آیا سندروم پیش از قاعدگی بیماری است

می دانیم که بانوان در هر ماه از سال حدود یک هفته با عارضه ی قاعدگی درگیر هستند که این عارضه برخلاف اینکه به نظر دردناک و کلافه کننده می آید در بحث سلامتی بانوان نقش بسیاری مهمی دارد. اما معمولا قبل از بروز قاعدگی برخی حالات مانند گرگرفتگی و افسردگی و غیره در فرد رخ می دهد که به نام سندروم پیش از قاعدگی مطرح می باشد. سندروم پیش از قاعدگی برای اولین باردر سال ۱۹۳۱ در نوشته های پزشکی شرح داده شد، در دهه های گذشته توجه زیادی به خود جلب کرد و آن را هر چیزی از توهم گرفته تا بهانه ای برای تبرئه قاتلان قلمداد کرده اند. علت اینکه گاهی سندروم پیش از قاعدگی بحث بر انگیز است این است که بسیار پیچیده است. در این مطلب تلاش کرده ایم که اطلاعات مفیدی از این عارضه در اختیار شما قرار دهیم.

 

مشخصات سندروم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی

برخی پژوهشگران معتقدند در یک یا دو هفته پیش از آغاز قاعدگی زنان ممکنست بیش از ۱۵۰ شکایت مختلف آنان ناشی از سندروم پیش از قاعدگی ( PMS ) باشد. تفکیک این شکایات و دستیابی به یک داروی واحد که همهٔ این علائم را بهبود بخشد دشوار است و در واقع، دارویی که بیش از همه برای سندروم پیش از قاعدگی PMS تجویز شده (پروژسترون ) اخیراً بی تأثیر شناخته شده است. به اعتقاد بعضی ها روش های طبیعی درمان قاعدگی PMS مؤثرتر و قطعا بی خطرتر از هر داروی موجود در بازار است. در حقیقت، مقالات تحقیقی فراوانی به عدم تعادل هورمونی، عدم تعادل پروستاگلاندینها، و عدم تعادل ویتامینها و مواد معدنی به عنوان علل سندروم پیش از قاعدگی PMS اشاره کرده اند و در روشهای درمانی طبیعی بیشتر به دنبال اصلاح این عدم تعادلها هستند تا پنهان نگاه داشتن علائم بیماری. برخی در درمان سندروم پیش از قاعدگی از راه رژیم غذایی، مکملهای غذایی و ورزش توفیق فراوانی داشته اند، و تجویز یک مکمل غذایی خاص بنام اسیدآمینهٔ دی – ال فنیل آلانین در برخی از بیماران من به طور معجزه آسایی باعث بهبود نوسانات خلقی ناشی از PMS شده است.

 

نقش قند در سندروم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی

بسیاری از بیماران که از علائم سندروم پیش از قاعدگی PMS شکایت دارند، علائم خود را به صورت تنش، نوسانات خلقی، تحریک پذیری، اضطراب، افزایش وزن، نفخ شکم، حساسیت پستانها و میل شدید به غذاهای مختلف به خصوص شیرینی ها بیان می کنند. فقط پس از بحث و بررسی، برخی زنان میپذیرند که این علائم به دوره قاعدگی آنها ارتباط دارد و یک تا دو هفته قبل از شروع قاعدگی آنها رخ میدهد. رژیم غذایی نقشی اساسی در درمان سندروم پیش از قاعدگی PMS دارد و بسیاری از زنان زمانی دچار علائم تشدید یافتهٔ PMS می شوند که قند خونشان تحت کنترل نباشد. در حقیقت کنترل قند خون گام بسیار مهمی در راه برطرف کردن سندروم پیش از قاعدگی PMS است. بسیاری از بیماران با دریافتن این نکته که اشتیاق شدید آنها به قند در نتیجهٔ ضعف شخصیت آنها نبوده است بلکه یک علت فیزیولوژیک واقعی دارد، احساس آرامش می کنند.

پس از تخمک گذاری که حدود دو هفته پیش از قاعدگی می دهد، ظرفیت اتصال انسولین به سلولهای بدن تغییر می کند که این امر بر پاسخ بدن به قند رژیم غذایی تأثیر میگذارد. به علاوه برخی کمبودهای خاص ویتامین و مواد معدنی، به خصوص کمبود کروم ممکن است در ایجاد میل شدید به قند سهیم باشد. برای تسکین میل شدید به شیرینی، باید قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید. به علاوه برای حفظ یکنواختی مقدار انسولین و در نتیجه برطرف کردن میل شدید به شیرینی، مصرف منظم غذا در زمانهای معین و صرف پروتئین کافی در رژیم .غذایی (ماهی، جوجه و بوقلمون) در نهار و شام حائز اهمیت است کروم نیز در ثبات قند خون و برطرف کردن میل شدید به شیرینی مفید است. اگرچه بسیاری از مردم دچار کمبود شدید کروم نیستند، بسیاری دچار کمبود خفیف این ماده اند. کسانی که به طور مرتب ورزش می کنند، افرادی که قهوه یا چای فراوانی مصرف می کنند و نیز انهایی که مقادیر زیادی قند مصرف می کنند، بیش از سایر افراد مستعد کمبود کروم هستند. این بدان معنی است که کسانی که تمایل به شیرینی دارند، اغلب کمتر از همه قادر به سوخت و ساز مؤثر مواد قندی هستند، زیرا ذخایر کروم آنها کافی نیست.

منبع: https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا