معرفی و نحوه ی کاشت و نگهداری گیاه پرومیا
گیاه پرومیا از گیاهان همیشه سبز و از خانواده ی پیپراسه (فلفلی ها) PIPERACEAE بوده و دارای گونه های مختلف و اغلب دارای برگ گوشتی و نیمه گوشتی و جثه ای کوچک هستند. بیش از چهارصد گونه از گیاه پرومیا شناخته شده، منشأ این گیاهان، آمریکای جنوبی (برزیل) و آفریقای جنوبی و آفریقای مرکزی و به طور کلی مناطق گرمسیری است؛ حتی دیده شده که در مناطق گرمسیر روی تنه درختان می روید. در این مطلب ما اطلاعات مفیدی از طریقه صحیح کاشت و نگهداری از گیاه پرومیا را برای شما گرداوری کرده ایم.
گیاه پرومیا
همراهان عزیز آسان طب: گیاه پرومیا گیاهی همیشه سبز – ارتفاع گیاه پرومیا در حدود 25 سانتیمتر – برگها گوشتی و تخم مرغی شکل بوده و براق و ابلق با رنگهای سفید – کرمی در متن سبز رنگ و پر از فرورفتگی و برجستگیها، به رنگ سبز تیره با رگه های سبز روشن. گیاه پرومیا سایه آپارتمان ها را به خوبی تحمل می کند و هم به طور مجزا و هم در کاشت گروهی زیباست. گیاه پرومیا اگر چه رشد سریعی ندارد، ولی در هر شرایطی در آپارتمان پرورش می یابد و معمولاً آنها را در تراریوم و باغ شیشه ای یا مجموعه ی گل های یک سبد پرورش می دهند.
شرایط نگهداری گیاه پرومیا
دما: این گیاه به سرمای زیاد مقاومت ندارد و حداکثر می تواند در زمستان 15 درجه سانتیگراد را تحمل نماید و در فصل رشد دمای 24 – 30 درجه برای آن بسیار مناسب است.
نور: مناطق پرنور یا نیمه سایه اطاق که دور از تابش مستقیم خورشید باشد، مناسب است. این گیاه در زیر اشعه ی چراغ فلورسنت پژمرده می شود.
آبیاری: این گیاه نیاز چندانی به آب ندارد و همیشه مقدار زیادی آب در برگ های آن وجود دارد و سطح خاک گلدان بین دو آبیاری باید کاملاً خشک شود، ولی نباید آبیاری آنقدر به تعویق بیفتد که برگ ها پژمرده شوند. در زمستان به آب ولرم نیاز دارد و مقدار آبیاری باید خیلی کمتر باشد. ریشه آن سطحی است و گسترش چندانی ندارد و در هوای آلوده، زرد و خشک می شود. در صورت آب دادن زیاد اطراف یقه ساقه، موجب پوسیدگی آن می گردد.
رطوبت هوا : میزان رطوبت لازم حدود 50 درصد است. چنانچه رطوبت و حرارت و سرما از حد خود تجاوز نماید، لکه هایی بر روی سطح برگ ظاهر می گردد و برگ را بی حس می کند و برگ می افتد. هر دو ماه یک مرتبه سطح خاک گلدان را خراش دهید تا هوا به داخل آن نفوذ کند و در فصل بهار گلدان را در فضای آزاد در محلی سایه قرار دهید تا حالت طبیعی خود را به دست آورد.
خاک: هر اندازه قابلیت نفوذ خاک بیشتر باشد، ریشه و ساقه از پوسیدگی محفوظ خواهد بود. برای تهیه خاک، یک قسمت پیت، یک قسمت ماسه و یک قسمت خاک باغچه استفاده کنید و کف گلدان مقداری ماسه و سنگریزه بریزید. زمان مناسب برای تغییر گلدان، فصل بهار است و خاک مناسب برای آن مخلوطی از خاک چوب و تورب و ماسه است. گلدان را باید در محل کاملاً روشن و دور از اشعه ی مستقیم آفتاب قرار داد. در این صورت سنبله گل سفید یا کرم رنگی تولید می کند.
تنوع گیاه پرومیا
با توجه به شکل ظاهری و نحوهٔ رشد، آنها را به سه گروه تقسیم بندی میکنند:
گروه اول: گیاه پرومیا بوتهای که دارای دمبرگهای قرمز هستند و بعضی نیز برگهای گوشتی و قلبی شکل دارند
گروه دوم: دارای ساقههای بلند و قرمز رنگ هستند و بعضی ساقههای گوشتی و برگهای گوشتی دارند و لبهٔ برگها ارغوانی است و گاه سطح برگ با موهای بسیار ظریفی پوشیده شده است
گروه سوم: گروه بالا رونده که به داربست یا قیم بسته میشوند و بالا میروند، یا این که از اطراف گلدان آویزان میشوند و دارای ساقههای قرمز و برگهای ظریف نقرهای و بعضی دارای برگهای سبز آبدار هستند و بخصوص برای گلدانهای آویز بسیار مناسبند.
تکثیر گیاه پرومیا
گیاه پرومیا با قلمه های بذر و ساقه تکثیر می شود؛ پپرونیای سبز با قلمه های برگ و ساقه تکثیر می شود. پپرونیای معمولی که گیاهی است با برگ های چروکیده، کاملاً متفاوت با گیاهان دیگر این خانواده است و آن را به کمک برگ های کاملش تکثیر می کنند. دستور کلی برای تکثیر بدین صورت است که در بهار و تابستان از قلمه ی یک ساله گیاه استفاده نمایید. قلمه را به میزان 4- 5 سانتیمتر در ماسه ی شسته فرو کنید و در محلی که دمای آن 18 درجه باشد، در تاریکی قرار دهید. در مورد انواع گوشتی آن، برگ را روی سطح ماسه بخوابانید و روی آن ماسه شسته بریزید؛ پس از مدتی از انتهای رگبرگ ها ریشه ظاهر می گردد.
گیاه آنتوریوم بومی گواتمالا است.
منبع: https://mag.asanteb.com