معرفی گل نسترن و خواص بی نظیر آن

نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچه ی کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاهها و گودال های آب می روید.

این گیاه از خانواده ی رزهای وحشی ست .

گیاه گل نسترن در سایه یا آفتاب می روید. خشکی را بخوبی تحمل می کند مناسب ترین خاک برای کشت نسترن کوهی خاکهایی با بافت متوسط و خاکهای سنگین حاوی مقادیر متوسطی مواد و عناصر غذایی است. ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد  است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.همچنین در خاک های سنگلاخی هم به خوبی رشد می کند.

زمان، فواصل و روش کاشت

تکثیر نسترن کوهی توسط بذر صورت می گیرد . پس از جمع آوری دانه های داخل میوه آنها را باید کشت کرد. دانه ها برای مدت نسبتا طولانی قدرت جوانه زنی مناسبی دارند. دانه ها را در اواسط شهریور ماه اقدام به کشت در خزانه های مخصوص می کنند. فاصله بین ردیفها در خزانه ۴۰-۶۰ سانتی متر مناسب می باشد. پس از آبیاری منظم و وجین علف های هرز سطح خزانه , در بهار سال آینده بذرها سبز می شوند و ارتفاع نهال ها تا پاییز همان سال به ۱۵-۲۰ سانتی متر و ضخامت ساقه به ۰٫۵-۱ سانتی متر می رسد. فصل پاییز زمان مناسبی برای انتقال نهالها به زمین اصلی است.

در فصل پائیز نهالها در ردیفهایی به فاصله سه تا چهار متر و فاصله دو بوته در طول ردیف ۵۰ سانتی متر در زمین اصلی کشت می  شوند. به منظور سهولت در برداشت میوه و استفاده از ماشین آلات کشاورزی نهالها را به صورت نواری می توان کشت کرد.

میوه ی گل نسترن از رشد و نمو سریعی برخوردارند , به طوریکه مدتی پس از انتقال به زمین اصلی فاصله ردیفها بر اثر رشد گیاهان بسته می شود.

زمان مناسب برای برداشت میوه هنگامی است که میوه ها سفت و به رنگ سرخ براق باشند.

میوه ی گل نسترن ازنظر طب قدیم ایران گرم وخشک است.

استفاده ازگیاه گل نسترن در قرون وسطی بسیار رواج داشت و اکثریت مردم آن را برای تسکین و درمان بیماری های قفسه ی سینه مصرف میکردند.

میوه گل نسترن شامل بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها است. هم چنین از این میوه، بخاطر دارا بودن ویتامین سی در سطح بالا،در تهیه شربت، چای و مربا استفاده می‌شود.

در طب سنتی نیز این گیاه دارای خواص بیشماری،نظیرِ تقویت کننده ی قلب ،رفعِ خستگی ،برطرف کننده ی کمبود ویتامبن ث ،درمان ورم کلیه ، درمان دردِ معده واسهال ،رفع بی خوابی و…. است.

ما قصد داریم در متنِ پیش رو ،شما را با مهمترین خواص این گیاهِ پر کاربرد آشنا کنیم.

میوه ی گل نسترن , فعالیت ما را بیشتر می کند و قدرت مقاومت بدن را در مقابل امراض زیاد می کند و در مواقع قولنج, نفریت و سنگهای مثانه و تمام ناراحتی های مجاری ادرار آن را تجویز می کنند.
از میوه ی گل نسترن برای درمان بیماری هایی مثل زخم معده نیز استفاده میشود.

هم چنین در درمان بیماری های مربوط به رحم هم بسیار موثر میباشد.

جوشانده این میوه بند آورنده خون (در ناراحتی لثه) بوده و درد دندان را کاهش می دهد..

استفاده ی روغن هسته ی میوه ی گل نسترن به صورت خارجی روی پوست ، باعث به تعویق انداختن پیری و چروکی پوست و سفت شدن و نرمی آن میشود.هم چنین مصرف خوراکی این گیاه به علت تسریع سرعت جریان خون در پوست ،باعث لطافت آن میشود.

میوه ی گل نسترن بوی بد بدن رادفع می کند برای همین آنهائی که عرق زیادمی کنند و بوی بد می گیرند،باید تن خود را بعد از حمام کردن با دم کرده ی گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.

میوه ی گل نسترن خاصیت ضد افسردگی دارد و مصرف دم کرده ی آن باعث از بین رفتن طپش قلب میشود.

برای ترمیم شکستگی استخوان ورفعِ ورم مقعد ضمادی از برگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یا تورم قرار دهید.

 

میوه ی گل نسترن معمولا به صورتِ دم کرده مورد استفاده قرار میگیرد. به علاوه از عرقِ آن نیز میتوان بهره برد.

برای دم کردن این نوشیدنی مسکن اعصاب کافیست پنحاه گرم از خشک شده ی آن را در یک لیتر آب جوش حل کرده و اجازه دهید به مدت ده تا پانزده دقیقه دم بکشد ، سپس آن را صاف کرده و میل کنید تا در طی مدت کوتاهی به اثر معجزه آسای این دم کرده ی خوشرنگ و معطر پی می برید.

برای تهیه ی شربت میوه ی گل نسترن ،یک کیلوگرم از آن را با دویست و پنجاه گرم نبات بکوبید و با شکر مخلوط کنید. سپس یک و نیم لیتر عرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذارید. به مدت دو هفته هروز آن را تکان دهید و پس از پایان این مدت زمان ،آن را صاف کنید.

ازین شربت میتوانید چند لیوان در روز بنوشید .
از میوه ی خشک شده و خرد شده گل نسترن، به عنوان چاشنی در سوپ نیز میتوان بهره برد.

 

 

 

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا