اطلاعاتی از گوشت خوک و بیماری های آن

یکی از مواد غذایی که مصرف آن به هر صورتی اکیدا منع شده گوشت خوک است و مصرف آن در بسیاری از ادیان از جمله دین اسلام، یهودیت و حتی مسیحیت حرام شده است. به تجربه ثابت شده هر چیزی که مصرف آن حرام شمرده شده قطعا به نوعی برای انسان مضر است و البته تاکنون هم دلایل علمی زیادی برای اثبات این مضرات ارائه شده است و در این میان تحقیقاتی هم روی خوک و گوشت آن صورت گرفته که حاوی مطالبی است که عدم مصرف آن را تایید کرده و شاید بتواند عده‌ای را که هنوز در مورد دلایل منع مصرف این گوشت توجیه نشده‌اند، متقاعد کند. امروز این واقعیّت ثابت شده که گوشت خوک بیش از آنچه که تصوّر مى شود، خطرناک است. خطرات متعدّدى از این رهگذر دامنگیر مصرف کنندگان آن مى شود که هم از نظر اخلاقى (از طریق هورمونها) و هم از نظر بهداشتى صورت مى گیرد. در اینجا تنها به یکى از زیان هاى بهداشتى آن که بیمارى خاصّى است به نام تریشینوزیس اشاره میکنیم و جالب این که آنچه در ذیل مى خوانید ترجمه مقاله اى است از یکى از منابع علمى آمریکایى.

یک بیمارى خطرناک ناشى از گوشت خوک

گوشت خوکاغلب سازمان هاى بهداشتى، گزارش هایى از اطبّا درباره بیمارانى که شدیداً به بیمارى موسوم به تریشینوزیس مبتلا هستند دریافت مى کنند و اکنون این گزارش ها تا حدّى حکایت از این مى کند که این بیمارى جنبه «اپیدمى» یافته است؛ یعنى، موارد این بیمارى به مراتب بیشتر از آن است که قاعدتاً در جامعه باید باشد. «تریشینوزیس» یک بیمارى انگلى است که ناشى از کرم کوچک مویى شکل مى باشد که خود از انواع کرم هاى گرد است. این کرم دوره زندگى خود را در بدن خوک و برخى حیوانات دیگر مى گذراند، هرچند هر پستاندار ممکن است با خوردن گوشت خوک آلوده، خود به این مرض مبتلا شود، ولى حسّاسیّت انسان دراین جهت به مراتب بیشتر است; به عنوان مثال، خرس با خوردن اجزاى بدن خوک مانند روده به آسانى آلودگى یافته و شکارچیان و افراد دیگرى که گوشت خرس آلوده را مصرف نموده اند به نوبه خود به این بیمارى مبتلا شده اند.

معمولا انسان در اثر خوردن گوشت خوک که به نحو کافى پخته نشده است، به این بیمارى مبتلا مى شود (کسى نمى تواند مدّعى باشد گوشت خوکى را که مصرف مى کند کاملا پخته شده است، زیرا هم اکنون مواردى از تریشینوزیس ناشى از خوردن گوشت خوک دیده مى شود که به ظاهر قبلا با وسایل مدرن آن را به نحو اطمینان بخشى پخته بودند و خود نگارنده مقاله در پایان به این مطلب اشاره مى کند. طبق بررسی‌ها خوک از کثیف‌ترین و آلوده‌ترین حیوانات به شمار می‌رود که در واقع همه‌چیزخوار است و هر چیزی را که فکرش را بکنید، از لاشه حیوانات و حشرات مرده، کرم‌ها و آشغال گرفته تا حتی ادرار و مدفوع خودش را نیز می‌خورد، به همین دلیل بدن خوک منبع انواع آلودگی‌ها و ویروس و میکروب‌ها است.

