تاثیر ورزش و تندرستی در سالمندی
بر همگان واضح است که با افزایش سن و ورود به دوران میانسالی و سالمندی چندین عارضه و بیماری بر فرد نمایان می شود که علاوه بر عوامل محیطی مهمترین عامل آن افزایش سن است. بر خلاف مشکلات و بیماری های پیش آمده در سالمندی میل به تندرستی در سالمندی در هر فرد بسیار قوی است و ما می توانیم امید داشته باشیم که با رعایت نکاتی از تندرستی در سالمندی بهره مند شویم. این نکات گرچه بسیار ساده به نظر می آیند اما در صورت جدی گرفته شدن و پایبند بودن به آن ها می توانند تاثیر شگرفی در تندرستی در سالمندی ایفا کنند. در این مطلب از معنا و چگونگی تندرستی در سالمندی صحبت می کنیم.
تندرستی در سالمندی
تندرستی یکی از بهترین نعمت های خداوند است و دگرگونی و تغییر، قانون اجتناب ناپذیر طبیعت می باشد. هیچ چیز در این جهان ثابت باقی نمی ماند که این مطلب در مورد بدن انسان نیز صادق است. بعد از تولد، بدن به تدریج رشد و تکامل مییابد و دوران فعالی را می گذراند. سپس در دهه های پنجم و ششم این اعمال به آهستگی کاهش مییابند. سالمندی تغییرات فاحشی را در ساختار و ترکیب بدن از جمله سلول ها، استخوانها، بافت عضلانی، چربی و بافتهای دیگر، ایجاد می کند و این تغییرات از فردی به فرد دیگر متفاوت است. توانایی و سلامتی بدن در دوران سالخوردگی کاهش مییابد، اما این توانایی نباید هدر رود بلکه باید با مراقبت و استفاده های خردمندانه و مطلوب، برتندرستی در سالمندی و طول عمر آن افزوده گردد به منظور تندرستی در سالمندی، ابتدا باید تغییراتی که در اثر گذشت سن در سیستم بدن رخ میدهد بررسی نماییم و با آن آشنا شویم. پیری فرآیندی طبیعی است که متوقف نمیشود. اما با داشتن زندگی سالم و مراقبت های لازم در سالهای قبل می توان در دوران پیری سالم و تندرست بود وبه تندرستی در سالمندی رسید.
مراقبت و تندرستی در سالمندی
مراقبت از خود برای تندرستی در سالمندی، باید از میانسالی شروع شود. اختلال های جسمی ناشی از سالمندی مانند فشارخون، آرتروز، کم شنوایی، بیماری های ریه و بسیاری دیگر از بیماریهای دوران سالمندی قابل کنترل و تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند. داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش های مناسب و ترک عادات مضر مانند سیگار، الکلی، کارهای سنگین، کنترل عصبانیت و تمرین آرامش جسم و روح از میانسالی به ما کمک میکند که به تندرستی در سالمندی برسیم. بدانید که سالمندی پایان زندگی نیست، شروعی دیگر است و باید در جای چرخه معیوب موی سفید، محدودیت رفتاری، سکونت و انتظار متغیر شدن از درون، عدم امید به آینده، درد و رنج، تنهایی و انتظار مرکب را شکست.
پدیده سالمندی درحال حاضر مرحله ای از بلوغ زیستی است. سالمندی یکی از مراحل زندگی و روند طبیعی گذر عمر انسان میباشد. با رعایت برخی نکات ساده می توان از بروز مشکلات دوران پیری تا حدود زیادی پیشگیری کرد و با مراقبت صحیح، به تندرستی در سالمندی دست یافت. رعایت بهداشت فردی، ورزش مناسب، تغذیه متعادل، عدم مصرف دخانیات و حضور فعال در جامعه و خانواده از مواردی هستند که سالمندی سالم و عمر طولانی را به ارمغان می اورند. فعال بودن در اجتماع، موجب سلامتی و شادابی می شود. برقراری رابطه دوستانه با دیگران و مشارکت در کارهای اجتماعی و انسان دوستانه، موجب حفظ احساس مفید بودن و سلامت میگردد. ارتباط نزدیک با افراد خانواده و زندگی با آنها در حفظ شادابی و سلامت حیاتی فرد مهم است. دانشمندی بیان داشته؛ «خیال می کردم سالمندی آغاز تنزل است ولی ترقیاتی که در این دوره مشاهده کردم، مرا به شگفت میاندازد. سالمندی دوره دلپذیری است که انسان حاصل دسترنج خود را به چشم میبیند.» سالمندی ورود به دورهٔ عقل و تجربه و هوشیاری است، باید سعی شود بهترین بهره ها را از این دوره گرفت به تندرستی در سالمندی دست یافت.
منبع: https://mag.asanteb.com