وظایف انواع املاح و مواد معدنی در بدن
املاح و مواد معدنی یکی از مهمترین موادی است که هر موجود زنده ای برای زندگی به آن نیاز دارد. املاح و مواد معدنی 4 درصد از بدن را تشکیل می دهند. ویتامین ها جزو این دسته از مواد هستند که به شدت برای سلامتی و جلوگیری از بیماری ها ضروری هستند. در این مقاله از آسان طب با املاح و مواد معدنی در بدن آشنا خواهیم شد .
املاح و مواد معدنی
به غیر از کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن، املاح و مواد معدنی حدود ۴ درصد وزن بدن را تشکیل می دهند. در بدن یک فرد بالغ حدود سه کیلوگرم املاح وجود دارد.
املاح، نظیر ویتامین ها مقدار کم و وظایف فوق العاده مهم و حیاتی در بدن دارند. املاح در طبیعت بیشتر در ساقه، ریشه، برگ و میوه گیاهان ساخته می شوند یا وجود دارند.
میزان و مقدار املاح کاملاً به محیط بستگی دارد. مواد معدنی به دو دسته اصلی درشت مغذی ها و ریزمغذی ها تقسیم می شوند. درشت مغذی ها به مواد معدنی گفته می شود که در بدن بیشتر از پنج گرم وجود دارد ولی ریزمغذی ها در بدن کمتر از پنج گرم وجود دارد.
مواد معدنی می تواند به شکل یونها و الکترولیت ها، اجزای تشکیل دهنده هورمون، انقباض و انبساط عضلانی، هدایت تکانش عصبی، انتقال اکسیژن، حفظ تعادل مایعات بدن و انعقاد خون وجود داشته باشند.
وظایف مواد معدنی
مهمترین وظیفه ای که مواد معدنی و املاح بر عهده دارند، نقش آنان در آنزیمهای سوخت و سازی است.
مواد معدنی و املاح در واکنشهای کاتوبولیسم و آنابولیسم دخالت دارند. همانطوری که ملاحظه میشود در حین فعالیت های ورزشی و در هنگام سوختن مواد قندی، چربی و پروتئین، وجود املاح در آزادسازی انرژی از وظایف مهم آن به حساب می آید.
همچنین در تبدیل مولکولهای ریز به مولکول های درشتتر نیز اهمیت خاصی دارند. بدون وجود املاح تعادل موجود مابین واکنش های آنابولیسم و کاتابولیسم بر هم خورده و تعادل مواد با اشکال مواجه میشود و نهایتاً منجر به خستگی می شود.
املاح در تشکیل هورمونها نیز نقش عمده و اصلی دارند به طوری که در ترشحات غده تیروئید اگر ید بدن کم باشد مقدار انرژی در حال استراحت کاهش مییابد و در مواردی که میزان ید بدن خیلی کم می شود مقدار انرژی خارج شده کم شده و در نتیجه وزن بدن افزایش مییابد.
همچنین در ساختمان انسولین، روی عامل اصلی میباشد و بالاخره اسیدهایی که جهت هضم غذا به کار می روند در ازای کلر می باشند.