کرم کدو، انگلی شایع در مصرف‌کنندگان گوشت خوک

گوشت خوکخوک‌ها تغذیه کثیفی دارند و خوردن گوشتشان پر از عارضه خونی و غیره است. اگرچه عفونت ناشی از کرم کدو معمولا در روده رخ می‌دهد ولی در تمام بدن می‌تواند ایجاد شود و با مصرف گوشت‌های خام و نیز گوشت خوک بروز می‌کند. بیشتر افراد مبتلا علائمی ندارند ولی افرادی که تخم‌ها در روده آنها قرار گرفته، با نشانه‌هایی چون دردهای شکمی، اسهال و کاهش اشتها به پزشک مراجعه می‌کنند. البته بسته به این که تخم‌ها در کجای بدن قرار دارند، علائم بیماری متفاوت است. گاهی برای تشخیص آن نمونه مدفوع، تصویربرداری یا آزمایش خون لازم است. کرم کدو انواع مختلف دارد که نوع «تنیا سولیوم» آن در مغز و عضلات خوک موجود است. این کرم بزرگ و تخت است در روده زندگی می‌کند و اندازه‌اش از ۵/ ۴ تا ۹ متر است. بخش‌های حامل تخم این کرم در مدفوع قرار دارند. این تخم‌ها با ورود به بدن انسان، در بدن او شروع به تخمگذاری و تکثیر می‌کنند، به دیواره روده حمله می‌کند و از طریق جریان خون به ماهیچه‌های اسکلتی و سایر بافت‌های بدن می‌رسد و تولید کیست می‌کند. کرم کدو یکی از شایع‌ترین عوامل بروز انگل‌های مغزی به شمار می‌رود. این نوع بیماری انگلی بیش از ۵۰ میلیون نفر را در سطح جهان مبتلا می‌کند که عامل اصلی حملات صرع محسوب می‌شود.

آلوده شدن روده‌ها یا مغز به این انگل مراحل مختلف رشد کرم‌ها در زمان زمان مصرف گوشت خوک بستگی دارد. اگر در مرحله نوزادی کرم، فرد گوشت خوک آلوده را مصرف کند، کرم‌ها وارد روده و زمانی که در حالت تخم باشند، وارد معده می‌شود که از آن طریق کرم می‌تواند وارد جریان خون شود و به مغز برسد. این کرم‌ها از خون عبور می‌کنند، به بافت مغز وارد می‌شوند و به بافت مغز یا حفره‌های مایع مغزی می‌چسبند. در این صورت به شکل ساختارهای کیست مانندی درمی‌آیند که می‌تواند موجب بروز حملات صرع شود. در واقع حضور این کرم‌ها و انگل‌ها در مغز، فعالیت‌های مغزی را از کنترل خارج می‌کند و صرع رخ می‌دهد. چنانچه این انگل‌ها به حفره‌های مایع مغزی بچسبند، فرد با علائمی چون سردرد، تهوع، سرگیجه و تغییرات حالت رفتاری مواجه می‌شود و در موارد پیشرفته صرع بروز می‌کند. این علائم اضافه به خاطر مسدود شدن جریان مایع مغزی توسط کرم کدوست. در چنین شرایطی پوشش حفره‌های مایع مغزی ملتهب و جریان مایع مسدود می‌شود و چون این حفره‌ها سیستم بسته‌ای دارند، انسداد آنها باعث بالا رفتن فشار مغز می‌شود. فشار بالای مغزی پمپاژ قلب را بالا می‌برد تا خون بیشتری به مغز برساند. دراین حالت و در صورتی که درمان مناسبی صورت نگیرد، قلب قادر به پمپاژ خون کافی به سمت مغز نخواهد بود و اعصاب شروع به مردن می‌کنند و در نهایت آسیب‌های شدیدی به مغز وارد می‌شود.

