کلسیم تنها راه چاره ی بیماری پوکی استخوان
بیماری پوکی استخوان یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با افزایش سن به آن دچار می شوند. مصرف کلسیم مثل کشک و قره قروت برای پیشگیری از این بیماری بسیار مفید است. وقتی به بیماری پوکی استخوان مبتلا می شوید استخوان درد و شکننده شدن استخوان ها گریبان گیر شما خواهد شد.
بیماری پوکی استخوان
بیماری پوکی استخوان زمانی روی میدهد که استخوانها ضعیف، شکننده و پوک می شوند و بیشتر در معرض شکستگی به خصوص در ناحیهٔ ستون فقرات، مچ و لگن قرار میگیرند. تراکم استخوانها به طور طبیعی پس از سی و پنج سالگی از بین میرود و به همین دلیل لازم است تا برای جلوگیری از ضعیف تر شدن آنها کلسیم بیشتری مصرف و از خوردن و اشامیدن غذاها و نوشیدنیهایی که موجب تضعیف استخوانها می گردند، پرهیز شود.
تشخیص پوکی استخوان معمولاً وقتی است که دچار شکستگی شویم یا شدیداً در معرض خطر آن باشیم. در چنین مواقعی آزمایش سنجش تراکم استخوان توصیه و انجام می گیرد تا مقدار پوکی استخوان ها معلوم شود.
آگاهی علمی در خصوص بیماری پوکی استخوان
به گزارش سایت آسان طب با وجود این که به طور طبیعی با بالا رفتن سن استخوانها شکننده می شوند، بیماری پوکی استخوان تا حد زیادی قابل پیشگیری است. عوامل پرخطر شامل تغذیهٔ نامناسب و مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین D، استعمال دخانیات، نوشیدن بیش از حد الکل، کم تحرکی و ورزش نکردن، لاغری، سابقهٔ فامیلی، اختلالات خورد و خوراک و عدم تعادل هورمونی است.
زنان به طور خاص بیشتر مستعد ابتلا به بیماری پوکی استخوان هستند، زیرا میزان استروژن محافظ استخوان آنان هنگام زایمانها تحلیل می رود و زنانی هم که پیش از چهل و پنج سالگی یائسه می شوند در معرض خطر فزون تر ابتلا به این بیماری هستند.
با این همه، مردان نیز به پوکی استخوان مبتلا می شوند که خطر آن بعد از پنجاه سالگی افزایش مییابد و می تواند به دلیل اختلالات تیروئید، دیابت (بیماری قند)، بیماری کلیه، التهاب شبه روماتیسمی مفصل مشکلات لوزالمعده و استفاده از داروهای خاص نظیر داروهای حاوی استروئید زیاد و یا هر زمانی بود که مصرف مرتب مکمل های کلسیم برای پوکی استخوان توصیه میشه” ” اکنون استفاده چنین مقادیر بالایی به بیماری قلبی مردان ارتباط مییابد، پس بهتر است به جای مکمل، تغذیه ای سرشار از کلسیم داشت و به طور منظم ورزش نمود.
داروهای مخدری هم وجود دارند که تراکم استخوانها را افزایش میدهند. مصرف این نوع دارو برای زنان خاصیت محافظت از استخوانها را دارد، اما عوارض جانبی منفی آنها نظیر افزایش خطر بیماری قلبی-عروقی و سرطان سینه مهم تر از مزایا است.