نشانه ایجاد بیماری زونا در انسان چیست

از قدیم شنیده ایم که می گویند بهتر است در کودکی دچار آبله مرغان شویم تا مجبور به گرفتار شدن به زونا در سنین بزرگسالی بشویم و حتی برای کسانی که در کودکی آبله مرغان می گرفتند بسیار خشنود هم می شدند. بیماری زونا بر اثر ویروس هرپس زوستر که عامل آبله مرغان است ایجاد می شود. اگر احساسی ناشی از ابتلاء به آبله مرغان را فراموش کرده باشید، بیماری زونا خاطرهٔ ان را در شما زنده خواهد کرد. بیماری زونا با احساس سوزشی، خارش یا درد در یک قسمت از بدن اغاز می شود و پس از چند روز تاول ها و بثورات پوستی ظاهر می شوند. در این مطلب تلاش کرده ایم که از بیماری زونا بیشتر صحبت کنیم تا آشنایی شما با این عارضه بیشتر شود.

 

مشخصات بیماری زونا

بیماری زونا

زوستر به زبان یونانی به معنی کمربند یا بند است، چون بیماری زونا به صورت حلقه ای روی شکم یا قفسهٔ سینهٔ بروز می کند، هر چند ممکن است گردن، کمر، پیشانی و چشمها را نیز درگیر کند. تاول های بیماری زونا معمولا به مدت یک تا دو هفته ادامه پیدا می کنند سپس دلمه می بندند و خوب می شوند. متأسفانه درد ناشی از بیماری زونا ممکن است مدتها بعد از حملهٔ اولیه ادامه یابد. این امر به ویژه در سالمندان صادق است. به علاوه حملات بیماری زونا هر زمان امکان عود دارند.

 

ابتلا به بیماری زونا

بیماری زونا

حتی در صورتی که آبله مرغان مدتها پیش رخ داده باشد، ممکن است ویروسی که باعث ان شده است سالها در اعصاب ستون فقرات به خواب برود. هر عامل تحریک کننده نظیر خستگی، استرس، تماس با فرد مبتلا به آبله مرغان، استفاده از داروهای ضدسرطان، نقص سیستم ایمنی، بیماری هوچکین و سرطانهای دیگر باعث انتقال ویروس به پایانه های عصبی نزدیک سطح پوست می شود و ایجاد درد و تاولهایی می کند که به بیماری زونا موسوم است. زونا از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود مگر آنکه نفر دوم هرگز به آبله مرغان مبتلا نشده باشد. این مطلب حائز اهمیت است، زیرا اگر به بیماری زونا مبتلا شده اید باید مراقب باشید که از خانمهای بارداری که به آبله مرغان مبتلا نشده اند، دوری کنید – .زیرا ممکن است مادر و جنینش را آلوده کنید درد زونا ممکن است طاقت فرسا باشد.

 

درمان بیماری زونا

بیماری زونا

درمان آن دو جنبه دارد: تسکین درد و پیشگیری از عوارض بعدی، به ویژه نورالژی پس از هرپس که دردی ناتوان کننده و دائمی است که احتمالا به علت اسیب عصبی ناشی از ویروس ایجاد می شود. در صورتی که به زونا دچار شدید باید ابتدا به پزشک مراجعه کنید. او احتمالا اسیکلویر (زو ویرا کسی) را جهت کمک به کاهش ناراحتی و تسکین درد، تجویز خواهد کرد. به علاوه بهتر است به منظور کمک به تسکین و پیشگیری از علائم به بیماران توصیه می کنند از مصرف مداوم استروئیدها اجتناب کنند مگر آنکه به دستور پزشک تجویز شده باشد و مصرف آنها تحت کنترل باشد. دربارهٔ تأثیر استروئیدها در تسکین درد، کماکان اختلاف نظر وجود دارد. به علاوه استروئیدها ممکن است تأثیر زیانمندی بر سیستم ایمنی داشته باشند و ایجاد عوارض دیگری بکنند. توصیه می کنند بیماران از مصرف هر نوع کرم ضددرد یا ضد خارش که محتوی استروئیدها باشد خودداری کنند. مبتلایان به زونا مشتاق تسکین فوری هستند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا