گیاه لوفا ،یک لیف طبیعی مناسب پوست

پرورش گیاه لوفا (به انگلیسی Luffa Sponge)، گیاه لیف طبیعی، نیاز به مقداری صبر و شکیبایی دارد زیرا این گیاه یک گیاه معمولی نیست. گیاه لوفا در خانواده خیار دسته بندی می شود و نسبت به دیگر گیاهان این خانواده دیرتر رشد می کند، حتی گاهی اوقات بذر گیاه لوفا به کندی جوانه می زند. گیاه لوفا، گیاه مناطق گرمسیری است و در آب و هوای سرد به آهستگی رشد می کند و به صورت بالارونده رشد کرده و در طول یک فصل رشد ارتفاع آن تا 10 متر یا بیشتر هم ممکن برسد. زمانی که میوه گیاه لوفا سبز رنگ است قابل خوردن است و می توان آن را به صورت پخته (مثل پخت کدو) و هم به صورت خام مصرف کرد.  در صورتی که بخواهند از گیاه لوفا برای ساخت اسفنج و لیف استفاده کنند، میوه را زمانی می چینند که رنگ آن زرد شود و قسمت های درونی آن فیبری شود و در این زمان دیگر نمی توان از میوه استفاده های خوراکی کرد.

شرایط نگهداری گیاه لوفا

گیاه لوفاهمراهان عزیز آسان طب: گیاه لوفا به حدود 150 تا 200 روز گرم بدون سرما برای رشد نیاز دارد (بستگی به محل کاشت و نوع گیاه لوفا دارد). گیاه لوفا به مقدار زیادی نور خورشید، گرما، آب، مواد مغذی و یک داربست بزرگ قوی نیاز داشته و باید آن را در یک سطح صاف عاری از علف های هرز و در یک خاک با زهکشی خوب کاشت. گیاه لوفا را می توان در گلدان های 25 لیتری نیز کاشت اما گلدان باید دارای سوراخ زهکشی مناسب باشد و بعد از این که گیاه لیف در گلدان بلند شد و برای آن داربست تهیه شد نباید جای آن را تغییر داد و آن را به جای دیگر منتقل کرد. زمانی که گیاه شروع به بزرگ شدن کرد باید برای آن داربست تهیه شود. خاکی که برای کاشت گیاه لوفا استفاده می شود باید دارای PH خنثی تا کمی قلیایی باشد. برای خنثی کردن PH خاک های اسیدی می توان از آهک استفاده کرد.

خواص دارویی گیاه لوفا

گیاه لوفا1 دمکرده گیاه لوفا جهت رفه یبوست و به شکل ضماد جهت درمان دیسک کمر و سیاتیک مفید می باشد.

2 از عصاره دمکرده برگ و گل گیاه لوفا همراه با شکر جهت از بین بردن صفرا و سودا در قدیم استفاده می شده است.

3 همچنین دم کرده ان جهت جلوگیری از ریزش مو نیز مناسب می باشد.

4 بیماران دیابتی هم می توانند با خوردن دم کرده آن٬ از خواص این گیاه بهره مند گردند.

5 در آخر نیز٬ لیف لوفا را می توان برای درمان انسداد کلیه نیز مورد مصرف قرار داد.

گیاه لوفا و خواص آن برای پوست 

گیاه لوفاعلاوه بر خواص دارویی گیاه لوفا٬ می توان با خشک شدنه و جدا نمودن پوست آن٬ از خواص لیف طبیعی بدست امده از آن نیز استفاده کرد. تهیه لیف از این گیاه٬ می تواند در از بین بردن چین و چروک٬ جوش و لک در بدن و صورت نیز بهره برد. گیاه لوفا سلول های مرده پوست را پاک می کند و باعث می شود که پوست روشن و شاداب گردد و از لوفا به عنوان یک لایه بردار طبیعی پوست استفاده می شود.

استفاده از گیاه لوفا به هنگام استحمام باعث بهبود گردش خون در سطح بدن می شود.

 گیاه لوفا برای از بین بردن چین و چروک های بدن مفید است.

گیاه لوفا به از بین بردن لک و جوش کمک می کند.

نحوه مصرف از گیاه لوفا برای زیبایی پوست: گیاه لوفا زبر است ولی در تماس با آب و صابون نرم می شود و به راحتی قابل استفاده است. پس از نرم شدن لوفا آن را به آرامی و بدون فشار زیاد بر روی پوست خود ماساژ دهید و سپس بعد از استحمام لوفا را در معرض نور خورشید قرار داده تا کاملا خشک شود. لوفا به طور متوسط برای 300 مرتبه استحمام قابل استفاده است.

کاشت و تکثیر گیاه لوفا

گیاه لوفاقدم اول برای کاشت گیاه لوفا، انتخاب بذر خوب و سالم است. دانه بالغ خوب معمولا رنگ تیره دارد و سفت است ولی دانه نارس کم رنگ و نرم می باشد. دانه گیاه لیف شبیه دانه هندوانه بوده و بهترین دانه های گیاه لیف را در پاییز از گیاه برداشت کنید و آن ها را برای سال بعدی کاشت ذخیره کنید. در مناطق گرم می توان دانه گیاه لوفا را مستقیما در زمین کاشت و عمق کاشت بذر را 3 یا 4 سانتی متر در نظر می گیرند و در هر گودال 2 یا 3 بذر قرار می دهند. خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد. فضای کشت بین دانه ها باید 1 متر باشد، البته در نظر گرفتن فضای کشت به اندازه 2 متر بهتر است. درجه حرارت خاک برای جوانه زدن باید 21 درجه سانتی گراد یا گرم تر باشد. برای جوانه زنی بهتر، می توان دانه ها را قبل از کاشت به مدت 5 ساعت در آب خیساند. با شروع کاشت بذر در گلدان جوانه زنی بهتر انجام می شود و شروع رشد گیاه زودتر از فصل رشد انجام می شود.

