معرفی رژیم غذایی مناسب برای تندرستی

رژیم غذایی مناسب با سلامتی ما رابطه مستقیم دارد. شما باید غذاهای مفید مثل سبزیجات، میوه ها ، گوشت سفید و کمی گوشت قرمز و … را در وعده های خود گنجانده و تا میتوانید غذاهای چرب و سرخ شده را مصرف نکنید. بهترین خوراکیها برای سلامت میوه و سبزیست که هم چاق کننده نیست و هم شخص را سیر می کند.

رژیم غذایی مناسب
رژیم غذایی مناسب

رژیم غذایی مناسب

رژیم غذایی مناسب برای کسی که میل دارد بهداشت را رعایت کند ، این است که سبزی زیاد و میوه جات را غذای اصلی خود قرار ندهد.زیرا غذاهای نرم کننده، خون را کم کرده و می سوزاند و غذاهای سنگین نیز بلغم آور بوده بدن را سنگین می کند.بلکه میوه جات و سبزی جات باید به عنوان مکمل مصرف شوند. با ما در این مقاله از مجله پزشکی آسان طب همراه باشید.

 

رژیم غذایی مناسب
رژیم غذایی مناسب

 رژیم غذایی مناسب برای تندرستی عبارتند از:

۱-گوشت به ویژه ماهی و مرغ، گوشت، بزغاله، گوشت گوساله و گوشت بره بی چربی.

 ۲ – گندم که خوب پاک و تمیز شده باشد و هیچ گونه تخم علف و غیره در آن نباشد تا نان خوب دهد. نیز میوه جات و سبزیجات که منبع ویتامینهای مورد نیاز بدن میباشند .

 ۳- شیرینی هایی که با مزاج هر فرد سازی داشته باشد، یعنی متناسب با مزاج کنونی او باشد (به ویژه شیرینی های طبیعی – عسل، خرما، کشمش…).

 ۴ – نوشابه ها که باید خوشبو، خوش طعم و تازه باشند.

 در غذای روزانه نبایستی غذای دیگری غیر از چهار نوع بالا قرار گیرد، مگر برای رژیم بیماری یا در دست نبودن یکی از آنها. در بین میوهها آنهایی که مشابه غذا هستند عبارتند از: انجیر، انگور، مشروط بر اینکه این میوهها کاملاً رسیده و شیرین بوده و از هرگونه کرمازدگی، از قارچ ها و سایر عوامل انگلی در امان باشند و نیز خرما در سرزمین هایی که به خوردن آن عادت دارند، این ها که گفته شد به نوبت خود خوب و مفید است.

برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب ،به یاد داشته باشید که غذا را نباید بدون اشتها خورد و تا اشتهای حقیقی پیدا نشود تناول ننمایید. در زمستان غذایی بهتر است که گرمی و نیرو دهد، برعکس در تابستان غذایی مناسب است که اندکی سردی بخشد و یا گرمی آن اندکی باشد. مثلاً خوردن کره در زمستان خوب و تابستان سودمند نیست.

برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب ،گرمی و سردی غذا هرگز نباید خارج از توان شخص باشد و بایستی در حد تحمل، هر غذایی را مصرف نمود برحسب عادت روزانه بایستی غذا مصرف شود، نه در فراوانی اسراف و نه در کمبود امساک زیرا هر دو زیان آور است. اگر مقداری از غذای دارویی مصرف شده باشد باید سعی کرد و صبر نمود تا کاملاً حل و جذب شود. سپس غذای بعدی را صرف نمایند و چیزی که ضد آن باشد مصرف ننمایند.

اطلاعات دیگری درباره رژیم غذایی مناسب

اگر غذای سنگین و امتلاء آور مصرف شود باید در تعقیب آن غذای سبک ولطیف مصرف نمود. زیان بخش ترین نوع، غذاهایی است که قبل از هضم غذای اولی خورده شود. بدین ترتیب بدترین کارها پر کردن شکم و پرخوری است به ویژه اگر غذای ناپسند باشد.

دردهایی که به علت پرخوری و خوردن غذاهای غلیظ (چرب سرخ کرده پرحجم) مثل دردهای مفاصل به وجود آمده باشد، در هنگام خوردن این گونه غذاها آن دردها زیادتر خواهد شد و پرخوری باعث ابتلاء به بیماری های تنگ نفس، برونشیت، نقرس، دردهای کبدی و بیماری های بلغمی (سنگین و سخت شدن بدن) و سودایی خواهد شد.

پرخورى غذاهای لطیف بیماری هایی از قبیل ورم، تب های نامنظم، لختی و شلی به بار خواهد آورد. عوارض خوردن غذاهای چرب و سنگین و دیرهضم را می توان با کم خوری و غذاهای لطیف و ساده جبران نمود. هیچگاه نمی توان عوارض خوردن غذاهای سنگین را با غذاهای سنگین تر جبران نمود موضوع تناسب غذایی و رعایت سرد و گرم و ضد و نقیض بودن آنها در بیشتر کشورها معمول و مرسوم است. مثلاً آشامیدنی های مختلفی برای غذاهای مختلف در نظر گرفته اند. چنانچه چلوکباب را با دوغ، کله پاچه را با آب انار، حلیم و روغن را با آب انگور و نیز ادویه هایی برای غذاها بدین طریق در نظر گرفته اند که سماق و ترشی را با چلوکباب، دارچین را با حلیم و روغن و کدو و نعناع را با پنیر و مشگ طرامشیع یا کاکوتی را با ماست و گلاب را با هندوانه مصرف نمایند. بایستی بعد از خوردن غذاهای سنگین اندکی راه رفت و هیچگاه نباید بعد غذاهای سنگین بلافاصله خوابید و پس از خوردن غذاهای سنگین نبایستی عصبانی شد و حرکات شدیدی را انجام داد .

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا