کنترل سندروم قاعدگی با چند روش ساده
سندروم پیش از قاعدگی یک عارضه ی گسترده است که با بروز علایم بسیاری مثل سردر و افسردگی و غیره خود را نشان می دهد و شدت آن در افراد مختلف متفاوت می باشد. در چندین دهه ی گذشته برای کنترل سندروم قاعدگی مقالات و تحقیقات بسیاری نوشته و انجام شده است و در اکثر آنها به این نتیجه رسیده اند که روش های طبیعی برای کنترل سندروم قاعدگی بسیار موثرتر از روش های دارویی و شیمیایی می باشد. ما تلاش کرده ایم به دلیل اهمیت این موضوع مطالب جالبی در خصوص کنترل سندروم قاعدگی برای شما تهیه کنیم.
چگونگی کنترل سندروم قاعدگی
برای کنترل سندروم قاعدگی باید بدانیم که نمک در رژیم غذایی باعث احتباس مایعات می شود و بنابراین در ایجاد اضافه وزن، حساسیت پستانها، تورم و در مجموع احساسی ورم و پف کردگی نقش دارد. همچنین به تازگی کشف شده است که سدیم باعث تشدید واکنش گلوکز پلاسما می شود. در بحث کنترل سندروم قاعدگی، این بدان معنی است که نمک اضافی رژیم غذایی باعث واکنش شدیدتر به قند می شود و در افت قند خون نقش دارد و باعث میشود بیمار احساس ضعف و تحریک پذیری کند. اغلب زنان، از نقشی که فیبر غذایی در PMS(سندروم قبل از قاعدگی ) دارد غافل اند. اخیراً در بحث کنترل سندروم قاعدگی مشخص شده است که فیبر غذایی، پاکسازی روده ای استروژن را افزایش میدهد. به نظر میرسد وجود استروژن بیش از حد در ایجاد برخی علائم خاص PMS مؤثر باشد. افزایش مصرف فیبر، به ویژه در دو هفتهٔ قبل از آغاز قاعدگی ممکن است باعث کاهش برخی علائم ناخواسته بیماری و نیز ارتقای سلامت و کنترل سندروم قاعدگی شود.
ارتباط کافئین و کنترل سندروم قاعدگی
دو تحقیق جالب در بحث کنترل سندروم قاعدگی، حاکی از ارتباط قطعی میان مقدار کافئین مصرفی و شدت علائم PMS بوده است. زنانی که دچار ناراحت کننده ترین علائم بیماری می شدند در طی روز بیش از زنانی که به PMS مبتلا نبودند، نوشیدنیهای حاوی کافئین مصرف می کردند. در کافئین به چند شکلی در PMS نقش دارد. اولا مشخص شده است که کافئین روی گیرنده های آدنوزین در مغز اثر دارد. همچنین مشخص شده است که پروژسترون و سایر هورمونها نیز روی این گیرنده ها مؤثرند. با اثر توأم کافئین و هورمونها روی مغز، علائم PMS تشدید می شود. کافئین همچنین عامل مهمی در ایجاد نوسانات قند خون است. تغییر مقدار قند خون ممکن است باعث ایجاد میل شدید به غذاها و نیز خستگی مفرط، ضعف، سردرد و تحریکپذیری شود.
نقش ویتامین ها و مکمل ها در کنترل سندروم قاعدگی
در بحث کنترل سندروم قاعدگی ، علاوه بر تغییرات رژیم غذایی، مصرف مکملهای غذایی خاص ممکن است کمک کننده باشد. به نظر میرسد شواهد روزافزون مبین آن باشد که برخی ویتامینها و مواد معدنی به تسکین علائم PMS کمک می کنند. اینکه بسیاری از زنان دچار کمبود بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی هستند خبر جدیدی نیست. در بحث کنترل سندروم قاعدگی، شاید شیوع بیش از حد PMS تا حدی در نتیجهٔ چنین کمبودهایی باشد. ویتامین B۶ باعث رفع احتباس مایعات می شود. به علاوه کلی خانوادهٔ ویتامینهای B از طریق تثبیت مقدار هورمونها و مهار استرس به مقابله با علائم PMS کمک میکند. مشخص شده که ویتامین A در کنترل سندروم قاعدگی بسیار مؤثر است، اما متأسفانه در مطالعات انجام شده این ویتامین در مقادیری به کار گرفته شده که اگر بدون نظارت پزشک مصرف شود، چندان بی خطر نیست. ویتامین E نیز در درمان شکایات مربوط به پستان از جمله تورم و حساسیت و حتی بیماری فیبروکیستیک پستان در کنترل سندروم قاعدگی مؤثر است.
شواهد محکمی در دست است که مکملهای غذایی کلسیم و منیزیم باعث کاهش و کنترل سندروم قاعدگی از قبیل افسردگی، تحریکپذیری، سردرد، نوسانات خلقی، نفخ شکم و درد پشت و نیز انقباضات عضلانی می شوند. روغن گل پامچالی که یک مکمل غذایی است در کاهش برخی علائم خاص از قبیل انقباضات عضلانی و نیز تحریکپذیری، ناراحتی پستان، اضطراب، خستگی و تورم انگشتان و قوزک پا بسیار مفید است. ویتامین C که به تنظیم پاکسازی استروژن از بدن کمک میکند در کنترل سندروم قاعدگی نیز مؤثر است. بسیاری از عوامل مربوط به شیوهٔ زندگی وجود دارند که ارتباط آنها با PMS اثبات شده است، قابل توجه ترین آنها کمبود تحرک و ورزش است. ورزشی را سالهای طولانی بعنوان درمان PMS توصیه می کردند، اما تا همین اواخر پژوهش اثبات شده ای که بر صحت آن مهر تأیید بزند، وجود نداشت.