کورتاژ چیست علت کورتاژ و راههای کورتاژ
معنی کورتاژ در اصل تراشیدن بافتی از بدن و خروج از ان است . در اینجا مقصود ما کورتاژ جنین است. در این بخش از آسان طب درباره علت کورتاژ جنین و راههای کورتاژ جنین اطلاعاتی را در اختیارتان می گذاریم. یادتان باشد کورتاژ عمدی نوعی سقط جنین محسوب شده و گناه کبیره و قتل عمد است. مگر دکتر ان را تشخیص بدهد.
انواع کورتاژ چیست ؟ رحمی و جنین و …
کورتاژ به معنی تراشیدن و خارج کردن قسمتی از بافت بدن است. پس فقط مختص جنین نیست و برای هر بخشی از بدن که نیاز به خارج کردن بافت یا نمونه داشته باشد انجام خواهد شد. در گفتار مصطلح این کلمه در واقع خلاصه فارسی شده Dilation and Curettage یا D&C است که به معنی اتساع و بیرون آوردن جنین یا بافت داخلی رحم میباشد.
به گزارش آسان طب کورتاژ ممکن است به منظور درمان یا تشخیص بیماری رحم انجام شود و تنها یکی از موارد استفاده آن خارج کردن جنین زنده و سقط عمدی است. پس کورتاژ فقط برای جنین نیست . روشهای مختلفی برای انجام کورتاژ وجود دارد مانند ساکشن یا کورِت.
سقط عمدی بچه یا کورتاژ جنین امکان دارد که توسط ماما یا پزشک و در شرایط مناسب بهداشتی با مراقبتهای لازم رخ دهد . همچنین ممکن است به دست افراد غیرمتخصص و غیراصولی انجام شود. همچنین یاداوری میکنیم در هر دو شرایط کورتاژجنین ممکن است قانونی یا غیرقانونی باشد.
کورتاژجنین با هدف سقط عمدی اکثرا غیرقانونی است و انجام آن توسط افراد غیرمتخصص و در شرایط نامناسب و آلوده می تواند خطرات جدی برای مادر داشته باشد.
متاسفانه برخی خانم ها برای کورتاژ چه قانونی و چه غیر قانونی نزد شخص غیر متخصص میروند و در برخی موارد حتی مادر هم جان خود را از دست داده است .
پس مراقب باشید.
کورت رحمی چیست ؟
کورت رحمی (به انگلیسی: Uterine Curette) ابزاریست برای تراشیدن آندومتر و محتویات رحمی .
کورت رحمی برای تراشیدن رحم (کورتاژ) و نمونه برداری از بافت پوشاننده رحم، جهت ارسال به آزمایشگاه کاربرد دارد.
علت کورتاژ تشخیصی چیست و چرا بعد از سقط ، انجام میشود؟
درباره مبحث کورتاژ نشخیصی باید بگوییم که کورتاژ تشخیصی خارج کردن محتویات رحم یا بقایای محتویات است و با هدف بررسی نمونه به دست آمده و تشخیص ضایعه در رحم به وقوع می پیوندد. به طور واضح مثلا گاهی سقط جنین انجام می شود ولی مخلفاتی از بچه یا … در رحم باقی میماند که باید از بدن خارج شود.
این عمل معمولا پس از سقط هائی انجام می شود که در سه ماهه اول اتفاق افتاده اند. در کورتاژ تشخیصی (مانند هر D&C) دو کار انجام می شود: باز کردن دهانه رحم و برداشتن محتویات رحم.
طبق اطلاعات بدست امده در 50 درصد سقط هائی که قبل از هفته دهم حاملگی اتفاق می افتند معمولا محتویات رحم بدون مشکل خاصی خارج می شود. اما در سقط های پس از هفته دهم معمولا همه اجزا حاملگی خارج نمی شوند و باید طبق عمل کورتاژ تشخیصی اینها از بدن خارج شوند.
بیشتر بدانید : رابطه سندرم آشرمن و کورتاژهای مکرر
راههای کورتاژ کردن چیست ؟
کورتاژجنین به دو روش ساکشنی و سنتی انجام می شود. در هر دو روش به گزارش آسان طب پزشک اسپکولوم را وارد مهبل میکند.
در مرحله بعدی دهانه رحم و مهبل را با یک محلول ضد عفونی کننده تمیز میکند.
آنگاه دهانه رحم شما به دلیل دفع مقداری از بافت گشاد خواهد شد، ولی در غیر این صورت پزشک به وسیله یک میله فلزی باریک دهانه رحم را بازتر خواهد کرد. در بیشتر موارد پزشک به وسیله IV و یک بی حسی موضعی، دهانه رحم شما را بی حس می کند تا درد زیادی نکشید و اذیت نشوید.
+++در کورتاژ ساکشنی ، پزشک به وسیله وارد کردن یک لوله تو خالی از دهانه رحم شما و به طریق مکش بافت را از رحم شما خارج می سازد.
+++در روش سنتی D&C پزشک به وسیله یک ابزار به شکل قاشق به نام کورت دیواره رحم را می تراشد. عمل کورتاژ حدود 15 تا 20 دقیقه به طول می انجامد.
امیدواریم از اطلاعاتی که درباره کورتاژ کردن در این بخش از آسان طب تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید. هیچ وقت خودتان اقدام به کورتاژ نکنید ، مگر اینکه پزشک تشخیص دهد. چون سقط جنین عمل قتل عمد محسوب می شود.