در مناطقی که آب و هوا سرد است، باید دانه ها را یک ماه قبل از پایان سرما ابتدا در خانه در گلدان کاشت و زمانی که درجه حرارت خاک خارج از خانه به 25 درجه سانتی گراد یا بیشتر رسید، نهال ها را به خارج از خانه منتقل کرد. دمای مناسب برای رشد گیاه لیف 25 تا 29 درجه سانتی گراد است. گیاه لوفا ریشه های بزرگی تولید می کند و باید در گلدان هایی که به اندازه کافی بزرگ هستند، با توجه به زمانی که قرار است در گلدان بمانند کاشته شوند. در هر گلدان باید 2 یا 3 دانه در عمق 1 تا 2 سانتی متری کاشته شوند (با توجه به اندازه دانه، دانه های بزرگتر عمیق تر کاشته می شوند). سرعت جوانه زنی و رشد بستگی به درجه حرارت خاک دارد. خاک را باید مرطوب نگه داشت ولی نباید آن را خیس کرد. زمان جوانه زنی با توجه به شرایط متفاوت است. این زمان ممکن است 7 تا 14 روز طول بکشد. در صورتی که دانه ها خوب و سالم باشند و شرایط مساعد باشد جوانه زنی در 4 یا 5 روز صورت می گیرد. استفاده از کودهای حاوی نیتروژن، نهال را سبز نگه می دارد.

زمانی که دانه ها جوانه زدنند و مقداری بزرگ شدند باید آن ها را در محل کاشت تنک کرد. قوی ترین نهال را باید انتخاب کرد و باید مقدار زیادی نور خورشید برای گیاه لیف فراهم کرد و نباید اجازه داد خاک بیش از حد خشک شود. گیاه لیف حداقل به روزی 6 تا 8 ساعت نور خورشید برای رشد مطلوب نیاز دارد. گلدان های کوچک ممکن است هر روز به آب نیاز داشته باشند ولی نباید خاک را خیس کرد و فقط باید آن را مرطوب نگه داشت. زمانی که بذر گیاه یک ماه زودتر در گلدان کاشته می شود باید از یک گلدان 10 سانتی متری استفاده کرد. اگر گیاه لوفا قرار است بیشتر از یک ماه در گلدان باشد باید از یک گلدان 13 تا 15 سانتی متری استفاده کرد. در ماه اول یک داربست کوچک نیاز است و یک میله یا یک چوب کافی است. زمانی که نهال یک یا دو برگ حقیقی تشکیل داد قابل پیوند زدن است. ریشه در این زمان ممکن است 15 سانتی متر یا بلندتر باشد. صبر کنید تا خطر سرما کاملا رفع شود و خاک به اندازه کافی گرم باشد(25 درجه سانتی گراد) و سپس نهال ها را به زمین منتقل کنید. در صورت وجود سرما رشد گیاه لیف متوقف می شود.

گیاه لوفا خاک با زهکشی خوب را ترجیح می دهد، اما نسبتا طیف گسترده ای از خاک ها را تحمل می کند. اضافه کردن کمپوست ارگانیک قبل از کاشت می تواند به تغذیه ریشه کمک کند. در مرحله گیاهچه، گیاه به نیتروژن نیاز دارد و در مرحله گل دهی به پتاس و فسفر نیاز دارد. تا زمانی که گیاه به خارج از خانه منتقل نشده است بهتر است فقط از کود نیتروژن استفاده شود و وقتی به خارج از خانه منتقل شد از کودهای متعادل استفاده کرد. اگر گیاه کوچک پتاس و فسفر بیش از حد دریافت کند ممکن است گل دهی قبل از موعد انجام شود. در این صورت گیاه به جای شکل گرفتن بوته به صورت صحیح، انرژی خود را صرف شکل گیری غلاف می کند. هنگامی که گیاهان کوچک اند، در معرض علف های هرز و آفات هستند، این مساله بسیار مهم است که گیاه را از علف های هرز حفظ کرد. علف های هرز ممکن است گیاه را از رشد باز دارند. حلزون ها ممکن است به گیاهان کوچک آسیب برسانند. پرنده ها ممکن است ساقه ها را قطع کنند و باران بیش از حد گیاهان را غرق در آب می کند. پلاستیک مالچ اطراف گیاه لیف کوچک، خاک را گرم نگه می دارد و علف های هرز را کاهش می دهد. مالچ بازده را در دراز مدت افزایش می دهد.

زمانی که گیاه شروع به بزرگ شدن می کند نیاز به داربست قوی دارد تا بتواند بدون مشکل به سمت بالا رشد کند. معمولا از حصارهای زنجیره ای محکم به عنوان داربست استفاده می شود. گیاه لیف ترجیح می دهد بلندتر شود و تا حدود 2 تا 3 متر رشد کند. طول گیاه لوفا ممکن است تا 10 متر هم برسد. گیاه لیف اگر در کنار دیوارهای ناهموار هم کاشته شود می تواند از آن هم بالا رود و از آن به عنوان داربست استفاده کند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا