشت کتان به شرایط منطقه، نوع خاک و نوع کتان بستگی دارند.
زمان کشت کتان های پاییزه هنگامی است که پیش از آغاز سرمای زیاد، گیاه به خوبی رشد کند و بتواند در مقابل سرمای زمستان مقاومت کند.
کتان های بهاره زمانی کشت می شوند که سرمای زمستان بکلی برطرف شده و خطر سرمازدگی در نزدیک آن ها نباشد. بهترین زمان برای کاشت کتان بهاره با توجه به شرایط جوی بین فروردین ماه و اردیبهشت ماه کاشته می شود.
اگر کتان به صورت خطی کشت شود بهتر است، اگر خطی کاشته شود فاصله بوته ها باید 10 تا 15 سانتی متر و فاصله ردیف ها 50 سانتی متر باشد.
در حالیکه اگر به صورت بذرپاشی کشت انجام شود، 90 درصد از بذرها در 5 روز جوانه می زنند، اگر تعداد بذرهای سبز شده در مدت کمتر از پنج روز پایین تر از 90 درصد باشد باید مقدار بیشتری بذر کاشته شود. اگر میزان بذرهای روییده کمتر از 75 درصد بود باید واکاری یا کشت دوباره انجام شود.
شرایط محیطی گیاه کتان
آب و هوا: گیاه کتان مخصوص مناطقی است که آب و هوای معتدل و گرمسیر دارند. کتان در دوران رشد خود به رطوبت کافی نیاز دارد و سرما باعث محدود شدن رشد و نمو آن خواهد شد.
کود: کود حیوانی نقش زیادی در بالا بردن عملکرد دانه کتان دارد. به همین خاطر بهتر است هنگام آماده سازی زمین در فصل پاییز 30 تا 40 تن برای هر هکتار به آن کود حیوانی اضافه کنید.
PH: خاک هایی که کمی تیزابی هستند برای پرورش گیاه کتان مناسب هستند اما PH بین 5.5 تا 7 برای این گیاه عالی و مناسب است.
خاک: خاکی که گیاه کتان را در آن می کارند باید قابل نفوذ بوده و عمق کافی داشته باشد، خاک های نسبتا عمیق و دارای مواد غذایی مناسب برای کشت این گیاه مناسب است.
آیا تخم کتان برای لاغری مفید است؟
تخم کتان برای لاغری مفید است به این علت که ماده ای دارای فیبر است. اگر قبل یا همراه غذا مصرف شود به علت آبی که جذب می کند باعث می شود حرکت غذا در گوارش آهسته تر شود و شخص احساس سیری می کند. تخم کتان با کاهش نفخ و تمیز کردن معده باعث کوچک شدن شکم می شود. همانطور که بالا نیز اشاره کردیم تخم کتان دارای مقدار زیادی فیبر محلول است و می تواند به هضم خوب غذا یاری دهد و باعث از بین رفتن نفخ شکم شود. وقتی تخم کتان معده را پاکسازی و تمیز می کند تمام مواد اضافی داخل معده از بین می روند و این مسئله باعث کوچک شدن شکم خواهد شد.
اما نکته ای که هست این است که تخم کتان هم مانند دیگر بذرها چربی دارد و دارای کالری بالایی است، پس باید در حد تعادل مصرف شود. مثلا حداکثر یک قاشق غذا خوری که سهم چربی روزانه ماست. در هر 20 گرم از تخم کتان 54.7 کیلو کالری انرژی وجود دارد. در هر دو نوع تخم کتان طلایی و تخم کتان قهوه ای ارزش غذایی یکسان است و هر دو آن ها به یک اندازه اسیدهای چرب امگا3 دارند.
دیگر خواص تخم کتان:
- پیشگیری از سرطان
- کاهش فشار خون
- جلوگیری از بیماری های قلبی
- پیشگیری از دیابت
- کاهش کلسترول خون
- درمان یبوست
- گرگرفتگی زنان
- درمان التهابات پوستی
- نفخ شکم
- رفع چین و چروک های پوست صورت
- جوانسازی پوست
عوارض و مضرات استفاده نا به جا از تخم کتان
عوارض تخم کتان برای زنان باردار:
پزشکان معتقدند مصرف تخم کتان برای زنان باردار عوارضی به همراه خواهد داشت چرا که تخم کتان قادر است عملکردی مانند هورمون استروژن از خود نشان دهد. این موضوع سبب بروز مشکلاتی در دوران بارداری خواهد شد. البته هنوز شواهد بالینی برای عوارض مصرف تخم کتان در دوران بارداری که بتوان به آنها استناد کرد ارائه نشده است.
اختلالات خونریزی:
این مورد یکی از عوارض تخم کتان برشمرده می شود، تخم کتان مکانیسم لخته شدن خون را کند می کند و این مسئله می تواند در کسانی که دچار اختلالات خونریزی هستند مشکلاتی را به همراه بیاورد. به همین دلیل آسان طب به شما توصیه می کند که اگر به اختلالات خونریزی مبتلا هستید از مصرف تخم کتان بپرهیزید.
دیابت:
تحقیقات نشان داده است که مصرف تخم کتان باعث پایین آمدن قند خون می شود و تاثیر دارو های کاهش قند خون را افزایش می دهد. پس مبتلایان به دیابت باید مصرف تخم کتان را با دقت انجام دهند.
انسداد دستگاه گوارش:
در تخم کتان مقدار زیادی فیبر موجود است که می تواند بیماری های مربوط به انسداد، تنگی، التهاب و تورم روده و مری را تشدید کند.
بالا بردن سطح تری گلیسیرید خون:
تخم کتان هایی که چربی شان گرفته شده است و آلفالینولئیک اسیدهای کمتری دارند می توانند باعث بالا بردن سطح تری گیلیسیرید خون شوند. اگر تری گلیسیرید خونتان بالاست آسان طب مصرف تخم کتان را به شما توصیه نمی کند.
منبع: https://mag.asanteb.com