احتمال ابتلا به بیماری نادر و مهلک در اثر خوردن گوشت خوک

گوشت خوکمحققان در تحقیقات جدید، نوعی انگل یافته‌اند که عامل بیماری انگلی «تونگیاسیز» به شمار می‌رود. کرم‌های ماده این انگل عامل بروز نوعی بیماری خطرناک است که بتازگی در قسمت‌هایی از کشور اوگاندا مشاهده شده است. این حشرات و انگل‌ها در مکان‌های آلوده و کثیف زندگی می‌کنند و در آنجا تکثیر می‌شوند. به نظر می‌رسد خوک‌ها یکی از عوامل تکثیر و انتشار این حشرات هستند، چون خوک‌ها هم در محیط‌های کثیف زندگی می‌کنند، نگهداری و پرورش خوک‌ها خطر بروز این بیماری را افزایش می‌دهد. این حشرات بسیار کوچک و شبیه کک هستند که معمولا از طریق پاها وارد بدن افراد می‌شود، از خون فرد تغذیه می‌کنند و رشد و تکثیر می‌یابند و بتدریج باعث فساد و گندیدگی بدن افراد می‌شود. همین بیماری باعث مرگ حدود ۲۰ نفر و ابتلای ۲۰ هزار نفر در اوگاندا شده است. علاوه بر اوگاندا، این بیماری در آمریکای لاتین، آفریقا و کارائیب نیز دیده شده است. کودکان و افراد سالمند بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و بتدریج توانایی راه رفتن را از آنها می‌گیرد و آنها را می‌کشد.

بیماری‌های کبدی و هپاتیت عفونی هم ازجمله بیماری‌هایی است که یکی از علل بروز آن مصرف گوشت خوک است. ویروس‌های موجود در این نوع گوشت خطر ابتلا به هپاتیت E را نیز افزایش می‌دهد، به طوری که آن دسته از افرادی که با خوک در ارتباط نزدیک بوده‌اند یا از گوشت آن استفاده کرده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند. تمام این عوامل می‌تواند در نهایت فرد را دچار سیروز کبدی کند. در ضمن نوعی بیماری به نام باد سرخ، بیماری است که خوک‌ها را مبتلا می‌کند. به همین دلیل افرادی که با خوک‌ها سروکار دارند هم به این بیماری مبتلا می‌شوند. افرادی چون قصاب‌ها که با گوشت خوک در ارتباط هستند، بیشتر دچار این مشکل می‌شوند. این بیماری به صورت لکه‌های قرمز و دردناکی روی پوست دست ظاهر می‌شود که به طور مداوم سوزش دارد و فرد را بسیار آزار می‌دهد.

گوشت خوک و نظر روانشناسان

گوشت خوکاز دیگر دلایلی که مصرف گوشت خوک در بسیاری از ادیان ممنوع شده، تاثیری است که گوشت این حیوان روی خصایص انسان می‌گذارد. محققان و نیز روان‌شناسان معتقدند ما همانی هستیم که می‌خوریم. خوک حیوانی است که نماد بی‌غیرتی است و حیوانی بسیار کثیف است و هیچ تعصبی نسبت به جفت خود ندارد و از لحاظ جنسی بسیار بی‌قید و بند است. محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که این خصوصیات خوک با مصرف گوشت آن قابل انتقال به انسان است و افرادی که مرتب از گوشت خوک استفاده می‌کنند، به مرور دچار بی قیدی نسبت به خانواده خود می‌شوند و در این امور بی توجه می‌‌شود. جالب است بدانید، خوک از لحاظ بیولوژیکی بسیار شبیه به انسان است و گوشت آن شباهت زیادی به گوشت انسان دارد. به همین دلیل از خوک به دلیل همین شباهت برای کالبدشکافی‌هایی استفاده می‌شود که بخواهند اندام‌های انسان را مورد بررسی قرار دهند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫3 دیدگاه ها

  1. من که عاشق استیک خوک و سوپ خوک هستم.نمیدونم میتونم در تهران پیدا کنم.در ضمن، اکثر آزمایشگاه ها وجود انگل در گوشت گوسفند را تایید کردند.پس فقط گوشت خوک و گراز نیست که انگل داره.

    1. سلام. محصولات گوشت خوک را میتونید در قصابی ها و کالباس فروشیهای محله های ارامنه نشین مثل ۱۶ متری اول و دوم مجیدیه پیدا کنید و بخرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا